Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 17.02.2021. - VLADIMIR KECMANOVIĆ: Bojkot Ninove nagrade

Podeljenost oko Ninove nagrade i dalje ne jenjava. Mnogi pisci su već prošle godine obećali da neće učestvovati na konkursu , a poziv na bojkot usledio je zbog sastava žirija. Ove godine bila je slična situacija ali i dodatna reagovanja da se nagrađeni autor ogrešio o pojedine ličnosti iz naše novije istorije.Gost Usijanja dana u 19.30 na Kurir televiziji biće pisac Vladimir Kecmanović.

 • USIJANJE DANA 23.03.2021 - Ljubinko Drulović i Ivica Kralj o krizi u srpskom fudbalu

  USIJANJE DANA 23.03.2021 - Ljubinko Drulović i Ivica Kralj o krizi u srpskom fudbalu

  Predsednik Slaviša Kokeza je podneo ostavku i to dva dana uoči prvog meča "orlova" u novom ciklusu takmičenja, sa Republikom Irskom (sutra u 20.45 na stadionu "Rajko Mitić"). Na takav čin Kokeza se odlučio posle optužbi za učešće u organizovanim kriminalnim radnjama. Stanje u FSS i srpskom fudbalu bila je tema emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji, čiji su gosti bili nekada proslavljeni reprezentativci Ivica Kralj i Ljubinko Drulović.

 • USIJANJE DANA 22.03.2021. TINTOR; JURIĆ, STANOJEVIĆ: LEČIĆ IZA INICIJALA SEKSUALNOG NAPASNIKA?

  USIJANJE DANA 22.03.2021. TINTOR; JURIĆ, STANOJEVIĆ: LEČIĆ IZA INICIJALA SEKSUALNOG NAPASNIKA?

  Glumica Danijela Štajnfeld u prisustvu zamenika javnog tužioca u policiji navela je identitet evenualnog izvršioca dela silovanja, rekla je Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Ona je potvrdila da su inicijali osobe koju je Danijela pomenula na saslušanju B.L. Mediji nezvanično pišu da je seksualni napasnik koga je Danijela označila kao izvršioca krivičnog dela glumac Branislav Lečić. Koliko je dug put do istine? Gosti Usijanja dana u 19.30 su advokat Jugoslav Tintor, osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić i koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

 • USIJANJE DANA 19.03.2021. NENAD RADIČEVIĆ, TVRTKO JAKOVINA, ADNAN HUSKIĆ: ODLAZAK VALENTINA INCKA IZ OHR U BiHIZ

  USIJANJE DANA 19.03.2021. NENAD RADIČEVIĆ, TVRTKO JAKOVINA, ADNAN HUSKIĆ: ODLAZAK VALENTINA INCKA IZ OHR U BiHIZ

  Valentin Incko odlazi sa čela OHR u Bosni i Hercegovini posle 12 godina, a zameniće ga nemački političar Kristijan Šmit. Da li promena znači da će Bosna i Hercegovina uskoro konačno prohodati samostalno kao država ili će još dugo da je međunarodna zajednica drži za ruku, tema je Usijanja dana u kojem gostuju Nenad Radičević, novinar iz Hajlderberga, Tvrtko Jakovina, profesor istorije na Sveučilištu u Zagrebu i Adnan Huskić, politički analitičar iz Sarajeva.

 • USIJANJE DANA 18.03.2021. - ARSEN RISTIĆ: UTICAJ KORONAVIRUSA NA SRCE

  USIJANJE DANA 18.03.2021. - ARSEN RISTIĆ: UTICAJ KORONAVIRUSA NA SRCE

  Svaki treći pacijent koji je preležao infekciju korona virusa ima ozbiljna srčana oštećenja, a broj ljudi koji završi u bolnici sa teškim oštećenjima uvećan je za petinu. U kakvoj su vezi korona i bolesti srca, tema je Usijanja dana. Gost emisije je dr Arsen Ristić. Voditelj i autor je Ljubiša Ivanović.

 • USIJANJE DANA - 17.03.2021. NEMANJA NENADIĆ: Zakon o poreklu imovine i posebnog poreza

  USIJANJE DANA - 17.03.2021. NEMANJA NENADIĆ: Zakon o poreklu imovine i posebnog poreza

  Građani Srbije koji žive raskalašno a svoj imetak ne mogu da opravdaju zakonitim primanjima mogli bi uskoro da se nađu na udaru Zakona o poreklu imovine i posebnog poreza. Šta je cilj ovog zakona tema je Usijanja dana. Gost je Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija.

 • USIJANJE DANA 16.03.2021. - BRANISLAV TIODOROVIĆ i MIŠA RELIĆ: ŠTA OČEKUJEMO OD NOVIH, POOŠTRENIH MERA?

