Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 16.02.2021. - ŽELJKO INJAC I DRAŠKO ĐENOVIĆ: Apostolski izbor patrijarha SPC

Srpska pravoslavna crkva već tri meseca nema poglavara. U četvrtak 18. februara biraće se 46. patrijarh apostolskim žrebom. Kako izgleda ta procedura tema je večerašnjeg Usijanja dana. Gosti Ivane Majstorović biće verski analitičari Draško Đenović i Željko Injac.

 • USIJANJE DANA 21.04.2021 - Marko Nicović i Darko Obradović - Šta će biti sa kriminalnim klanovima posle hapšenja Slobodana Kašćelana?

  USIJANJE DANA 21.04.2021 - Marko Nicović i Darko Obradović - Šta će biti sa kriminalnim klanovima posle hapšenja Slobodana Kašćelana?

  Policija Crne Gore je sprovela veliku akciju hapšenja u Kotoru, a prema najavama, ova akcija još nije završena. Da li je mafija u celom regionu dobila ozbiljan udarac i zašto se velika hapšenja u Crnoj Gori nisu desila ranije? Gosti Usijanja dana: Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija i Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Urednik i voditelj SIlvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 20.04.2021 - Aleksandar Radivojević i Biljana Ćuflaić - Optužbe za podvođenje devojčica u Jagodini: Dok nema oštećenih, nema ni krivičnog dela

  USIJANJE DANA 20.04.2021 - Aleksandar Radivojević i Biljana Ćuflaić - Optužbe za podvođenje devojčica u Jagodini: Dok nema oštećenih, nema ni krivičnog dela

  Tema "Usijanja dana" na Kurir televiziji bile su optužbe za podvođenje devojčica u Jagodini. Više javno tužilaštvo u Jagodini je formiralo predmet protiv Dragana Markovića Palme, koji je danas dao iskaz. O toj temi govore u "Usijanju dana" govorili su lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, osnivač "Fondacije Tijana Jurić" Igor Jurić, advokat Aleksandar Radivojević i psihoterapeut specijalizovana za seksualne traume BIljana Ćulafić.

 • USIJANJE DANA 19.04.2021. ZEMLJOTRES POSLE GAŠENJE LIGE ŠAMPIONA! KUDA IDE FUDBAL SA SUPERLIGOM EVROPE? DA LI ĆE NOVAC UBITI IGRU?

  USIJANJE DANA 19.04.2021. ZEMLJOTRES POSLE GAŠENJE LIGE ŠAMPIONA! KUDA IDE FUDBAL SA SUPERLIGOM EVROPE? DA LI ĆE NOVAC UBITI IGRU?

  Fudbal više nikada neće biti isti, 18. april ostaće upamćen u istoriji ovog sporta zbog odluke najjačih klubova, 12 ekipa, da se odvoje od UEFA i da osnuju svoje takmičenje - Superligu Evrope. Šta je motiv da se ovo uradi, da li je ideja nastala preko noći ili se ona dugo spremala, ko će profitirati, a ko izgubiti? Gosti: Zoran Avramović, fudbalski ekspert Ivan Ćurković, bivši predsednik Partizana Dragoslav Stepanović, fudbalski trener u Nemačkoj preko skajpa U emisiji ćemo emitovati ekskluzivnu video izjavu fudbalera Dragana Stojkovića Piksija o gašenju Lige šampiona. Gledajte Usijanje dana od 19.20h Voditelji: Silvija Slamnig i Goran Anđelković

 • USIJANJE DANA 16.04.2021. - DARKO NOŽIĆ I SNEŽANA BAŠIĆ: Treba li nam treća doza vakcine?

  USIJANJE DANA 16.04.2021. - DARKO NOŽIĆ I SNEŽANA BAŠIĆ: Treba li nam treća doza vakcine?

  Da li ćemo živeti sa vakcinom stalno? Direktor kompanije Fajzer rekao je da će najverovatnije biti potrebna treća doza vakcine protiv koronavirsa i to šest do 12 meseci od vakcinacije. Da li ćemo se zbog mutiranja virusa vakcinisati svake godine? Da li će moći da se kombiuju i menjaju naredne doze vakcina? Gosti Usijanja dana od 19.20 su: infektolog prof. dr Darko Nožić i dr Snežana Bašić, kardiolog i specijalista interne medicine. Urednik i voditelj Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 15.04.2021 ZELIĆ, ĆIRKOVIĆ-VELIČKOVIĆ, LAZANSKI: Srbija će proizvoditi Sputnjik V na Torlaku

  USIJANJE DANA 15.04.2021 ZELIĆ, ĆIRKOVIĆ-VELIČKOVIĆ, LAZANSKI: Srbija će proizvoditi Sputnjik V na Torlaku

  Srbija je postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnjik V. Kada kreće proizvodnja prvih doza, kako će se vršiti provere i izdavati dozvole, koliko to znači za Srbiju, kakve su reakcije u Moskvi, ali i koje su šanse da se u Srbiji proizvode i brzi antigenski testovi na koronavurus, večeras govore u Usijanju dana Pavle Zelić, magistar farmacije iz Agencije za lekove i medicinska sredstva, prof. dr Tanja Ćirković-Veličković sa Hemijskog fakulteta i dopisni član SANU, a preko skajpa se uključuje Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Moskvi Urednik i voditelj Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 14.04.2021. JOVANOVIĆ, JAKŠIĆ, ĐUKANOVIĆ: Prekrajanje granica na Balkanu

