Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 23.02.2021. - DEJAN VESELINOV: KOVID-PASOŠI ILI POTVRDA O VAKCINACIJI

Letnja sezona se uveliko bliži, a i dalje niJe poznato šta će nam osim pasoša biti potrebno da pređemo granicu ove godine. Kada ćemo znati na koji način ćemo putovati? Šta je izvesnije - kovid pasoši ili sertifikat o vakcinaciji? Na ova pitanja u "Usijanju dana" odgovor će dati gost Usijanja dana, konsultant u turizmu Dejan Veselinov.

 • USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  Koji postupci za organizovani kriminal najduže traju? Šta se dešava kada ima veliki broj optuženih, da li i to usporava donošenje presude? Kako funkcioniše koncept tužilačke istrage nakon deset godina? Gosti Usijanja dana su Lazar Lazović iz Udrženja sudija i tužilaca Srbije i Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima službe Džavne bezbednosti.

 • USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  Prekoračenje brzine ubedljivo je najčešći saobraćajni prekršaj. Od milion napisanih kazni tokom godine, oko 300.000 je zbog prebrze vožnje. Bahatost vozača i pored apela i crne statistike ne prestaje. Da li su kazne za nepoštovanje saobraćajnih pravila niske? Večeras u Usijanju dana u 20h na Kurir televiziji o ovoj temi govoriće Mladen Radulović novinar i Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

 • USIJANJE DANA 11.01.2021. - DEMO BERIŠA I MILISAV PAJIĆ: PRIŠTINA U UNESCO? Koliko je izvesno kršenje Vašingtonskog sporazuma?

  USIJANJE DANA 11.01.2021. - DEMO BERIŠA I MILISAV PAJIĆ: PRIŠTINA U UNESCO? Koliko je izvesno kršenje Vašingtonskog sporazuma?

  2015. godine Kosovo nije primljeno u UNESCO jer nisu imali dve trećine glasova. Prošle godine u Vašingtonu potpisan je sporazum u kome u Tački 15 piše da se Priština obavezuje da primeni jednogodišnji moratorijum na podnošenje zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama. Da li bi u ovom trenutku bilo iznenađenje da Priština ipak aplicira za ulazak u UNESCO? Gosti "Usijanja dana" bili su Demo Beriša, predsednik matice Albanaca u Srbiji i Milisav Pajić bivši ambasador i višegodišnji načelnik Uprave za Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova.

 • USIJANJE DANA 08.01.2021. - OSKAR MARTINES: Ispovest slavnog argentinskog glumca

  USIJANJE DANA 08.01.2021. - OSKAR MARTINES: Ispovest slavnog argentinskog glumca

  Slavni argentinski i španski glumac Oskar Martines bio je gost emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji povodom nagrade za životno delo koju je nedavno dobio. On je govorio govorio o svom životu, nagradama, pandemiji korona virusa, ali i o odluci da u osmoj deceniji života napusti Argentinu i preseli se u Madrid. Otkrio je i zašto je razočaran u svoju zemlju i zašto misli da nagrada Oskar nije najvažnija u svetu filma.

 • USIJANJE DANA - 07.01.2021. - PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ

  USIJANJE DANA - 07.01.2021. - PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ

  Reditelj Predrag Gaga Antonijević, autor filma o strahotama ustaškog logora "Dara iz Jasenovca", inače srpskog kandidata za nagradu Američke akademije za film Oskar, gost je emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji. Film "Dara iz Jasenovca" sniman je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša. Prvi je igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, a radnja je smeštena u 1942. godinu, kada posle velike ustaško-nemačke ofanzive na Kozari u Bosni i Hercegovini, lokalno stanovništvo masovno završava u koncentracionim logorima.

 • USIJANJE DANA - 06.01.2021 TIHOMIR STANIĆ - Više od pola veka na sceni

  USIJANJE DANA - 06.01.2021 TIHOMIR STANIĆ - Više od pola veka na sceni

  Tihomir Stanić je četiri decenije na sceni, bar kada je reč o filmu. Ako bi se u obzir uzelo i pozorište, onda je to više od pola veka, ali tvrdi da tek sada uživa u svom poslu. Priznaje da ga je obeležila uloga kralja Aleksandra Obrenovića u seriji "Slom dinastije Obrenovića", a da ga danas pamte po ulozi u seriji "Ubice moga oca". Zašto su ga mešali da pokojnim Tokom Arsićem, zbog čega ne voli da ga zovu Tika, kao i zašto nije baš on bio taj koji će snimiti film o stratištu Jasenovca, Tihomir Stanić govori u emisiji Usijanje dana, a najaviće i novu seriju u kojoj će igrati Ivu Andrića, u razdoblju od proglašenja do prijema Nobelove nagrade za književnost pre ravno 60 godina.

 • USIJANJE DANA - 05.01.2021. OGNJEN PRIBIĆEVIĆ: Da li je politika četiri stuba srpske diplomatije još moguća?

  USIJANJE DANA - 05.01.2021. OGNJEN PRIBIĆEVIĆ: Da li je politika četiri stuba srpske diplomatije još moguća?

  Državni sekretar za Evropu u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Mihael Rot smatra da EU puca sebi u nogu zanemarivanjem Zapadnog Balkana na kojem jačaju populizam i nacionalizam. Na šta to tačno upozorava Nemačka, da li je politika "četiri stuba" srpske diplomatija uopšte više moguća, kao i da li je Vašingtonski dogovor između odlazećeg američkog predsednika Donald Trampa, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i bivšeg kosovskog premijera Avdulaha Hotija sa pobedom Džoa Bajdena u SAD zapravo mrtav, neke su od tema koje će analizirati u emisiji "Usijanje dana" Ognjen Pribićević, bivši ambasador Srbije u Berlinu i Londonu.

 • USIJANJE DANA - 04.01.2021. NENAD RADIČEVIĆ, BRANIMIR ĐOKIĆ: Nemačka bira naslednika Angele Merkel

  USIJANJE DANA - 04.01.2021. NENAD RADIČEVIĆ, BRANIMIR ĐOKIĆ: Nemačka bira naslednika Angele Merkel

  Sredinom januara nemački demohrišćani biraju novog predsednika koji će zameniti i Angelu Merkel kao predvodnicu CDU na izborima za Bundestag ove jeseni. Sve karte su u igri, a šta to znači za Nemačku, šta za Evropsku uniju i odnose sa Sjedinjenim Državama posle pobede Džoa Bajdena i gde je u svemu tome Srbija, tema je večerašnjeg Usijanja dana u kojem su bili gosti Nenad Radičević, novinar u Berlinu i Branimir Đokić, spoljnopolitiči analitičar.

 • USIJANJE DANA 31.12.2020. NELE KARAJLIĆ I NENAD ZIMONJIĆ: Šta je bilo pozitivno u 2020. godini?

  USIJANJE DANA 31.12.2020. NELE KARAJLIĆ I NENAD ZIMONJIĆ: Šta je bilo pozitivno u 2020. godini?

  Šta je obeležilo godinu iza nas? Kakve pouke možemo da izvučemo iz 2020. godine? U poslednjem Usijanju dana u ovoj 2020. godini gostovali su Nele Karajlić muzičar i pisac i Nenad Zimonjić teniski trener.

 • USIJANJE DANA 30.12.2020. - GORAN VESIĆ

  USIJANJE DANA 30.12.2020. - GORAN VESIĆ

  USIJANJE DANA 30.12.2020. - GORAN VESIĆ