  USIJANJE DANA 16.03.2021. - BRANISLAV TIODOROVIĆ i MIŠA RELIĆ: ŠTA OČEKUJEMO OD NOVIH, POOŠTRENIH MERA?

  Krizni štab Srbije za borbu protiv kovida 19 je doneo nove, pooštrene mere za narednih pet dana, ali je to tek deo onoga što je medicinski deo Kriznog štaba zahtevao u borbi protiv opakog virusa. Stvar se, očekivano, slomila na ugostiteljima, ali se ovde ne postavlja pitanje zašto na njima, već zašto samo pet dana. Takođe, ako uzmemo da je svaki put dosad Krizni štab objašnjavao da se efekat mera vidi tek sedam dana posle svršetka primene, pitanje je i da li će se idućeg ponedeljka moći razumno proceniti situacija koja se pogoršava. Gosti Usijanja su dr Branislav Tiodorović, infektolog i član Kriznog štaba i Miša Rečić iz Udruženja ugostitelja.

 • USIJANJE DANA 15.03.2021. Vladimir Pavicevic - Šta nam pokazuju izbori u Nikšiću?

  USIJANJE DANA 15.03.2021. Vladimir Pavicevic - Šta nam pokazuju izbori u Nikšiću?

  Lokalni izbori u Nikšiću su pokazali da se posle sedam meseci od izbora u Crnoj Gori i 100 dana vlade Zdravka Krivokapić, ništa bitno nije promenilo. Demokratska partija socijalista Mila Đukanović je najjača stranka, blok koji je do pre pola godine bio opozicija opet ima tesnu većinu. Ali, ono što se jeste promenilo su odnosi unutar vladajućeg bloka u Crnoj Gori, a od juče i u Nikšiću. Lista oko Andrije Mandića i Demokratskom fronta je mimo svih očekivanja teško podbacila, a pravi pobednik izbora je Aleksa Bečić i njegova koalicija Mir je naša nacija, koja je duplirana rezultat. O tome šta nam izbori u Nikšiću pokazuju i zašto su oni uopšte važni, u emisiji Usijanje dana govorio je dr Vladimir Pavićević iz Centra za proučavanje politika.

 • USIJANJE DANA 12.03.2021. ZORAN ŽIVKOVIĆ: Gde je Srbija 18 godina posle atentata na Đinđića?

  USIJANJE DANA 12.03.2021. ZORAN ŽIVKOVIĆ: Gde je Srbija 18 godina posle atentata na Đinđića?

  Deca koja su rođena 2003. godine, kada je ubijen prvi demokratski izabran premijer Srbije Zoran Đinđić, sledeće godine prvi put će izaći na izbore. Gde je Srbija danas, 18 godina od ubistva Đinđića? Gost Usijanja dana Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Srbije. Autor i voditelj Ivana Majstorović

 • USIJANJE DANA 11.03.2021. - PETAR KOČOVIĆ I OLIVERA OSTOJIĆ - Najčešći simptomi korone kod dece

  USIJANJE DANA 11.03.2021. - PETAR KOČOVIĆ I OLIVERA OSTOJIĆ - Najčešći simptomi korone kod dece

  RASTE BROJ ZARAŽENE DECE PA I BEBA! Kakve bi mere dale rezultate? Na sutrašnjoj sednici kriznog štaba očekuje se da će biti donešene nove mere. ZAbrinjavaju i brojke ali i informacija da među zaraženima ima sve više dece ali i BEBA. Gosti Usijanaj dana u 19.30 dr Olivera Ostojić, načelnica dečije bolnice u KBC "Dragiša Mišović" i dr Šetar Kočović stručnjak iz oblasti informacionih tehnologija. Autor i voditelj Ivana Majstorović

 • USIJANJE DANA 10.03.2021. ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ, STAŠA IVKOVIĆ, LJILJANA STANIŠIĆ: KAZNENA POLITIKA ZA OSVETNIČKE PORUKE

  USIJANJE DANA 10.03.2021. ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ, STAŠA IVKOVIĆ, LJILJANA STANIŠIĆ: KAZNENA POLITIKA ZA OSVETNIČKE PORUKE

  U grupi "eks Ju balkanska soba", na aplikaciji za dopisivanje Telegram, koja broji preko 36.000 članova iz Srbije i okruženja, muškarci su svakodnevno delili na stotine eksplicitnih privatnih snimaka i fotografija svojih bivših devojaka, kao i njihove adrese i brojeve telefona i tako im se svetili! Kakva je kaznena politika za one koji objavljuju ovakav sadržaj? Kako devojke čije su fotografije objavljivane mogu da se zaštite? Gosti Usijanaj dana Aleksandar Radivojević advokat, Staša Ivković koja je razotkrila sadržaj i Ljiljana Stanišić novinarka Kurira. Autor i voditelj Ivana Majstorović.