  USIJANJE DANA 14.04.2021. JOVANOVIĆ, JAKŠIĆ, ĐUKANOVIĆ: Prekrajanje granica na Balkanu

  Balkan se gotovo digao na noge kada je do javnosti došla informacija da je premijer Slovenije Janez Janša navodno pripremio neformalni dokument o radikalnim tezama za promene granica čak šest država: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Ovo otvara niz pitanja: kome odgovara dovršetak raspada Jugoslavije, odakle potiče ideja, zašto baš u ovom trenutku, a najvažnije, da li bi promene granica i podele mogle da se završe mirnim putem ili ovo ukazuje na neki novi sukob? Večeras o ovoj temi u Usijanju dana govore Vladislav Jovanović, bivši šef jugoslovenske diplomatije, Boško Jakšić, spoljno-politički komentator i prof. Dragan Đukanović, predsednik Centra za spoljnu politiku. Urednik i voditelj SIlvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 13.04.2021 - Psiholog Radmila Vulić Bojović i advokat Ivan Simić- Koliko su nam deca u opasnosti?

  USIJANJE DANA 13.04.2021 - Psiholog Radmila Vulić Bojović i advokat Ivan Simić- Koliko su nam deca u opasnosti?

  Kako se štititi od napasnika, koje su kazne za silovatelje, kako sačuvati decu i da li zaposleni u obezbeđenju prolaze adekvatne provere? Večeras o ovoj temi u Usijanju dana od 19.20 h govore Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Gordana Plemić, predsednica Udruženja "Roditelj", psiholog Radmila Vulić Bojović i advokat Ivan Simić. Urednik i voditelj Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 12.04.2021. - MARIJA MILOVANOV, ALEKSANDAR RADONIĆ I DUŠAN RAJIĆ - ZAŠTO JE ZBOG 17 DINARA DEČAK DIJABETIČAR ZAVRŠIO NA BETONU?

  USIJANJE DANA 12.04.2021. - MARIJA MILOVANOV, ALEKSANDAR RADONIĆ I DUŠAN RAJIĆ - ZAŠTO JE ZBOG 17 DINARA DEČAK DIJABETIČAR ZAVRŠIO NA BETONU?

  Večeras u Usijanju dana Marija Milovanov, majka četranestogodišnjeg dečaka koji je zbog pada šećera završio na betonu ispred prodavnice gde mu, kako ka e, nisu dali krem bananicu, Dušan Rajić, personalni trener kom je u 18. godini otkiven dijabetes i novinar Aleksandar Radonić otac dvojice dečaka koji imaju dijabetes tip 1. Gledajte Usijanje dana od 19.20 na Kurir televiziji

 • USIJANJE DANA 09.04.2021. - MILJKO RISTIĆ, MILINA DORIĆ I ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ: DA LI VAKCINACIJA PROTIV KORONE TREBA DA BUDE OBAVEZNA

  USIJANJE DANA 09.04.2021. - MILJKO RISTIĆ, MILINA DORIĆ I ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ: DA LI VAKCINACIJA PROTIV KORONE TREBA DA BUDE OBAVEZNA

  Prof. dr Miljko Ristić, advokat Aleksandar Radivojević i advokatica Milina Dorić iz Pokreta "Živim za Srbiju" dr Jovane Stojković gosti su "Usijanja dana". Tema emisije je predlog o uvođenju obavezne vakcinacije medicinskih radnika protiv korone koji bi Vlada Srbije mogla da razmatra za nekoliko dana. Tu su i predlozi da obavezna vakcinacija bude i za ugostitelje, ali ima i najava da se proširi za sve građane.

 • USIJANJE DANA 08.04.2021. - GORAN VESIĆ I ACA LUKAS: IMA LI USLOVA ZA SVADBENA VESELJA?

  USIJANJE DANA 08.04.2021. - GORAN VESIĆ I ACA LUKAS: IMA LI USLOVA ZA SVADBENA VESELJA?

  Svadbena veselja su se prošle godine masovno otkazivala, ima li šanse da 2021. bude godina proslava ili će i sada ipak sve ostati samo u krugu najbližih? Koliki udar su zbog korone pretpreli ugostitelji, a koliki muzičari? Ko najnestrpljivije čeka da se mere popuste i da se život vrati u normalu? Zdravstveni radnici svakako, ali i muzičari i ugostitelji, kao i parovi koji žele da se venčaju. Grad Beograd ima i predloge kako da se "ivent" industrija ponovo vrati u život i spremna su četiri protokola za organizaciju događaja, i to za organizaciju rada noćnih klubova, venčanja, kongresa, festivala, koncerata sa živom muzikom. Kako će to izgledati i šta kažu muzičari, saznajte večeras u 19.20 od gostiju Usijanja dana, Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda i Ace Lukasa, muzičara. Urednik i voditelj emisije Silvija Slamnig.