Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA 18.06.2021. KNEŽEVIĆ, KOVAČEVIĆ, JANJIĆ: CRNOGORSKA REZOLUCIJA O SREBRENICI

Skupština Crne Gore je u četvrtak uveče na predlog premijera Zdravka Krivokapića i uz podršku opozicionog DPS Mila Đukanovića opozvala ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasala Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Za smenu Leposavića glasala su 43 poslanika, 27 je bilo protiv, dok je uzdržano bilo 10 poslanika. Nakon takve odluke parlamenta Demokratski front je najavio bojkot. Da li je ovo kraj vlade premijera Zdravka Krivokapića ili početak novog političkog delovanja Crne Gore? Na ovo pitanje odgovor su dali gosti "Usijanja dana" Milan Knežević, poslanik Demokratskog fronta, Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića i Jovan Janjić, pravnik, kulturolog i pisac. Voditelj i urednik emisije Jelena Pejović.

 • USIJANJE DANA 27.07.2021.

  USIJANJE DANA 27.07.2021.

 • USIJANJE DANA 26.07.2021 KOVID SERTIFIKATI: Da li i Srbija treba da uvede propusnice za vakcinisane i one sa negativnim testom?

  USIJANJE DANA 26.07.2021 KOVID SERTIFIKATI: Da li i Srbija treba da uvede propusnice za vakcinisane i one sa negativnim testom?

  Četvrti talas koronavirusa već je krenuo, broj obolelih raste, a Srbija nije ni blizu kolekitvnog imuniteta jer se broj vakcinisanih ne povećava kako bi trebalo. Šta nas čeka na jesen? Da li bismo po uzoru na EU mogli da uvedemo kovid sertifikate za vakcinisane, koji bi bili ulaznica za koncerte, restorane, klubove, tržne centre? Zašto veliki koncerti i festivali ne bi mogli da se održavaju kao Exit? Šta je pokazao veliki eksperiment u kom je 400 mladih nevakcinisanih posetilaca bilo na festivalu, ali među ostalim ljudima koji su bili ili vakcinisani ili prethodno testirani? Gosti Usijanja dana su dr Dušan Popadić, imunolog i dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja "Novi Sad" koji je realizovao eksperiment na Exitu. Novinarka i voditeljka Silvija Slamnig.

 • USIJANJE 24.07.2021. ŽARKO PASPALJ: Priča od detinjstva do velike slave

  USIJANJE 24.07.2021. ŽARKO PASPALJ: Priča od detinjstva do velike slave

  Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj u specijalnoj epizodi emisije Usijanje ugostio je ekipu Kurira u dvorištu svoje zgrade od kog je napravio svojevrstan vrt, ali i teren za basket. Paspalj govori o detinjstvu, otkrivanju talenta, igri u NBA ligi i Grčkoj, trenucima ogromne slave i uspeha u karijeri, ali i dramatičnim životnim momentima tokom bolesti, zbog koje punih 14 godina ne uzima loptu niti igra. Usijanje, subota od 20 do 21 čas na Kurir televiziji Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 23.07.2021. MAFIJAŠKI KONSILJERE Ko je glavni savetnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića?

  USIJANJE DANA 23.07.2021. MAFIJAŠKI KONSILJERE Ko je glavni savetnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića?

  Optužnica protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće podignuta sledećeg petka. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić danas je prikazao nove slike žrtava brutalnih sakaćenja i ubistava. Nakon objave portala "Krik" da je Veljko Belivuk na saslušanju u tužilaštvu rekao da je državni vrh od njega tražio razne usluge, vrlo brzo je otkivena pozadina unapred spremljene medijske kampanje protiv državnog vrha. Ko je glavni savetnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića? Koja je politička pozadina iskaza Veljka Belivuka datog na saslušanju u tužilaštvu? Gosti "Usijanja dana" su prof. dr Ilija Kajtez, pukovnik u penziji, Zora Dobričanin, advokat i Milenko Jovanov, potpredsednik SNS Urednica i voditeljka: Jelena Pejović

 • USIJANJE DANA 22.07.2021. DOKAZ DA U SREBRENICI NIJE BIO GENOCID: Šta može da promeni izveštaj Međunarodne komisije?

  USIJANJE DANA 22.07.2021. DOKAZ DA U SREBRENICI NIJE BIO GENOCID: Šta može da promeni izveštaj Međunarodne komisije?

