Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - 17.12.2020. - MILAN KRKOBABIĆ - Koliko penzionerima znači pomoć države?

  USIJANJE DANA - 17.12.2020. - MILAN KRKOBABIĆ - Koliko penzionerima znači pomoć države?

  Danas je krenula isplata jednokratne pomoći penzionerima u iznosu od 5000 dinara, koliko penzionerima ova pomoć znači? Kako žive penzineri u Srbiji? Šta podrazumeva Švajcarska formula uvećanja penzija? Gost Usijanja dana u 19.30 na Kurir televiziji Milan Krkobabić Ministar za brigu o selu.

 • USIJANJE DANA - TOMA FILA 16.12.2020. - Predlog o promeni Ustava Srbije

  USIJANJE DANA - TOMA FILA 16.12.2020. - Predlog o promeni Ustava Srbije

  Šta možemo očekivati nakon posete Ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu? Koje su glavne poruke poruke posete Lavrova Bosni i Hercegovini? Gosti "Usijanja dana" su Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u dnevnom listu Politika i Ivana Marić, politička analitičarka iz Sarajeva.

 • USIJANJE DANA - 15.12.2020 - IVANA MARIĆ, BOJAN BILBIJA - Lavrov u Beogradu

  USIJANJE DANA - 15.12.2020 - IVANA MARIĆ, BOJAN BILBIJA - Lavrov u Beogradu

  Šta možemo očekivati nakon posete Ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu? Koje su glavne poruke poruke posete Lavrova Bosni i Hercegovini? Gosti "Usijanja dana" su Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u dnevnom listu Politika i Ivana Marić, politička analitičarka iz Sarajeva.

 • USIJANJE DANA - 14.12.2020. - SAŠA ADAMOVIĆ i ALEKSANDAR ČOTRIĆ: Lavrov u poseti BiH na 25 godina od Dejtonskog sporazuma

  USIJANJE DANA - 14.12.2020. - SAŠA ADAMOVIĆ i ALEKSANDAR ČOTRIĆ: Lavrov u poseti BiH na 25 godina od Dejtonskog sporazuma

  Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na dan kada je pre 25 godina potpisan Dejtonski sporazum u Parizu, boravi u BiH. Kakva je uloga Rusije u regionu? Da li je poseta Lavrova ujedno i poruka zapadu? Gosti Usijanja dana Saša Adamović, istoričar i Aleksandar Čotrić član Skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

 • USIJANJE DANA - 11.12.2020. - IRINA BAN I IVANA BADNJAREVIĆ: Zašto se po lek za retke bolesti ide u inostranstvo?

  USIJANJE DANA - 11.12.2020. - IRINA BAN I IVANA BADNJAREVIĆ: Zašto se po lek za retke bolesti ide u inostranstvo?

  Stotine hiljada ljudi u Srbiji boluje od neke od oko 6.500 retkih bolesti. Ali svega pet odsto njih ima pristup lečenju. Razlog tome je što ih zdravstveni sistem ne prepoznaje, a i lekari imaju problem da retku bolest na vreme prepoznaju, čak i dijagnostikuju. O ovoj temi u Usijanju dana govorile su Ivana Badnjarević, čelnica Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije i Irina Ban iz udruženja "Zvončica" koje okuplja roditelje dece obolele od raka.

 • USIJANJE DANA - 10.12.2020. - DRAGOSLAV ŠUMARAC I MILOŠ JOVANOVIĆ

  USIJANJE DANA - 10.12.2020. - DRAGOSLAV ŠUMARAC I MILOŠ JOVANOVIĆ

  Rekordno dugo sastavljena srpska vlada će trajati kratko. Zemlju već za godinu i po dana očekuju vanredni parlamentarni i predsednički izbori, te glasanje za vlast u prestonici. U takvim okolnostima i sa tek delimično uspehom bojkota izbora za Skupštinu Srbije ove godine, pravo pitanje je kako će se pripremiti opozicija. O tome i drugim političkim temama u emisiji "Usijanje dana" govorili su Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije i prof. dr Dragoslav Šumarac, potpredsednik Demokratske stranke, tačnije onog krila koje još čeka legitimaciju Ministarstva za državnu upravu o svojoj legalnosti.

 • USIJANJE DANA - 09.12.2020. ZORAN STOJILJKOVIĆ, UROŠ SAVIĆ KAIN, MIHAJLO RABRENOVIĆ: Odliv stanovništva

  USIJANJE DANA - 09.12.2020. ZORAN STOJILJKOVIĆ, UROŠ SAVIĆ KAIN, MIHAJLO RABRENOVIĆ: Odliv stanovništva

  Srbija zbog odliva stanovništva godišnje gubi više od milijardu evra. Iz zemlje ne odlaze samo mladi i visoko obrazovani i ovaj problem kao važan ističe i OECD i Evrostat. O tome može li se negativan trend zaustaviti i kako, u emisiji Usijanje dana govoriće Zoran Stojiljković, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Uroš Savić Kain iz Krovne organizacije mladih Srbije, te ekonomista Mihajlo Rabrenović.

 • USIJANJE DANA - 08.12.2020. - VLADO PAVIĆEVIĆ O VLADI CRNE GORE: Krivokapić izneverio one koji su za njega glasali

  USIJANJE DANA - 08.12.2020. - VLADO PAVIĆEVIĆ O VLADI CRNE GORE: Krivokapić izneverio one koji su za njega glasali

  Crna Gora je dobila novu vladu, ali je već rasprava u parlamentu pokazala da ona ima ozbiljnu opoziciju čak i među poslanicima koji su za nju glasali. O tome koliko će ta vlada potrajati i zbog čega premijeru Zdravku Krivokapiću predviđaju vanredne izbore za najviše dve godine, a možda i samo 200 dana, u emisiji Usijanje dana govorio je prof. dr Vlado Pavićević, čelnik Društva za istraživanje politike i političke teorije.

 • USIJANJE DANA - 07.12.2020. - ALEKSANDRA GAVRILOVIC i PREDRAG AZDEJKOVIC: Nacrt zakona o istopolnim partnerstvima do kraja godine u Srbiji

  USIJANJE DANA - 07.12.2020. - ALEKSANDRA GAVRILOVIC i PREDRAG AZDEJKOVIC: Nacrt zakona o istopolnim partnerstvima do kraja godine u Srbiji

  Srbija će do kraja godine dobiti nacrt Zakona o istopolnim partnerstvima čime Srbija konačno ispunjava svoje obaveze preuzete članstvom u Savetu Evrope, kandidature za članstvo u EU, norme Ujedinjenih nacija i presude Evropskog suda za ljudska prava. Da li će zakon otkloniti sve nepravde ili je za društvo potrebno više da bi svi građani uživali Ustavom zagarantovana prava tema je Usijanja dana u kojem govore Predrag Azdejković, novinar i LGBT aktivista i Aleksandra Gavrilović iz Labrisa.

 • USIJANJE DANA 04.12.2020 - PAVLE ZELIĆ: VAKCINA - Kada se može očekivati završna kontrola?!

  USIJANJE DANA 04.12.2020 - PAVLE ZELIĆ: VAKCINA - Kada se može očekivati završna kontrola?!

  Dokumentacija za registraciju vakcine protiv koronavirusa kompanije Fajzer i Biontek stigla je juče u Srbiju, a očekuju se i analize prvih doza ruskih vakcina. Kako te analize izgledaju? Kada se može očekivati konačan odgovor da li te vakcine zadovoljavaju propisane standarde? Na ova i mnoga druga pitanja, u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji odgovorio je Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva.