Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA 05.05.2021. Darija Kisić - NAGRADA ZA VAKCINISANE 3.000 dinara

Svi stariji od 16 godina koji su se već revakcinisali ili će tek da se vakcinišu i to do 31. maja, dobiće nagradu od države 3.000 dinara, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Da li će stimulacija dati efekte, da li će se do kraja maja stići do 3 miliona vakcinisanih i da li ćemo time postići kolektivni imunitet? Šta će biti sa trećom dozom i kako će teći vakcinacija u tržnim centrima? Večeras u Usijanju dana: prof. dr Darija Kisić-Tepavčević, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja dr Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu Urednik i voditelj Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 11.06.2021. PROF. KAJTEZ I ADVOKAT GLIŠOVIĆ: HAPŠENJE INSPEKTORA MUP BOŽIDARA STOLIĆA

  USIJANJE DANA 11.06.2021. PROF. KAJTEZ I ADVOKAT GLIŠOVIĆ: HAPŠENJE INSPEKTORA MUP BOŽIDARA STOLIĆA

  Božidar Stolić, inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u uhapšen je jer se sumnja da je odavao službene tajne kavačkom klanu. Na teret mu se stavlja to što je, kako se navodi, odavao krucijalne informacije vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i uhapšenom Veljku Belivuku. Da li je motiv bio samo novac, o koliko novca je reč i koliko je to usporilo istragu protiv klana? Gosti Usijanja dana su prof. dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost i Lazar Glišović, kriminolog i advokat. Urednica i voditeljka Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 10.06.2021. NENAD STANIĆ, LJUBINKO ĐURKOVIĆ: 22 GODINE OD BITKE NA KOŠARAMA

  USIJANJE DANA 10.06.2021. NENAD STANIĆ, LJUBINKO ĐURKOVIĆ: 22 GODINE OD BITKE NA KOŠARAMA

  Protiv Jugoslovneske armije ratovali su pripadnici teorističke OVK, vojske Albanije, kao I NATO avijacije. Cilj napadača je bio je da se preko karaule Košare prodre u dubinu metohijske kotline. Koliko je važna bila odbrana Košara? Šta bi bilo da se prodrlo u Metohiju i zašto je država godinama držala u senci heroje koji su žrtvovali živote za otadžbinu? Gosti Usijanja dana su Ljubinko Đurković, komandant odbrane Košara, pukovnik u penziji i Nenad Stanić, učesnik bitke na Košarama. Urednica i voditeljka Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 09.06.2021. VLADE ĐUROVIĆ I VLADIMIR KUZMANOVIĆ: NIKOLA JOKIĆ NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVETA

  USIJANJE DANA 09.06.2021. VLADE ĐUROVIĆ I VLADIMIR KUZMANOVIĆ: NIKOLA JOKIĆ NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVETA

  Košarkaš Denvera i srpski reprezentativac Nikola Jokić zvanično je postao MVP NBA lige, odnosno najkorisniji igrač. Mladiću iz Sombora je pošlo za rukom da dobije zvanje najbolji košarkaš na svetu, a tu titulu je prethodno dobilo samo dvojica igrača rođenih van SAD. Kako je od bucko iz Sombora sa kojim niko nije hteo na basket Nikola Jokić postao najbolji košarkaš sveta? Večeras u Usijanju dana gosti su Vlade Đurović, košarkaški trener i bivši košarkaš i Vladimir Kuzmanović, bivši košarkaš Crvene Zvezde. Voditelji: Silvija Slamnig i Slaviša Veselinović.

 • USIJANJE DANA 08.06.2021. ŠLJIVANČANIN, FILA I PALIBRK: KONAČNA PRESUDA MLADIĆU

  USIJANJE DANA 08.06.2021. ŠLJIVANČANIN, FILA I PALIBRK: KONAČNA PRESUDA MLADIĆU

  U Hagu je izrečena konačna presuda generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću. Skoro 30 godina posle početka rata u Bosni i Hercegovini na ovaj način stavljen je pečat na suđenja za ratne zločine. Da li je današnja presuda presuda jednom oficiru JNA i komandatu Vojske Republike Srpske ili je presuda celom srpskom narodu? Ovo je tema večerašnje emisije Usijanje dana od 19.20 časova na Kurir televiziji, a gosti su: Toma Fila, advokat Veselin Šljivančanin, bivši srpski i jugoslovenski oficir i Dragan Palibrk, advokat. Urednica i voditeljka: Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 07.06.2021 Ivanisevic Djenovic

  USIJANJE DANA 07.06.2021 Ivanisevic Djenovic

  USIJANJE DANA 07.06.2021 Ivanisevic Djenovic

 • USIJANJE 05.06.2021. - ALEKSANDAR VULIN: NEMA ZAŠTIĆENIH, OBRAČUN SA MAFIJOM I KORUPCIJOM

  USIJANJE 05.06.2021. - ALEKSANDAR VULIN: NEMA ZAŠTIĆENIH, OBRAČUN SA MAFIJOM I KORUPCIJOM

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da su u Srbiji u ovom trenutku u toku brojne policijske akcije i da će i u narednom periodu biti hapšenja. Navodi da ne treba potcenjivati ni kad se sitnom dileru stane na put, što se svakodnevno radi u akciji protiv droge "Gnev". U Usijanju govori i o vremenu kada je imao dugu kosu, kada je radio kao recenzent za sprkso izdanje Alana Forda, ali i otkriva o čemu privatno priča sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Subota od 20 do 21h Urednica i voditeljka Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 04.06.2021.

  USIJANJE DANA 04.06.2021.

  USIJANJE DANA 04.06.2021.

 • USIJANJE DANA 03.06.2021. ČEDOMIR JOVANOVIĆ - Da li je političar napadnut ili je napao? Zbog čega je u ratu sa navijačima i šta su mu nudili?

  USIJANJE DANA 03.06.2021. ČEDOMIR JOVANOVIĆ - Da li je političar napadnut ili je napao? Zbog čega je u ratu sa navijačima i šta su mu nudili?

  Najnoviji incident ispred lokala brze hrane u Novom Beogradu danas je glavna tema, a lider LDP je u vestima svih medija. Posle gađanja stolicom, polomljenog izloga, policije i privođenja Jovanović je gost Usijanja dana na Kurir televiziji od 19.20 do 20 časova. Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 02.06.2021.

  USIJANJE DANA 02.06.2021.

 • USIJANJE DANA 31.05.2021. - ALEKSANDAR ŠAPIĆ - Sve o ujedinjenju SPAS-a i SNS-a

  USIJANJE DANA 31.05.2021. - ALEKSANDAR ŠAPIĆ - Sve o ujedinjenju SPAS-a i SNS-a

  Od subote 29. maja Aleksandar Šapić je zvanično postao potpredsednik Srpske napredne stranke, a njegova organizacija Spas više ne postoji. Šta je ko dobio ovim ujedinjenjem, na kojim pozicijama su ostali ljudi iz Spasa, šta će ponuditi vladajućoj stranci i da li će navući gnev od svojih glasača koji su mu dali poverenje kao opozicionoj opciji, neka su od pitanja za predsednika opštine Novi Beorgad i potpredsednika SNS Aleksandra Šapića. Urednica i voditeljka Silvija Slamnig