Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 09.02.2021. SLAVKO SIMIĆ: Finiš izborne kampanje na KiM

Kampanja za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji u svom je finišu. Izbori su u nedelju, a procena je da se pobednik unapred zna, ali i da je situacija na kosovskoj političkoj sceni sve napetija. Za srpski politički korpus rezervisano je deset mesta, koja su na prošlim izborima pripala Srpskoj listi. Šta će sada Srpska lista zahtevati od Nove Vlade Kosova? Gost Usijanja dana je Slavko Simić, kandidat za poslanika i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga.

 • USIJANJE DANA 22.04.2021. -STEVICA DEĐANSKI

  USIJANJE DANA 22.04.2021. -STEVICA DEĐANSKI

  USIJANJE DANA 22.04.2021. -STEVICA DEĐANSKI

 • USIJANJE DANA 12.05.2021. Milisav Paić Andrej Mlakar - Rat na Bliskom istoku

  USIJANJE DANA 12.05.2021. Milisav Paić Andrej Mlakar - Rat na Bliskom istoku

  Izraelske i palestinske snage ponovo su bombardovale civilne i vojne ciljeve. Broj žrtava raste među kojima ima i dece. Zašto ovaj sukob traje više od 73 godine, kome ne odgovara mir na Bliskom istoku i koliko poslednji napadi mogu da eskaliraju? Studijski gosti su Milisav Paić, diplomata i Andrej Mlakar, urednik rubrike Planeta "Kurir" sajta. Skype gosti su Mohamed Nabhan, ambasador Palestine u Srbiji i Avram Izrael, političar jevrejskog porekla. Urednik i voditelj: Jelena Pejović.

 • USIJANJE DANA 11.05.2021. - VELJKO ODALOVIC i DRAGAN SIMEUNOVIC

  USIJANJE DANA 11.05.2021. - VELJKO ODALOVIC i DRAGAN SIMEUNOVIC

  USIJANJE DANA 11.05.2021. - VELJKO ODALOVIC i DRAGAN SIMEUNOVIC

 • USIJANJE DANA 10.05.22021. TINTOR, STANOJEVIĆ, EVA RAS: MIKA ALEKSIĆ (NE)DOKAZANA KRIVICA

  USIJANJE DANA 10.05.22021. TINTOR, STANOJEVIĆ, EVA RAS: MIKA ALEKSIĆ (NE)DOKAZANA KRIVICA

  Uprkos tome što je Više javno tužilaštvo podnelo optužnicu protiv učitelja glume MIroslava Aleksića za četiri silovanja i pet krivičnih dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka iz njegove škole, pojedini glumci javno i bez rezerve staju na njegovu stranu, tvrdeći da je nevin. Na osnovu kojih dokaza ga brane? Šta je sa žrtvama? Kada se očekuje početak suđenja? Večeras u Usijanju dana gosti su advokat Jugoslav Tintor, koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević i glumica Eva Ras.

 • USIJANJE 08.05.2021. MILOŠ VUČEVIĆ

  USIJANJE 08.05.2021. MILOŠ VUČEVIĆ

  Usijanje je politički tok-šou. Voditelj emisije Silvija Slamnig razgovaraće oči u oči sa eminentnim gostima na aktuelne političke i društvene teme i to u udarnom terminu, subotom od 20 časova.

 • USIJANJE DANA07.05.20201. VLADIMIR VULETIĆ, DEJAN VUK STANKOVIĆ: UJEDINJENJE SNS i SPAS

  USIJANJE DANA07.05.20201. VLADIMIR VULETIĆ, DEJAN VUK STANKOVIĆ: UJEDINJENJE SNS i SPAS

  Da li je iznenađenje, kome će više da odgovara i kako će članovi SNS dočekati Aleksandra Šapića? Na ovo pitanje u večerašnjoj emisiji Usijanje dana odgovoreće će dati gosti, politički analitičar Dejan Vuk Stanković i redovni profesor na Odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Vladimir Vuletić. Urednik i voditelj emisije je Jelena Pejović.

 • USIJANJE DANA 06.05.2021. Nataša Bekvalac, Ivica Dačić - 18. ROĐENDAN KURIRA!

  USIJANJE DANA 06.05.2021. Nataša Bekvalac, Ivica Dačić - 18. ROĐENDAN KURIRA!

  Kurir je punoletan! 2003. godne, 6. maja, rodile su se najuticajnije novine u Srbiji - Dnevni list Kurir. Medij koji je uvek bio na strani pravde, na strani slabijih, obespravljenih, a protiv bahatih, moćnih, korumpiranih. Već 18 godina dajemo gromovit glas i snagu onima koji ne mogu sami da se izbore za istinu. U rođendanskom izdanju Usijanja dana gosti su osobe koje su godinama punile naše naslovne strane: Nataša Bekvalac, pop pevačica Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Srbije Urednica i voditeljka Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 05.05.2021. Darija Kisić - NAGRADA ZA VAKCINISANE 3.000 dinara

  USIJANJE DANA 05.05.2021. Darija Kisić - NAGRADA ZA VAKCINISANE 3.000 dinara

  Svi stariji od 16 godina koji su se već revakcinisali ili će tek da se vakcinišu i to do 31. maja, dobiće nagradu od države 3.000 dinara, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Da li će stimulacija dati efekte, da li će se do kraja maja stići do 3 miliona vakcinisanih i da li ćemo time postići kolektivni imunitet? Šta će biti sa trećom dozom i kako će teći vakcinacija u tržnim centrima? Večeras u Usijanju dana: prof. dr Darija Kisić-Tepavčević, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja dr Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu Urednik i voditelj Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 04.05.2021. DRAGIŠA IVELJA I NEBOJŠA DAMJANOVIĆ: 41. GODINA OD TITOVE SMRTI

  USIJANJE DANA 04.05.2021. DRAGIŠA IVELJA I NEBOJŠA DAMJANOVIĆ: 41. GODINA OD TITOVE SMRTI

  Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito umro je 4. maja 1980. godine, a i četiri decenije od tada pričaju se kontroverze u vezi sa njegovim životom, radom, vođenjem države, ali i smrću i sahrani. Da li je Tito u Kući cveća sahranjen 8. maja, kao što svi misle, ili sledećeg jutra? Gosti Usijanja dana su Dragiša Ivelja, pisac i jedan od Titovih tajnih agenata i Nebojša Damjanović, istoričar. Urednik i voditelj Silvija Samnig.

 • USIJANJE DANA 03.05.2021 - MIODRAG LINTA I SRĐAN JEREMIĆ - Da li će nacionalne tenzije ikada prestati

  USIJANJE DANA 03.05.2021 - MIODRAG LINTA I SRĐAN JEREMIĆ - Da li će nacionalne tenzije ikada prestati

  Zašto i 30 godina posle rata Srbi u Hrvatskoj treba da strepe i da slušaju "Ubij Srbina", kao što se desilo u Borovu na Vaskrs? Gosti večerašnjeg Usijanja dana su Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona i Srđan Jeremić, predsednik opštinskog veća opštine Borovo. Video izjavu šalje Milan Šapić, generalni konzul Srbije u Vukovaru. Urednik i voditelj emisije je Silvija Slamnig.