Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 23.02.2021. - DEJAN VESELINOV: KOVID-PASOŠI ILI POTVRDA O VAKCINACIJI

Letnja sezona se uveliko bliži, a i dalje niJe poznato šta će nam osim pasoša biti potrebno da pređemo granicu ove godine. Kada ćemo znati na koji način ćemo putovati? Šta je izvesnije - kovid pasoši ili sertifikat o vakcinaciji? Na ova pitanja u "Usijanju dana" odgovor će dati gost Usijanja dana, konsultant u turizmu Dejan Veselinov.

 • USIJANJE DANA 08.04.2021. - GORAN VESIĆ I ACA LUKAS: IMA LI USLOVA ZA SVADBENA VESELJA?

  USIJANJE DANA 08.04.2021. - GORAN VESIĆ I ACA LUKAS: IMA LI USLOVA ZA SVADBENA VESELJA?

  Svadbena veselja su se prošle godine masovno otkazivala, ima li šanse da 2021. bude godina proslava ili će i sada ipak sve ostati samo u krugu najbližih? Koliki udar su zbog korone pretpreli ugostitelji, a koliki muzičari? Ko najnestrpljivije čeka da se mere popuste i da se život vrati u normalu? Zdravstveni radnici svakako, ali i muzičari i ugostitelji, kao i parovi koji žele da se venčaju. Grad Beograd ima i predloge kako da se "ivent" industrija ponovo vrati u život i spremna su četiri protokola za organizaciju događaja, i to za organizaciju rada noćnih klubova, venčanja, kongresa, festivala, koncerata sa živom muzikom. Kako će to izgledati i šta kažu muzičari, saznajte večeras u 19.20 od gostiju Usijanja dana, Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda i Ace Lukasa, muzičara. Urednik i voditelj emisije Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 07.04.2021. - GNJATOVIĆ, PETROVIĆ, POPOVIĆ, ŠEKLAR: Šta treba uraditi da se ostvari prognoza agencije Blumberg

  USIJANJE DANA 07.04.2021. - GNJATOVIĆ, PETROVIĆ, POPOVIĆ, ŠEKLAR: Šta treba uraditi da se ostvari prognoza agencije Blumberg

  Ukoliko naša zemlja nastavi ovim tempom. za samo pet meseci biće vakcinisano 75 odsto građana, što će značiti i pobedu nad ovom pošasti koja nas je zadesila, navodi agencija Blumberg. Za isti vremenski period ovaj procenat imunizovanih postićiće Velika Britanija i Izrael. Kolike su šanse da se predviđanja Blumberga ostvare? Gosti Usijanja dana Marija Gnjatović istraživač sa instituta za primenu nuklearne energije, doc. dr Ivana Petrović Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", Milanko Šekler virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu i Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda.

 • USIJANJE DANA 06.04.2021. Ratko Rađenović, Cakana, Marinko Rokvić, Neda Ukraden, Aca Sofronijević, Poslednji pozdrav Tozovcu

  USIJANJE DANA 06.04.2021. Ratko Rađenović, Cakana, Marinko Rokvić, Neda Ukraden, Aca Sofronijević, Poslednji pozdrav Tozovcu

  Legendarni pevač Predrag Živković Tozovac je preminuo u utorak, 6. aprila u 86. godini. Tim povodom, pevačica Neda Ukraden, pevač Marinko Rokvić, pevačica Dragica Radosavljević Cakana, harmonikaš Aleksandar Sofronijević i kum Ratko Rađenović govorili su u "Usijanju dana" na Kurir televiziji, pa su se oprostili od njega emotivnim rečima.

 • USIJANJE DANA 05.04.2021. - RADOMAN, KOSANOVIĆ, POPOVIĆ: KAKO FUNKCIONIŠE FUDBALSKA MAFIJA?

  USIJANJE DANA 05.04.2021. - RADOMAN, KOSANOVIĆ, POPOVIĆ: KAKO FUNKCIONIŠE FUDBALSKA MAFIJA?

  Šta je jače, kladioničarski lobi ili klubski predstavnici? Koliki upliv u ishod važnih utakmica domaćeg fudbala imaju navijači klubova? Gosti Usijanja dana večeras u 19.30 Miroslav Radoman, bivši fudbalski sudija i bivši predsednik Sudijske komisije, Milorad Kosanović, fudbalski trener i Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart.

 • USIJANJE DANA 02.04.2021. JELICA DABOVIĆ, DR TOMISLAV STEVANOVIĆ, PETAR KOČOVIĆ: Država protiv antivaksera

  USIJANJE DANA 02.04.2021. JELICA DABOVIĆ, DR TOMISLAV STEVANOVIĆ, PETAR KOČOVIĆ: Država protiv antivaksera

  Gde se završava sloboda govora, a gde počinje ugrožavanje tuđih života? Na ovo pitanje odgovore će u emisiji "Usijanje dana" dati gosti Jelica Dabović, koja je bila u SBPOK zbog širenja panike oko vakcinacije, dr Tomislav Stevanović, pedijatar koji je pokrenuo krivičnu prijavu protiv dr Jovane Stojković, Milina Dorić, advokatica Jovane Stojković, Milena Vasić, advokatica YUCOM, kao i prof. Petar Kočović. On će predstaviti najnoviju statistiku o broju i uticaju antivaksera u Srbiji.

