Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - 26.01.2021-BRANISLAV NEDIMOVIĆ - Koji su novi paketi pomoći za poljoprivrednike?

  USIJANJE DANA - 26.01.2021-BRANISLAV NEDIMOVIĆ - Koji su novi paketi pomoći za poljoprivrednike?

  Koji su novi paketi pomoći za poljoprivrednike? Koliko se zainteresovanih javlja za već raspisane konkurse? Kako se svinjsko meso iz Srbije posle 30 godina našlo na tržištu EU?

 • USIJANJE DANA - 25.01.2021. - ZORAN RADOJIČIĆ I PETAR KOČOVIĆ - Kada očekujemo popuštanje mera?

  USIJANJE DANA - 25.01.2021. - ZORAN RADOJIČIĆ I PETAR KOČOVIĆ - Kada očekujemo popuštanje mera?

  Kako teče proces imunizacije u Srbiji? Kakav je poslednji presek broja vakcinisanih u svetu? Kakva je epidemiološka situacija u Beogradu i može li se uskoro očekivati popuštanje mera? Gosti Usijanja dana su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i prof. Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija.

 • USIJANJE DANA - 22.01.2021-ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zašto nam je važno da Srbija postane energetski koridor?

  USIJANJE DANA - 22.01.2021-ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zašto nam je važno da Srbija postane energetski koridor?

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana MIhajlović bila je gošća emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji. Ministarka Mihajlović objašnjava kolike su šanse da Srbija postane svojevrstan energetski koridor, kako od toga možemo da profitiramo i koliki je opšti značaj energetske stabilnosti. Pored toga, govorila je i o saradnji s ostalim ministrima u Vladi i o koalicionim partnerima, ali i o rodnoj ravnopravnosti i aktivnostima tog Koordinacionog tela na čijem je čelu.

 • USIJANJE DANA - 21.01.2021. - IVICA DAČIĆ, VLADIMIR MARINKOVIĆ: Prilike u SAD posle izbora

  USIJANJE DANA - 21.01.2021. - IVICA DAČIĆ, VLADIMIR MARINKOVIĆ: Prilike u SAD posle izbora

  Inauguracija Džozefa Bajdena je svetska tema broj jedan. Večeras u Usijanju dana novinarka Silvija Slamnig razgovaraće sa svojim gostima o prilikama u Sjedinjenim Američkim Državama posle promene vlasti, kao i o uticaju ovih promena na region i Srbiju. Gosti Usijanja dana su predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić i narodni poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković.

 • USIJANJE DANA - 20.01.2020. - DŽON SIMPSON: Da li je TRAMPIZAM izgubio budućnost u SAD i šta čeka Bajdena?

  USIJANJE DANA - 20.01.2020. - DŽON SIMPSON: Da li je TRAMPIZAM izgubio budućnost u SAD i šta čeka Bajdena?

  Donald Tramp je tek treći predsednik u američkoj istoriji koji je je bio impičmentom pozvan na odgovornost pred predsedničkim domom američkog Kongresa i Senata, ali je prvi i sasvim sigurno jedini u novijoj istoriji koji je drugi put u svom prvom i jedinom mandatu pozvan na odgovornost zbog nedela koja mu se stavljaju na teret a u vezi sa napadom na Kapitol hil 6. januara 2021. godine. O tome kakvo je nasleđe Donalda Trampa kao predsednika SAD i kakvi izazovi očekuju njegovog naslednika Džozefa Bajdena koji je danas stupio na dužnost, u "Usijanju dana" razgovaramo sa Džonom Simpsonom, urednikom spoljnopolitičke redakcije BBC.

 • USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

 • USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  Pre tačno godinu dana novi koronavirus počeo je da se širi iz Vuhana u ostale kineske provincije. Od tog momenta virus je planuo i zarazio skoro 100 miliona ljudi širom sveta. Do sada je umrlo više od dva miliona osoba. Građanima Srbije, kao i ljudima u celom svetu, životi su se nepovratno promenili. U našu svakodnevnicu su ušle maske, rukavice, respiratori, vakcine... Od 6. marta kada je u Srbiji registrovan nulti pacijent, nije prošao ni dan da koronavirus nije bio tema. Informacija je bilo pregršt, ali pitanja uvek više. Zato je gošča "Usijanja dana", večeras u 19.30, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba profesorka dr Darija Kisić-Tepavčević. Saznajte da li je vreme za ublažavanjanje mera, kako će proteći masovna vakcinacija i da li smo zaista blizu kraja ovoj agoniji.

 • USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  Koja vakcina se preporučuje za koju grupu judi? Da li je građanima koji su preležali koronu svejedno koju će vakcinu primiti? Kakva je situacija u zdravstvenom sistemu Srbije? Gosti USijanja dana večeras u 19.30 Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler i dr Zoran Savić predsedniik sindikata zaposlenih u zdravstvu?