Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - MILOVAN DRECUN - 15.10.2020.

USIJANJE DANA - MILOVAN DRECUN - 15.10.2020.

 • USIJANJE DANA 30.11.2020. - SLAĐANA TRAJKOVIĆ i DRAGAN SUBOTIĆ: Zahtevi privrednika uoči najavljenog protesta zbog pooštravanja mera

  USIJANJE DANA 30.11.2020. - SLAĐANA TRAJKOVIĆ i DRAGAN SUBOTIĆ: Zahtevi privrednika uoči najavljenog protesta zbog pooštravanja mera

  Udruženja preduzetnika, radnici turističkih agencija, ugostitelji, frilenseri i muzičari najavili su da će se okupiti i održati protest ispred Ministarstva finansija. Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio pomoć ukoliko dođe do pooštravanja mera, Udruženja ne odustaju od najavljenog protesta. Koji su im tačno zahtevi? Koliko su do sada na gubitku? Gosti Usijanja dana su Slađana Trajković iz Udruženja zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije i Dragan Subotić iz Udruženje turističkih agencija Srbije.

 • USIJANJE DANA - 27.11.2020. - VLADIMIR ĐURĐEVIĆ I NEMANJA MILOVIĆ: Posledice klimatskih promena

  USIJANJE DANA - 27.11.2020. - VLADIMIR ĐURĐEVIĆ I NEMANJA MILOVIĆ: Posledice klimatskih promena

  Klimatske promene nisu nešto što se dešava nekom drugom, o čemu razmišljamo samo kada gledamo topljenje glečera na Grenlandu, ili dok gore Sibir i Amazonija. Globalno zagrevanje se dešava svima nama i itekako se odražava na Srbiju. O tome kakve posledice trpimo i šta se zapravo sa svetom dešava u emisiji "Usijanje dana" govore Nemanja Miloviću, urednik sajta "Klima101" i prof. dr Vladimir Đurđević sa Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 • USIJANJE DANA - 26.11.2020. - Dr ZORAN SAVIĆ: Da li je zdravstveni sistem pred pucanjem?

  USIJANJE DANA - 26.11.2020. - Dr ZORAN SAVIĆ: Da li je zdravstveni sistem pred pucanjem?

  Lekari i medicinsko osoblje su na udaru korone. Da li je zdravstveni sistem Srbije pred pucanjem! Na ova i druga pitanja odgovore je dao u "Usijanju dana" doktor Zoran Savić, predsednik sindikata zdravstvenih radnika Srbije.

 • USIJANJE DANA 25.11.2020. - BOJAN DIMITRIJEVIĆ I PREDRAG MARKOVIĆ: Četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma!

  USIJANJE DANA 25.11.2020. - BOJAN DIMITRIJEVIĆ I PREDRAG MARKOVIĆ: Četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma!

  Četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Bosna I Hercegovina je država kojom su podjednako nezadovoljni njeni građani, kao i međunarodna zajednica. Svi se slažu da je država na stranputici, ali je problem što sasvim drugačije vide izlaz iz političke krize. Ovo je tema Usijanja dana, a o tome šta je Dejton doneo, a gde je zakazao, govoriće istoričari Bojan Dimitrijević i Predrag Marković iz Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, te profesori istorije, Husnija Kamberović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Tvrtko Jakovina sa Sveučilišta u Zagrebu.

 • USIJANJE DANA 24.11.2020. - GORAN ANĐELKOVIĆ: Slom fudbalske reprezentacije Srbije!

  USIJANJE DANA 24.11.2020. - GORAN ANĐELKOVIĆ: Slom fudbalske reprezentacije Srbije!

  Slom fudbalske reprezentacije Srbije otvorio je burnu raspravu u sportskoj javnosti zemlje. Posle priča o smeni selektora, a dok je Ljubiša Tumbaković još pod ugovorom, rasprava se proširila i van institucija Fudbalskog saveza. Urednik sportske rubrike Kurirovog štampanog izdanja Goran Anđelković bio je gost "Usijanja dana" na Kurir televiziji.

 • USIJANJE DANA - DRAŠKO STANIVUKOVIĆ - 23.11.2020. Pobeda PDP na izborima u Banja Luci

  USIJANJE DANA - DRAŠKO STANIVUKOVIĆ - 23.11.2020. Pobeda PDP na izborima u Banja Luci

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima.

 • USIJANJE DANA - 20.11.2020. MLADEN KOVAČEVIĆ: Život i smrt patrijarha Irineja

  USIJANJE DANA - 20.11.2020. MLADEN KOVAČEVIĆ: Život i smrt patrijarha Irineja

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Protođakon Mladen Kovačević iz Hrama Svetog Save u emisiji govori o tome koliko je patrijarh Irinej značio crkvi i narodu, koliko smo izgubili njegovom smrću, o njegovom životu i delima i o tome gde će biti sahranjen patrijarh Irinej i kako će izgledati sahrana.

 • USIJANJE DANA - SRĐA JANKOVIĆ - 19.11.2020. Od čega zavisi kraj pandemije?

  USIJANJE DANA - SRĐA JANKOVIĆ - 19.11.2020. Od čega zavisi kraj pandemije?

  Politički tok šou Usijanje, dobilo i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović sa eminetnim gostima razgovaraju o najvažnijim političkim i društvenim temama dana. Broj zaraženih građana korona virusom u Srbiji sve je alarmantniji. Kada se može očekivati kraj epidemije? Koliko se može verovati vakcinama na kojima trenutno radi nekoliko farmaceutskih kuća u svetu?

 • USIJANJE DANA 18.11.2020 MILOVAN DRECUN: Da li je pravda blizu ili daleko u slučaju protiv Tačija i Veseljija?

  USIJANJE DANA 18.11.2020 MILOVAN DRECUN: Da li je pravda blizu ili daleko u slučaju protiv Tačija i Veseljija?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Tužilaštvo Specijalizovanih veća Kosova saopštilo je da suđenje Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju, može da počne na leto sledeće godine, dok je odbrana tražila najmanje 18 meseci za početak procesa. Kakav se epilog ovog procesa može očekivati? Da li je pravda blizu? Tužilaštvo je prikupilo 103 svedočenja - da li je bezbednost svedoka ugrožena? Gost Usijanja dana Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju.

 • USIJANJE DANA - 17.11.2020. SINIŠA MALI: Kome sledi povećanje plate?

  USIJANJE DANA - 17.11.2020. SINIŠA MALI: Kome sledi povećanje plate?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Ministar finansija Siniša Mali najavio je povećanje plata, penzija i minimalne cene rada. Na osnovu kojih procena se ovo može očekivati? Koliko nam je ekonomija ugrožena zbog epidemije korona virusa? Šta tačno osporava predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas u izveštaju Eurostata?