 • USIJANJE DANA 31.03.2021. GORAN VESIĆ, ZORAN BEKIĆ I KATARINA GOLUBOVIĆ: Beneficije za vakcinisane

  USIJANJE DANA 31.03.2021. GORAN VESIĆ, ZORAN BEKIĆ I KATARINA GOLUBOVIĆ: Beneficije za vakcinisane

  Svi revakcinisani građani će od sledeće nedelje moći da kupuju karte za pozorišta i festivale sa popustom od 30 odsto. Tokom leta će se organizovati i dva koncerta na Tašmajdanu, a biće pozvani samo oni koji su primili obe doze vakcine. Koliko god smo se uželeli okupljanja, druženja i koncerarta, ovo nije sve obradovalo. Brzo se stvorilo pitanje zašto se dele građani i da li je to diskriminacija? Odgovore tražimo u emisiji Usijanje dana u kojoj gostuju Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, dr Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac i Katarina Golubović, predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava (YUKOM).

 • USIJANJE DANA 01.04.2021. RODITELJI MALOG GAVRILA ĐURĐEVIĆA: Ronaldova traka, spas za dečaka ili bolna tema

  USIJANJE DANA 01.04.2021. RODITELJI MALOG GAVRILA ĐURĐEVIĆA: Ronaldova traka, spas za dečaka ili bolna tema

  Kako je nekoliko sekundi bilo dovoljno da sruši snove majke dečaka Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1? Kakve kazne slede onima koji su pod lažnim nalogom licitirali za Ronaldovu traku? Gosti Usijanja dana Nevena i Aleksandar Đurđević roditelji malog Gavrila, Vladimir Nikolić direktor i osnivač Limunda i Aleksandar Radivojević advokat.

 • USIJANJE DANA 30.03.2021. - TOMA FILA I LJUBIŠA RISTIĆ - Događaji koji su pratili hapšenje Miloševića

  USIJANJE DANA 30.03.2021. - TOMA FILA I LJUBIŠA RISTIĆ - Događaji koji su pratili hapšenje Miloševića

  Dvadeset godina prošlo je od pada vlasti Slobodana Miloševića i njegovog hapšenja, a i dan danas javnost intrigiraju događaji vezani za noć kada je uhapšen Slobodan Milošević. O događajima koji su pratili pad Miloševićeve vlasti i njegovo kontroverzno izručivanje Haškom tribunalu u emisiji Kurir televizije "Usijanje " dana govorili su advokat Toma Fila i reditelj i nedakadšnji predsednik Jugoslovenske levice Ljubiša Ristić.

 • USIJANJE DANA 29.03.2021. MIROSLAV KNEŽEVIĆ: Letovanje u doba korone

  USIJANJE DANA 29.03.2021. MIROSLAV KNEŽEVIĆ: Letovanje u doba korone

  Situacija sa ulaskom u zemlje, koje su našim građanima omiljene turističke destinacije, prošle letnje sezone menjala se iz časa u čas i granice su bile otvorene svega desetak dana. Može li se to ponovo očekivati? Da li je sigurno da će građani Srbije moći na letovanje u Grčku uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom ili uz negativan PCR ili brzi test? Šta je sa ostalim zemljama? Da li možemo da očekujemo da se smanji cena PCR testa ili da se pomogne agencijama i turistima da određeni deo iznosa subvencioniše država? Kakva pravila će važiti za decu? Odgovore na ova i brojna druga pitanja daće gosti Usijanja dana u 19.30 časova, Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu turizma i Momčilo Radić, vodič iz Atine, koji će se uključiti putem Skajpa.

 • USIJANJE DANA 26.03.2021. - IVANA DUDIĆ i DRAGAN PETROVIĆ PELE Kakvu torturu prolaze glumice i u Holivudu i u Srbiji

  USIJANJE DANA 26.03.2021. - IVANA DUDIĆ i DRAGAN PETROVIĆ PELE Kakvu torturu prolaze glumice i u Holivudu i u Srbiji

  Nakon svih skandala u vezi sa prijavama silovanja u glumačkom svetu, otvara se pitanje šta se dešava kada se ugase kamere. Da li iza dobijanja uloga stoji iskorišćavanje mladih glumaca ili je ipak reč o sporadičnim slučajevima o kojima se retko progovara? Gosti Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji su glumica Ivana Dudić i glumac i redovni profesor na FDU Dragan Petrović Pele.