Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA 12.04.2021. - MARIJA MILOVANOV, ALEKSANDAR RADONIĆ I DUŠAN RAJIĆ - ZAŠTO JE ZBOG 17 DINARA DEČAK DIJABETIČAR ZAVRŠIO NA BETONU?

Večeras u Usijanju dana Marija Milovanov, majka četranestogodišnjeg dečaka koji je zbog pada šećera završio na betonu ispred prodavnice gde mu, kako ka e, nisu dali krem bananicu, Dušan Rajić, personalni trener kom je u 18. godini otkiven dijabetes i novinar Aleksandar Radonić otac dvojice dečaka koji imaju dijabetes tip 1. Gledajte Usijanje dana od 19.20 na Kurir televiziji

 • USIJANJE DANA - 17.05.2021. Vuk Drašković: Srbija u diplomatskim izazovima

  USIJANJE DANA - 17.05.2021. Vuk Drašković: Srbija u diplomatskim izazovima

  Poslednji "non pejper" predviđa da južna srpska pokrajina Kosovo dobije specijalan status u okviru Srbije na 99 godina. Da li ovo ukazuje na bolje perspektive kada je reč o kosovskom pitanju? Šta će doneti dogovor lidera Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni koji se održao danas, zašto se zagovaraju promene granica, kao i šta možemo da očekujemo od sasatanka predsednika Aleksandra Vučiča sa generalnim sekretatorm NATO Jensom Stoltenbergom, budući da smo čuli najavu da postoji mogućnost da će jedna zemlja tražiti povlačenje snaga KFOR i UNMIK sa Kosova?

 • USIJANJE 15.05.2021. SVETISLAV GONCIĆ: Detalji iz života i karijere

  USIJANJE 15.05.2021. SVETISLAV GONCIĆ: Detalji iz života i karijere

  Stotine uloga je iza glumca Svetislava Buleta Goncića, a entuzijazam za stvaranjem nije opao. U poslu je kreativac, u životu, kaže, optimista. U emisiji "Usijanje" govorio je o detinjstvu, porodici, politici... Otkrio je koji su ga profesionalni principi čuvali svih ovih godina, kako je sačuvao brak više od tri decenije, zašto se javno politički deklarisao...

 • USIJANJE DANA - 14.05.2021. MIHAJLO JOVANOVIĆ,VLADA VLAH,MARKO BLAGOJEVIĆ: POČETAK TURISTIČKE SEZONE

  USIJANJE DANA - 14.05.2021. MIHAJLO JOVANOVIĆ,VLADA VLAH,MARKO BLAGOJEVIĆ: POČETAK TURISTIČKE SEZONE

  Grčka, Turska i Egipat su i dalje najpopularnije morske obale među srpskim turistima. Da li će vakcinisani grđani Srbije rasterećeno pakovati kofere i krenuti na more bez PSR testa? Koja zemlja ne priznaje potvrdu o vakcinaciji kineskom vakcinom protv koronavirusa? Šta nam donosi zeleni sertifikat? Gosti Usijanja dana su direktor turističke agencije i član UO YUTA Vlada Vlaho, direktor eUprave Mihajlo Jovanović i ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević.

 • USIJANJE DANA 13.05.2021. - BLAŽO MARKOVIĆ, VLADAN GLIŠIĆ I DRINA PEŠIĆ: LEGALIZACIJA PROSTITUCIJE

  USIJANJE DANA 13.05.2021. - BLAŽO MARKOVIĆ, VLADAN GLIŠIĆ I DRINA PEŠIĆ: LEGALIZACIJA PROSTITUCIJE

  Kad god se otvori tema da li treba legalizovati najstariji zanat krene i rasprava. Glavni argumenti za "ne" je da se time ruši moral, da se daje loš primer generacijama iza nas i da ćemo svi posrnuti. S druge strane, oni koji se zalažu za ubacivanje prostitucije u legalne tokove navode da bi time seksualni radnici ostvarili svoja prava, obezbedili zdravstvenu zaštitu, ali i napunili budžet plaćanjem poreza. Da li je Srbija spremna za legalizaciju prostitucije? Da li bi se, i da se ona legalizuje, oni koji se time bave javno i deklarisali, ali i zašto je predrasuda da se prostitucijom bave samo žene? Gosti Usijanja dana su Blažo Marković, Sindikat policije i policijskih starešina, Drina Pešić, balerina i TV voditeljka I Vladan Glišić, narodni poslanik. Urednica i voditeljka: Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 22.04.2021. -STEVICA DEĐANSKI: NEFUNKCIONALNA BiH?

