Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 17.02.2021. - VLADIMIR KECMANOVIĆ: Bojkot Ninove nagrade

Podeljenost oko Ninove nagrade i dalje ne jenjava. Mnogi pisci su već prošle godine obećali da neće učestvovati na konkursu , a poziv na bojkot usledio je zbog sastava žirija. Ove godine bila je slična situacija ali i dodatna reagovanja da se nagrađeni autor ogrešio o pojedine ličnosti iz naše novije istorije.Gost Usijanja dana u 19.30 na Kurir televiziji biće pisac Vladimir Kecmanović.

 • USIJANJE DANA - 09.03.2021. - BRANISLAV LEČIĆ

  USIJANJE DANA - 09.03.2021. - BRANISLAV LEČIĆ

  USIJANJE DANA - 09.03.2021. - BRANISLAV LEČIĆ

 • USIJANJE DANA - 08.03.2021. - POVERENICA BRANKICA JANKOVIĆ: DAN ŽENA U SRBIJI

  USIJANJE DANA - 08.03.2021. - POVERENICA BRANKICA JANKOVIĆ: DAN ŽENA U SRBIJI

  Počinioci nasilja u porodici u 90 odsto slučajeva su muškarci. Da bi žene zarađivale isto kao suprotni pol, moraju da rade 35 dana više. Da li je Dan žena praznik koji povećava promet cvećarama ili i opomena? Na ove teme razgovaraćemo sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti, Brankicom Janković.

 • USIJANJE DANA - 05.03.2021. - RANKO STOJIĆ i MILOŠ BJELINIĆ: HOĆE LI PIKSI VRATITI STARU SLAVU REPREZENTACIJI?

  USIJANJE DANA - 05.03.2021. - RANKO STOJIĆ i MILOŠ BJELINIĆ: HOĆE LI PIKSI VRATITI STARU SLAVU REPREZENTACIJI?

  Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora neposredno uoči starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Može li legendarni Dragan Stojković Piksi da vrati ugled i izgradi kult reprezentacije onako kako je to činio kao igrač, ostaje da se vidi. Sve ovo odvija se u okolnostima kada je i sam čelnik FSS Slaviša Kokeza interesantan policiji iz nefudbalskih razloga. Hoće li se i to odraziti na uspeh nacionalnog tima neke su od tema večerašnjeg Usijanja dana u kojem gostuju proslavljen golman i fudbalski menadžer Ranko Stojić i Miloš Bjelinić, novinar sportske redakcije Kurira.

 • USIJANJE DANA - 04.03.2021. - DRAGIŠA MIJAČIĆ: DECENIJA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE

  USIJANJE DANA - 04.03.2021. - DRAGIŠA MIJAČIĆ: DECENIJA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE

  Navršava se 10 godina dijaloga Beograda i Priština. Pregovarač EU Miroslav Lajčak je završio posetu pregovaračima obe strane sa jasnom porukom da nemamo više godine za sporazum koji je moguć za nekoliko meseci. Ovo je tema Usijanja dana u kojem gostuje Dragiša Mijačić, koordinator za pregovaračko poglavlje 35 pri Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji.

 • USIJANJE DANA - 03.03.2021. - Profesor dr Aleksandar Jovović - Zažto je vazduh u Srbiji zagađen?

  USIJANJE DANA - 03.03.2021. - Profesor dr Aleksandar Jovović - Zažto je vazduh u Srbiji zagađen?

  Kvalitet vazduha u Srbiji, naročito u Beogradu, poslednjih dana je bez konkurencije najlošiji u Evropi, a vrednosti štetnih materija su i do tri puta veće od dozvoljenih.

 • USIJANJE DANA - 02.03.2021. - DARKO OBRADOVIĆ: HIBRIDNI RAT

  USIJANJE DANA - 02.03.2021. - DARKO OBRADOVIĆ: HIBRIDNI RAT

  Asimetrično ratovanje, odnosno hibridno ratovanje, u poslednjoj deceniji je doslovno procvetalo. Okolnost kada jedna država želi da naudi drugoj, a da pritom ne ispali metak i "ne ostavi otiske prstiju" jedan je od najvažnijih izazova savremenih društava. Od plasirana lažnih vesti, do hakerskih napada, čitav spektar specijalnih metoda, danas omogućava i relativno inferiornim međunarodnim akterima da ozbiljno uzdrmaju neku zemlju. Propagandnim operacijama se urušava poverenje građana u demokratski poredak u svojoj zemlji. Postiže se veliki efekat uz vrlo malo troškova i bez upotrebe konvencionalnog oružja. Najpoznatiji primer je sajber napad iz Rusije na Sjedinjene Države tokom izbornog procesa 2016. godine. Ali meta nisu samo veliki. Gde je u svemu tome Srbija, između ostalog je tema Usijanja dana u kojem gostuje Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

 • USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

  USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

  Dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta počeo je danas razgovorom predsednika Skupštine Ivice Dačića i delegacije Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister. Sredinom meseca će se uključiti i zainteresovane stranke. O tom dijalogu u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji govorio je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

 • USIJANJE DANA - 26.02.2021. - ILIJA KAJTEZ i TOMISLAV ĐURIN: HAPŠENJA UVOD U VELIKA OTKRIĆA

  USIJANJE DANA - 26.02.2021. - ILIJA KAJTEZ i TOMISLAV ĐURIN: HAPŠENJA UVOD U VELIKA OTKRIĆA

  Gosti Usijanja dana u 19.30 Tomislav Đurin, pukovnik u penziji vojnoobaveštajne službe i prof. dr Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Autor i voditelj Ivana Majstorović.

 • USIJANJE DANA - 25.02.2021. - MARKO NICOVIĆ, MIROSLAV BJEGOVIĆ, MLADEN RADULOVIĆ: NOVI DETALJI U SLUČAJU BELIVUK

  USIJANJE DANA - 25.02.2021. - MARKO NICOVIĆ, MIROSLAV BJEGOVIĆ, MLADEN RADULOVIĆ: NOVI DETALJI U SLUČAJU BELIVUK

  Prikupljanje dokaza, pretres objekata za koje se sumnja da su bili baze pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i dalje traje. Šta nam pokazuju dosadašnje informacije iz istrage? Gosti Usijanja dana Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost i Mladen Radulović, urednik portala "Kurir". Autor i voditelj Ivana Majstorović.

 • USIJANJE DANA - 24.02.2021. ŽELJKO MATORČEVIĆ, VLADIMIR RADOMIROVIĆ - Koliko su novinari u Srbiji ugroženi?

  USIJANJE DANA - 24.02.2021. ŽELJKO MATORČEVIĆ, VLADIMIR RADOMIROVIĆ - Koliko su novinari u Srbiji ugroženi?

  Noć 12. decembra 2018. mogla je da bude fatalna za novinara portala Žig info iz Grocke. Jovanović je pre ovog jezivog događaja pisao o malverzacijama bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića. Simonović je osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanje na paljenje kuće novinara. Šta ova presuda, iako prvostepena, znači za slobodu medija u Srbiji? Koliko su novinari u Srbiji ugroženi? Gosti Usijanja dana na Kurir televiziji Vladimir Radomirović, predsednik UNS-a, i Željko Matorčević, urednik portala Žig info.