Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - 02.12.2020. BRANKO RUŽIĆ: Zašto se uopšte počinjalo sa redovnom nastavnom?

  USIJANJE DANA - 02.12.2020. BRANKO RUŽIĆ: Zašto se uopšte počinjalo sa redovnom nastavnom?

  Dva meseca nakon što su osnovci i srednjoškolci seli u školske klupe sa izmenjenim načinom rada, odnosno kombinovanom online i redovnom nastavom, situacija se ponovo promenila. Osnovci od 5. do 8. razreda prešli su potpuno na online kao i svi srednjoškolci. Kakva je realna situacija u školama po broju zaraženih učenika i nastavnika? Zašto jesenji raspust nije iskorišćen da se tada pređe na online nastavu? Gost Usijanja dana u 19.30 Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. Autor i voditelj Ivana Majstorović

 • Usijanje dana 01.12.2020. GORDANA ČOMIĆ: Da li je samu sebe iznenadila prihvatanjem ministarske fotelje?

  Usijanje dana 01.12.2020. GORDANA ČOMIĆ: Da li je samu sebe iznenadila prihvatanjem ministarske fotelje?

  Opozicioni političari u više navrata naglašavali su da ih je od izbora ministara najviše iznenadio odabir Gordane Čomić na čelu Ministarstva za ljudska prava i društveni dijalog. Da li je sama sebe iznenadila prihvatanjem te funkcije? Kako su izgledali prvi razgovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem? Šta je o dijalogu u Srbiji naučila za vreme dok je bila Narodna poslanica.

 • USIJANJE DANA 30.11.2020. - SLAĐANA TRAJKOVIĆ i DRAGAN SUBOTIĆ: Zahtevi privrednika uoči najavljenog protesta zbog pooštravanja mera

  USIJANJE DANA 30.11.2020. - SLAĐANA TRAJKOVIĆ i DRAGAN SUBOTIĆ: Zahtevi privrednika uoči najavljenog protesta zbog pooštravanja mera

  Udruženja preduzetnika, radnici turističkih agencija, ugostitelji, frilenseri i muzičari najavili su da će se okupiti i održati protest ispred Ministarstva finansija. Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio pomoć ukoliko dođe do pooštravanja mera, Udruženja ne odustaju od najavljenog protesta. Koji su im tačno zahtevi? Koliko su do sada na gubitku? Gosti Usijanja dana su Slađana Trajković iz Udruženja zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije i Dragan Subotić iz Udruženje turističkih agencija Srbije.

 • USIJANJE DANA - 27.11.2020. - VLADIMIR ĐURĐEVIĆ I NEMANJA MILOVIĆ: Posledice klimatskih promena

  USIJANJE DANA - 27.11.2020. - VLADIMIR ĐURĐEVIĆ I NEMANJA MILOVIĆ: Posledice klimatskih promena

  Klimatske promene nisu nešto što se dešava nekom drugom, o čemu razmišljamo samo kada gledamo topljenje glečera na Grenlandu, ili dok gore Sibir i Amazonija. Globalno zagrevanje se dešava svima nama i itekako se odražava na Srbiju. O tome kakve posledice trpimo i šta se zapravo sa svetom dešava u emisiji "Usijanje dana" govore Nemanja Miloviću, urednik sajta "Klima101" i prof. dr Vladimir Đurđević sa Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 • USIJANJE DANA - 26.11.2020. - Dr ZORAN SAVIĆ: Da li je zdravstveni sistem pred pucanjem?

  USIJANJE DANA - 26.11.2020. - Dr ZORAN SAVIĆ: Da li je zdravstveni sistem pred pucanjem?

  Lekari i medicinsko osoblje su na udaru korone. Da li je zdravstveni sistem Srbije pred pucanjem! Na ova i druga pitanja odgovore je dao u "Usijanju dana" doktor Zoran Savić, predsednik sindikata zdravstvenih radnika Srbije.

 • USIJANJE DANA 25.11.2020. - BOJAN DIMITRIJEVIĆ I PREDRAG MARKOVIĆ: Četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma!

  USIJANJE DANA 25.11.2020. - BOJAN DIMITRIJEVIĆ I PREDRAG MARKOVIĆ: Četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma!

  Četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Bosna I Hercegovina je država kojom su podjednako nezadovoljni njeni građani, kao i međunarodna zajednica. Svi se slažu da je država na stranputici, ali je problem što sasvim drugačije vide izlaz iz političke krize. Ovo je tema Usijanja dana, a o tome šta je Dejton doneo, a gde je zakazao, govoriće istoričari Bojan Dimitrijević i Predrag Marković iz Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, te profesori istorije, Husnija Kamberović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Tvrtko Jakovina sa Sveučilišta u Zagrebu.

 • USIJANJE DANA 24.11.2020. - GORAN ANĐELKOVIĆ: Slom fudbalske reprezentacije Srbije!

  USIJANJE DANA 24.11.2020. - GORAN ANĐELKOVIĆ: Slom fudbalske reprezentacije Srbije!

  Slom fudbalske reprezentacije Srbije otvorio je burnu raspravu u sportskoj javnosti zemlje. Posle priča o smeni selektora, a dok je Ljubiša Tumbaković još pod ugovorom, rasprava se proširila i van institucija Fudbalskog saveza. Urednik sportske rubrike Kurirovog štampanog izdanja Goran Anđelković bio je gost "Usijanja dana" na Kurir televiziji.

 • USIJANJE DANA - DRAŠKO STANIVUKOVIĆ - 23.11.2020. Pobeda PDP na izborima u Banja Luci

  USIJANJE DANA - DRAŠKO STANIVUKOVIĆ - 23.11.2020. Pobeda PDP na izborima u Banja Luci

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima.

 • USIJANJE DANA - 20.11.2020. MLADEN KOVAČEVIĆ: Život i smrt patrijarha Irineja

  USIJANJE DANA - 20.11.2020. MLADEN KOVAČEVIĆ: Život i smrt patrijarha Irineja

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Protođakon Mladen Kovačević iz Hrama Svetog Save u emisiji govori o tome koliko je patrijarh Irinej značio crkvi i narodu, koliko smo izgubili njegovom smrću, o njegovom životu i delima i o tome gde će biti sahranjen patrijarh Irinej i kako će izgledati sahrana.

 • USIJANJE DANA - SRĐA JANKOVIĆ - 19.11.2020. Od čega zavisi kraj pandemije?

  USIJANJE DANA - SRĐA JANKOVIĆ - 19.11.2020. Od čega zavisi kraj pandemije?

  Politički tok šou Usijanje, dobilo i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović sa eminetnim gostima razgovaraju o najvažnijim političkim i društvenim temama dana. Broj zaraženih građana korona virusom u Srbiji sve je alarmantniji. Kada se može očekivati kraj epidemije? Koliko se može verovati vakcinama na kojima trenutno radi nekoliko farmaceutskih kuća u svetu?