Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - SRĐA JANKOVIĆ - 19.11.2020. Od čega zavisi kraj pandemije?

  USIJANJE DANA - SRĐA JANKOVIĆ - 19.11.2020. Od čega zavisi kraj pandemije?

  Politički tok šou Usijanje, dobilo i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović sa eminetnim gostima razgovaraju o najvažnijim političkim i društvenim temama dana. Broj zaraženih građana korona virusom u Srbiji sve je alarmantniji. Kada se može očekivati kraj epidemije? Koliko se može verovati vakcinama na kojima trenutno radi nekoliko farmaceutskih kuća u svetu?

 • USIJANJE DANA 18.11.2020 MILOVAN DRECUN: Da li je pravda blizu ili daleko u slučaju protiv Tačija i Veseljija?

  USIJANJE DANA 18.11.2020 MILOVAN DRECUN: Da li je pravda blizu ili daleko u slučaju protiv Tačija i Veseljija?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Tužilaštvo Specijalizovanih veća Kosova saopštilo je da suđenje Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju, može da počne na leto sledeće godine, dok je odbrana tražila najmanje 18 meseci za početak procesa. Kakav se epilog ovog procesa može očekivati? Da li je pravda blizu? Tužilaštvo je prikupilo 103 svedočenja - da li je bezbednost svedoka ugrožena? Gost Usijanja dana Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju.

 • USIJANJE DANA - 17.11.2020. SINIŠA MALI: Kome sledi povećanje plate?

  USIJANJE DANA - 17.11.2020. SINIŠA MALI: Kome sledi povećanje plate?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Ministar finansija Siniša Mali najavio je povećanje plata, penzija i minimalne cene rada. Na osnovu kojih procena se ovo može očekivati? Koliko nam je ekonomija ugrožena zbog epidemije korona virusa? Šta tačno osporava predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas u izveštaju Eurostata?

 • USIJANJE DANA - 13.11.2020. NENAD MILOVANOVIĆ, MILOŠ BJELINIĆ: Poraz srpske fudbalske reprezentacije

  USIJANJE DANA - 13.11.2020. NENAD MILOVANOVIĆ, MILOŠ BJELINIĆ: Poraz srpske fudbalske reprezentacije

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Posle neuspeha fudbalske reprezentacije u kvalifikacionom meču za EP u utakmici sa Škotskom koji je bolno odjeknuo u javnosti, sledi analiza dosadašnjeg rada. U emisiji Usijanje dana o ovoj utakmici govore gosti Nenad Milovanović sa Arene sport i Miloš Bjelinić, novinar Kurira.

 • USIJANJE DANA - 16.11.2020. MILOŠ VUČEVIĆ: Epidemiološka situacija u Novom Sadu

  USIJANJE DANA - 16.11.2020. MILOŠ VUČEVIĆ: Epidemiološka situacija u Novom Sadu

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Na teritoriji grada Novog Sada sve je lošija epidemiološka situacija. Na snazi su od juče nove mere. Da li se mere poštuju? Planira li se pooštravanje mera u gradu, odnosno koja je brojka ta koja bi dovela do rigoroznijih zabrana? Kakva je ekonomska situacija u Novom Sadu i da li grad planira da pomogne svim onim privrednicima čiji je dohodak drastično smanjen? Gost Usijanja dana grqadonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 • USIJANJE DANA - 12.11.2020. MIHAJLO VESOVIĆ: Da li nam preti ekonomska blokada?

  USIJANJE DANA - 12.11.2020. MIHAJLO VESOVIĆ: Da li nam preti ekonomska blokada?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Pandemija koronavirusa je ujela sve privrede sveta, ali dok se čovečanstvo bori za zdravlje stanovništva, u privredi su se pokazale i određene šanse. Naime, digitalizacija poslovanja, rad na daljinu i drugi oblici rada zahvaljujući visokoj tehnologiji su ionako bili neminovan proces. Ipak, u pandemiji se to pokazalo vitalnim i sasvim je izvesno da će se, čak i kada sve ovo prođe, nastaviti sa optimizacijom poslovanja. O tome gde je srpska ekonomija u svemu tome, koliki nam je privredni pad, te zbog čega smo prošli daleko bolje, makar zasad, od mnogih daleko razvijenijih društava, u emisiji Usijanje dana govori Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize u Privrednoj komori Srbije.

 • USIJANJE DANA - 11.11.2020. TOPALOVIĆ, BJELINIĆ: Može li naša reprezentacinja do plasmana na EP?

  USIJANJE DANA - 11.11.2020. TOPALOVIĆ, BJELINIĆ: Može li naša reprezentacinja do plasmana na EP?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Fudbalsku reprezentacije Srbije očekuje u četvrtak odlučujući meč sa Škotskom, a ulog je plasman na Evropsko prvenstvo. Srbija nikada nije igrala to takmičenje, a kao Jugoslavija smo poslednji put nastupili 2000. godine. Šta su izazovi i koja je cena koju bismo sportski platili ako bi plasman izostao i ovoga puta, a šta bi za nacionalni fudbal značilo učešće, razgovarali smo u emisiji "Usijanje dana" sa sportskim novinarima Milošem Topalovićem i Milošem Bjelinićem.

 • USIJANJE DANA - 10.11.2020. DRAGAN ŠAGOVNOVIĆ: Kako poboljšati ekonomski rast?

  USIJANJE DANA - 10.11.2020. DRAGAN ŠAGOVNOVIĆ: Kako poboljšati ekonomski rast?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. U večerašnjoj emisiji Usijanje dana gost Dragan Šagovnović generalni direktor Ekonomskog instituta u Beogradu, odgovaraće na pitanja šta je ključni problem u koncipiranju modela ekonomskog rasta i kakve mogućnosti Srbija ima za prelazak na zelenu energiju?

 • USIJANJE DANA - 09.11.2020. DUŠAN VASILJEVIĆ: Šta dišemo?

  USIJANJE DANA - 09.11.2020. DUŠAN VASILJEVIĆ: Šta dišemo?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Pregovori za ulazak Srbije u EU formalno su počeli pre šest godina, a jedno od važnih poglavlja je poglavlje 27 koje se tiče životne sredine i klimatskih promena. Kakvo je generalno stanje životne sredine u Srbiji tema je Usijanja Dana, čiji je gost Dušan Vasiljević međunarodni ekspert za strateško planiranje u oblasti životne sredine.

 • USIJANJE DANA - 06.11.2020. BOJAN KLAČAR: Da li je Bajdenova pobeda izvesna?

  USIJANJE DANA - 06.11.2020. BOJAN KLAČAR: Da li je Bajdenova pobeda izvesna?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Rezultati u nekoliko Saveznih država se i dalje broje. Bajden i dalje broji u elektorskim glasovima. Ima li izgleda da je bilo izbornih neregularnosti koje i dalje Tramp navodi kao jedan od glavnih argumenata? Zašto su Američki mediji toliko pristrasni? Gost Usijanja dana je Bojan Klačar, direktor CESIDA-a.