  DOKAZ DA U SREBRENICI NIJE BIO GENOCID: Šta može da promeni izveštaj Međunarodne komisije? Da li će se skinuti mrlja sa Srbije? Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio genocid. Šta ovaj izveštaj može da promeni? Da li će se skinuti mrlja sa Srbije i optužbe da su Srbi genocidan narod? Da li izveštaj može da utiče da se revidiraju presude? Gosti Usijanja dana: Nebojša Damjanović, istoričar Branko Lukić, advokat Momčilo Cvijetinović, predsednik OO SDS Srebrenica Urednica i voditeljka Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 21.07.2021. NOVA ZGRADA U VIDOVDANSKOJ: Oštećeni stanari dobijaju novi dom posle rušenja

  USIJANJE DANA 21.07.2021. NOVA ZGRADA U VIDOVDANSKOJ: Oštećeni stanari dobijaju novi dom posle rušenja

  Zbog iskopavanja na placu pored stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, deo zgrade se urušio, a stanari su ostali bez krova nad glavom. Građevinska inspekcija podnela je krivične prijave protiv investitora, nadzornog organa i izvođača radova. Danas je održan sastanak na kojem je doneseno trajno rešenje stambenog problema stanara: urušena zgrada u Vidovdanskoj 2a biće srušena u potpunosti, a Grad Beograd će oštećenim stanarima izgraditi novu zgradu i dati im stanove iste kvadrature! Ko je izdao dozvolu za gradnju? Zašto osnovna procedura nije ispoštovana? Ko će sve krivično da odgovara? Odgovore očekujemo od gostiju "Usijanja dana", a to su: Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda Novica Stanimirović, predsednik skupštine stanara Aleksandar Cvetanović, profesor Građevinskog fakulteta u penziji Urednica i voditeljka Jelena Pejović.

 • USIJANJE DANA 20.07.2021. - ALBANSKA OPSTRUKCIJA PREGOVORA: Kuda ide dijalog i šta je cilj albanske strane?

  USIJANJE DANA 20.07.2021. - ALBANSKA OPSTRUKCIJA PREGOVORA: Kuda ide dijalog i šta je cilj albanske strane?

  Još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u Briselu završena je bez konkretnih rezultata. Razgovori su protekli u burnoj atmosferi, a umesto da da odgovore o formiranju Zajednice srpskih opština, Aljbin Kurti je optužio Srbiju za tri navodna genocida i to iz 1878. godine i odbio da se prištinska strana suzdrži od akcija koje bi potencijalno destabilizovale situaciju na terenu. Kuda idu pregovori? Da li je cilj da ih obesmisle i prekinu? Zašto je primetno odsustvo pritiska zvaničnika EU, ma kako Kurti opstruisao dijalog? Gosti Usijanja dana su Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM i Ljuban Karan, penzionisani oficir KOS. Urednica i voditeljka Silvija Slamnig.

 • USIJANJE 17.07.2021. SVETLANA KITIĆ

  USIJANJE 17.07.2021. SVETLANA KITIĆ

  USIJANJE 17.07.2021. SVETLANA KITIĆ

 • USIANJE DANA 19.07.2021. - MONSTRUOZNOSTI KLANA BELIVUKA - Darko Obradović i Zoran Milivojević

  USIANJE DANA 19.07.2021. - MONSTRUOZNOSTI KLANA BELIVUKA - Darko Obradović i Zoran Milivojević

  MONSTRUOZNOSTI KLANA BELIVUKA Javnost je videla jezive fotografije zločina za koje se sumnjiči klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ko je Srđan Lalić koji se slikao sa Belivukom iznad žrtve? Kako je moguće da su ljudska bića spremna za ovakva monstruozna sakaćenja, koje poruke stoje iza obrednih ubistava, odsecanja stopala, ubadanja noževa u leđa? Gosti Usijanja dana Darko Obradović sa Instituta za nacionalnu bezbednost i Zoran Milivojević, psihoterapeut Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 16.07.2021. KADA ĆE BEOGRADSKI METRO BITI GOTOV- Goran Vesic i Milutin Mrkonjic

  USIJANJE DANA 16.07.2021. KADA ĆE BEOGRADSKI METRO BITI GOTOV- Goran Vesic i Milutin Mrkonjic

  U Starom dvoru u Beogradu održana je prezentacija izgleda vagona za beogradski metro, nakon čega je na platou ispred dvora emitovana 3d projekcija četiri vagona pod nazivom „Svetlost, snaga, sloboda i sigurnost”. O tome kako će metro izgledati odlučiće građani Beograda glasanjem preko sajta Skupštine grada. Glasanje će trajati tačno dva meseca, do 15. septembra, kada ćemo znati kako će u narednim vekovima izgledati beogradski metro. Pred Beograđanima se nalaze četiri predloga simboličnog naziva „Svetlost, snaga, sloboda i sigurnost”. Kada će ceo projekat biti gotov? Gde će prolaziti trase metroa? Za koliko minuta možemo da stignemo iz Železnika do Mirijeva? Gosti "Usijanja dana": Goran Vesić zamenik gradonačelnika Beograda Milutin Mrkonjić građevinski inženjer i počasni predsednik SPS