Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 26.11.2020. - Dr ZORAN SAVIĆ: Da li je zdravstveni sistem pred pucanjem?

Lekari i medicinsko osoblje su na udaru korone. Da li je zdravstveni sistem Srbije pred pucanjem! Na ova i druga pitanja odgovore je dao u "Usijanju dana" doktor Zoran Savić, predsednik sindikata zdravstvenih radnika Srbije.

 • USIJANJE DANA - 22.01.2021-ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zašto nam je važno da Srbija postane energetski koridor?

  USIJANJE DANA - 22.01.2021-ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zašto nam je važno da Srbija postane energetski koridor?

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana MIhajlović bila je gošća emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji. Ministarka Mihajlović objašnjava kolike su šanse da Srbija postane svojevrstan energetski koridor, kako od toga možemo da profitiramo i koliki je opšti značaj energetske stabilnosti. Pored toga, govorila je i o saradnji s ostalim ministrima u Vladi i o koalicionim partnerima, ali i o rodnoj ravnopravnosti i aktivnostima tog Koordinacionog tela na čijem je čelu.

 • USIJANJE DANA - 21.01.2021. - IVICA DAČIĆ, VLADIMIR MARINKOVIĆ: Prilike u SAD posle izbora

  USIJANJE DANA - 21.01.2021. - IVICA DAČIĆ, VLADIMIR MARINKOVIĆ: Prilike u SAD posle izbora

  Inauguracija Džozefa Bajdena je svetska tema broj jedan. Večeras u Usijanju dana novinarka Silvija Slamnig razgovaraće sa svojim gostima o prilikama u Sjedinjenim Američkim Državama posle promene vlasti, kao i o uticaju ovih promena na region i Srbiju. Gosti Usijanja dana su predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić i narodni poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković.

 • USIJANJE DANA - 20.01.2020. - DŽON SIMPSON: Da li je TRAMPIZAM izgubio budućnost u SAD i šta čeka Bajdena?

  USIJANJE DANA - 20.01.2020. - DŽON SIMPSON: Da li je TRAMPIZAM izgubio budućnost u SAD i šta čeka Bajdena?

  Donald Tramp je tek treći predsednik u američkoj istoriji koji je je bio impičmentom pozvan na odgovornost pred predsedničkim domom američkog Kongresa i Senata, ali je prvi i sasvim sigurno jedini u novijoj istoriji koji je drugi put u svom prvom i jedinom mandatu pozvan na odgovornost zbog nedela koja mu se stavljaju na teret a u vezi sa napadom na Kapitol hil 6. januara 2021. godine. O tome kakvo je nasleđe Donalda Trampa kao predsednika SAD i kakvi izazovi očekuju njegovog naslednika Džozefa Bajdena koji je danas stupio na dužnost, u "Usijanju dana" razgovaramo sa Džonom Simpsonom, urednikom spoljnopolitičke redakcije BBC.

 • USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

 • USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  Pre tačno godinu dana novi koronavirus počeo je da se širi iz Vuhana u ostale kineske provincije. Od tog momenta virus je planuo i zarazio skoro 100 miliona ljudi širom sveta. Do sada je umrlo više od dva miliona osoba. Građanima Srbije, kao i ljudima u celom svetu, životi su se nepovratno promenili. U našu svakodnevnicu su ušle maske, rukavice, respiratori, vakcine... Od 6. marta kada je u Srbiji registrovan nulti pacijent, nije prošao ni dan da koronavirus nije bio tema. Informacija je bilo pregršt, ali pitanja uvek više. Zato je gošča "Usijanja dana", večeras u 19.30, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba profesorka dr Darija Kisić-Tepavčević. Saznajte da li je vreme za ublažavanjanje mera, kako će proteći masovna vakcinacija i da li smo zaista blizu kraja ovoj agoniji.

 • USIJANJE 16.01.2021. MILAN ANTONIJEVIĆ, RAŠA NEDELJKOVIĆ, BALŠA BOŽOVIĆ

  USIJANJE 16.01.2021. MILAN ANTONIJEVIĆ, RAŠA NEDELJKOVIĆ, BALŠA BOŽOVIĆ

  Usijanje je politički tok-šou. Voditelji emisije Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće oči u oči sa eminentnim gostima na aktuelne političke i društvene teme i to u udarnom terminu, subotom od 20 časova.

 • USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  Koja vakcina se preporučuje za koju grupu judi? Da li je građanima koji su preležali koronu svejedno koju će vakcinu primiti? Kakva je situacija u zdravstvenom sistemu Srbije? Gosti USijanja dana večeras u 19.30 Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler i dr Zoran Savić predsedniik sindikata zaposlenih u zdravstvu?

 • USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  Koji postupci za organizovani kriminal najduže traju? Šta se dešava kada ima veliki broj optuženih, da li i to usporava donošenje presude? Kako funkcioniše koncept tužilačke istrage nakon deset godina? Gosti Usijanja dana su Lazar Lazović iz Udrženja sudija i tužilaca Srbije i Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima službe Džavne bezbednosti.

 • USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  Prekoračenje brzine ubedljivo je najčešći saobraćajni prekršaj. Od milion napisanih kazni tokom godine, oko 300.000 je zbog prebrze vožnje. Bahatost vozača i pored apela i crne statistike ne prestaje. Da li su kazne za nepoštovanje saobraćajnih pravila niske? Večeras u Usijanju dana u 20h na Kurir televiziji o ovoj temi govoriće Mladen Radulović novinar i Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.