Najnovije vesti

Usijanje dana

Usijanje dana 01.12.2020. GORDANA ČOMIĆ: Da li je samu sebe iznenadila prihvatanjem ministarske fotelje?

Opozicioni političari u više navrata naglašavali su da ih je od izbora ministara najviše iznenadio odabir Gordane Čomić na čelu Ministarstva za ljudska prava i društveni dijalog. Da li je sama sebe iznenadila prihvatanjem te funkcije? Kako su izgledali prvi razgovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem? Šta je o dijalogu u Srbiji naučila za vreme dok je bila Narodna poslanica.

 • USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

 • USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  Pre tačno godinu dana novi koronavirus počeo je da se širi iz Vuhana u ostale kineske provincije. Od tog momenta virus je planuo i zarazio skoro 100 miliona ljudi širom sveta. Do sada je umrlo više od dva miliona osoba. Građanima Srbije, kao i ljudima u celom svetu, životi su se nepovratno promenili. U našu svakodnevnicu su ušle maske, rukavice, respiratori, vakcine... Od 6. marta kada je u Srbiji registrovan nulti pacijent, nije prošao ni dan da koronavirus nije bio tema. Informacija je bilo pregršt, ali pitanja uvek više. Zato je gošča "Usijanja dana", večeras u 19.30, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba profesorka dr Darija Kisić-Tepavčević. Saznajte da li je vreme za ublažavanjanje mera, kako će proteći masovna vakcinacija i da li smo zaista blizu kraja ovoj agoniji.

 • USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  Koja vakcina se preporučuje za koju grupu judi? Da li je građanima koji su preležali koronu svejedno koju će vakcinu primiti? Kakva je situacija u zdravstvenom sistemu Srbije? Gosti USijanja dana večeras u 19.30 Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler i dr Zoran Savić predsedniik sindikata zaposlenih u zdravstvu?

 • USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  Koji postupci za organizovani kriminal najduže traju? Šta se dešava kada ima veliki broj optuženih, da li i to usporava donošenje presude? Kako funkcioniše koncept tužilačke istrage nakon deset godina? Gosti Usijanja dana su Lazar Lazović iz Udrženja sudija i tužilaca Srbije i Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima službe Džavne bezbednosti.

 • USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  Prekoračenje brzine ubedljivo je najčešći saobraćajni prekršaj. Od milion napisanih kazni tokom godine, oko 300.000 je zbog prebrze vožnje. Bahatost vozača i pored apela i crne statistike ne prestaje. Da li su kazne za nepoštovanje saobraćajnih pravila niske? Večeras u Usijanju dana u 20h na Kurir televiziji o ovoj temi govoriće Mladen Radulović novinar i Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

 • USIJANJE DANA 11.01.2021. - DEMO BERIŠA I MILISAV PAJIĆ: PRIŠTINA U UNESCO? Koliko je izvesno kršenje Vašingtonskog sporazuma?

  USIJANJE DANA 11.01.2021. - DEMO BERIŠA I MILISAV PAJIĆ: PRIŠTINA U UNESCO? Koliko je izvesno kršenje Vašingtonskog sporazuma?

  2015. godine Kosovo nije primljeno u UNESCO jer nisu imali dve trećine glasova. Prošle godine u Vašingtonu potpisan je sporazum u kome u Tački 15 piše da se Priština obavezuje da primeni jednogodišnji moratorijum na podnošenje zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama. Da li bi u ovom trenutku bilo iznenađenje da Priština ipak aplicira za ulazak u UNESCO? Gosti "Usijanja dana" bili su Demo Beriša, predsednik matice Albanaca u Srbiji i Milisav Pajić bivši ambasador i višegodišnji načelnik Uprave za Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova.

 • USIJANJE DANA 08.01.2021. - OSKAR MARTINES: Ispovest slavnog argentinskog glumca

  USIJANJE DANA 08.01.2021. - OSKAR MARTINES: Ispovest slavnog argentinskog glumca

  Slavni argentinski i španski glumac Oskar Martines bio je gost emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji povodom nagrade za životno delo koju je nedavno dobio. On je govorio govorio o svom životu, nagradama, pandemiji korona virusa, ali i o odluci da u osmoj deceniji života napusti Argentinu i preseli se u Madrid. Otkrio je i zašto je razočaran u svoju zemlju i zašto misli da nagrada Oskar nije najvažnija u svetu filma.

 • USIJANJE DANA - 07.01.2021. - PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ

  USIJANJE DANA - 07.01.2021. - PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ

  Reditelj Predrag Gaga Antonijević, autor filma o strahotama ustaškog logora "Dara iz Jasenovca", inače srpskog kandidata za nagradu Američke akademije za film Oskar, gost je emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji. Film "Dara iz Jasenovca" sniman je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša. Prvi je igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, a radnja je smeštena u 1942. godinu, kada posle velike ustaško-nemačke ofanzive na Kozari u Bosni i Hercegovini, lokalno stanovništvo masovno završava u koncentracionim logorima.