  USIJANJE DANA 22.04.2021. -STEVICA DEĐANSKI: NEFUNKCIONALNA BiH?

  U kom pravcu se kreće Bosna i Hercegovina? Da li je "bosanski lonac" blizu ključanja? Koliko je već uzavrelu atmosferu uzdrmao famozni "non pejper"? Da li svakodnevne međunacionalne uvrede mogu eskalirati? Da li je Dejtonski sporazum od BiH napravio invalida? Da li su nakon 26 godina od rata zacelile rane između Banja Luke, Mostara i Sarajeva? Ko zbog svega najviše ispašta? Gosti Usijanja dana su prof. dr Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje i prof. dr Nerzuk Ćurak sa FPN Sarajevo, Tvrtko Milović, novinar iz BiH i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke. Urednik i voditelj: Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 12.05.2021. Milisav Paić Andrej Mlakar - Rat na Bliskom istoku

  USIJANJE DANA 12.05.2021. Milisav Paić Andrej Mlakar - Rat na Bliskom istoku

  Izraelske i palestinske snage ponovo su bombardovale civilne i vojne ciljeve. Broj žrtava raste među kojima ima i dece. Zašto ovaj sukob traje više od 73 godine, kome ne odgovara mir na Bliskom istoku i koliko poslednji napadi mogu da eskaliraju? Studijski gosti su Milisav Paić, diplomata i Andrej Mlakar, urednik rubrike Planeta "Kurir" sajta. Skype gosti su Mohamed Nabhan, ambasador Palestine u Srbiji i Avram Izrael, političar jevrejskog porekla. Urednik i voditelj: Jelena Pejović.

 • USIJANJE DANA 11.05.2021. - VELJKO ODALOVIC i DRAGAN SIMEUNOVIC

  USIJANJE DANA 11.05.2021. - VELJKO ODALOVIC i DRAGAN SIMEUNOVIC

  USIJANJE DANA 11.05.2021. - VELJKO ODALOVIC i DRAGAN SIMEUNOVIC

 • USIJANJE DANA 10.05.22021. TINTOR, STANOJEVIĆ, EVA RAS: MIKA ALEKSIĆ (NE)DOKAZANA KRIVICA

  USIJANJE DANA 10.05.22021. TINTOR, STANOJEVIĆ, EVA RAS: MIKA ALEKSIĆ (NE)DOKAZANA KRIVICA

  Uprkos tome što je Više javno tužilaštvo podnelo optužnicu protiv učitelja glume MIroslava Aleksića za četiri silovanja i pet krivičnih dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka iz njegove škole, pojedini glumci javno i bez rezerve staju na njegovu stranu, tvrdeći da je nevin. Na osnovu kojih dokaza ga brane? Šta je sa žrtvama? Kada se očekuje početak suđenja? Večeras u Usijanju dana gosti su advokat Jugoslav Tintor, koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević i glumica Eva Ras.

 • USIJANJE 08.05.2021. MILOŠ VUČEVIĆ

  USIJANJE 08.05.2021. MILOŠ VUČEVIĆ

  Usijanje je politički tok-šou. Voditelj emisije Silvija Slamnig razgovaraće oči u oči sa eminentnim gostima na aktuelne političke i društvene teme i to u udarnom terminu, subotom od 20 časova.

 • USIJANJE DANA07.05.20201. VLADIMIR VULETIĆ, DEJAN VUK STANKOVIĆ: UJEDINJENJE SNS i SPAS

  USIJANJE DANA07.05.20201. VLADIMIR VULETIĆ, DEJAN VUK STANKOVIĆ: UJEDINJENJE SNS i SPAS

  Da li je iznenađenje, kome će više da odgovara i kako će članovi SNS dočekati Aleksandra Šapića? Na ovo pitanje u večerašnjoj emisiji Usijanje dana odgovoreće će dati gosti, politički analitičar Dejan Vuk Stanković i redovni profesor na Odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Vladimir Vuletić. Urednik i voditelj emisije je Jelena Pejović.