Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

Dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta počeo je danas razgovorom predsednika Skupštine Ivice Dačića i delegacije Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister. Sredinom meseca će se uključiti i zainteresovane stranke. O tom dijalogu u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji govorio je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

 • USIJANJE DANA - 04.11.2020. DARKO TRIFUNOVIĆ: Izbori u Americi

  USIJANJE DANA - 04.11.2020. DARKO TRIFUNOVIĆ: Izbori u Americi

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost bio je gost emisije u kojoj je komentarisao američku izbornu trku, duboku državu i rivalstvo Trampa i Bajdena.

 • USIJANJE DANA - 30.10.2020. MONAH PAVLE KONDIĆ: Kakav je trag ostavio Amfilohije?

  USIJANJE DANA - 30.10.2020. MONAH PAVLE KONDIĆ: Kakav je trag ostavio Amfilohije?

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Smrt Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija potresla je ceo svet. Naš gost, monah dr Pavle Kondić upoznao je Amfilohija sa svojih 11 godina, i uz njega učio o veri i ljubavi. Pitali smo ga koliko je teško doživeo njegovu smrt.

 • USIJANJE DANA - 29.10.2020. MIROSLAV BJEGOVIĆ, STEVICA DEĐANSKI: Teroristički napadi u Nici

  USIJANJE DANA - 29.10.2020. MIROSLAV BJEGOVIĆ, STEVICA DEĐANSKI: Teroristički napadi u Nici

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Odgovore na pitanja zašto je Francuska ponovo meta terorista, može li ekstremizam da se iskoreni i kako su francuske službe ponovo zakazale dali su gosti eemisije Miroslav Bjegović sa Fakulteta za bezbednost EDUCONS i Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje.

 • USIJANJE DANA - 28.10.2020. MIHAILO CRNOBRNJA, DUŠAN SPASOJEVIĆ: Ključne tačke ekspozea i novi ministri

  USIJANJE DANA - 28.10.2020. MIHAILO CRNOBRNJA, DUŠAN SPASOJEVIĆ: Ključne tačke ekspozea i novi ministri

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Dušan Spasojević, profesor Fakulteta političkih nauka i Mihajlo Crnobrnja profesor FEFA odgovaraju na pitanja: Koje su tačke ekspozea ključne? Da li je nešto izostavljeno, a šta je od tačaka očekivano i još ranije saopšteno? Kakva su očekivanja od novih ministara u Vladi Srbije?

 • USIJANJE DANA - 27.10.2020. TATJANA MACURA, VLADAN GLIŠIĆ: Opozicija u parlamentu Srbije

  USIJANJE DANA - 27.10.2020. TATJANA MACURA, VLADAN GLIŠIĆ: Opozicija u parlamentu Srbije

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. U novom sazivu parlamenta možda je najzanimljiviji jedini samostalni poslanik Vladan Glišić koji se zbog razlika u stavovima odlučio da se odvoji od SPAS-a na čijoj je listi bio. Sa druge strane, Tatjana Macura bila je opozicioni poslanik u prethodnom sazivu ispred Stranke Moderne Srbije, a na ovim parlamentarnim izborima koalicija u kojoj je bila i SMS nije prešla cenzus. Ono što je zanimljivo jeste da se i ona nalazila na izbornoj listi na kojoj je bila i Gordana Čomić čije je imenovanje za ministarku izazvalo brojne diskusije u društvu. Kako izgleda parlament iz ugla jedinog samostalnog poslanika? Za šta je opozicija u poslednjem sazivu parlamenta uspela da se izbori? Gosti Usijanja dana su Tatjana Macura, kopredsednica Stranke moderne Srbije i Vladan Glišić, samostalni poslanik.

 • USIJANJE DANA - 26.10.2020. GORAN PETRONIJEVIĆ: Najveći izazovi pred Vladom Srbije

  USIJANJE DANA - 26.10.2020. GORAN PETRONIJEVIĆ: Najveći izazovi pred Vladom Srbije

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Da li je nastavak Kosovskog dijaloga jedna od važnijih tema nove Vlade? Koliki je izazov za novog Ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića? Mogu li se očekivati nove optužnice protiv pripadnika OVK?

 • USIJANJE DANA - 23.10.2020. VIDA OGNJENOVIĆ: Kultura u vreme korone

  USIJANJE DANA - 23.10.2020. VIDA OGNJENOVIĆ: Kultura u vreme korone

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Korona virus je teško pogodio sve zemlje sveta, a neke segmente društva je doslovno devastirao, poput turizma, saobraćaja, ugostiteljstva. Ali, u svemu tome se zaboravlja kultura, koja je potreba a ne luksuz. Pozorišta ili ne rade ili su poluprazna, nema Sajma knjiga, otkazani su festivali, bioskopi zatvoreni. Hiljade slobodnih umetnika je ostalo bez prihoda, a sveukupni budžet za kulturu je u rebalansu smanjen za 2,7 milijardi dinara. O tome da li živimo epohu “koronokratije” novih pravila u kojima ljudi beže od ljudi, kako se sa time bore umetnici i da li ova strahota zapravo može da iznedri i nešto kreativno, večeras u emisiji Usijanje dana govori Vida Ognjenović, spisateljica i pozorišna rediteljka. .

 • USIJANJE DANA - 22.10.2020. LAMBE ĐOREJLIJEVSKI, MLADEN RADULOVIĆ: Organizovani kriminal na beogradskim ulicama

  USIJANJE DANA - 22.10.2020. LAMBE ĐOREJLIJEVSKI, MLADEN RADULOVIĆ: Organizovani kriminal na beogradskim ulicama

  Politički tok šou Usijanje, dobija i svoje dnevno izdanje. Voditelji Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće o najvažnijim političkim i društvenim temama dana, sa eminetnim gostima. Predsednik Republike je najavio borbu protiv organizovanog kriminala ali i svih vrsta nasilnika kao prioritet nove vlade. Međutim, nijedan od zloglasnih klanova koji se obračunavaju na beogradskim ulicama nije nastao juče, niti pre godinu dana, pa se postavlja pitanje zašto se obračun najavljuje baš sada. O tome da li je droga prodrla u sve slojeve društva, čak i u škole, zašto je zakazala prevencija, da li organizovani kriminal ima zaštitu u nekim delovima državnog aparata i kako se boriti protiv takve pošasti savremenog društva, u emisiji Usijanje će govoriti bivši policijski inspektor Lambe Đorelijevski i Mladen Radulović, urednik u Kuriru.

 • USIJANJE DANA - VELJKO ODALOVIĆ - 21.10.2020.

  USIJANJE DANA - VELJKO ODALOVIĆ - 21.10.2020.

  USIJANJE DANA - VELJKO ODALOVIĆ - 21.10.2020.

 • USIJANJE DANA - DRAGIŠA MIJAČIĆ - 20.10.2020.

  USIJANJE DANA - DRAGIŠA MIJAČIĆ - 20.10.2020.

  USIJANJE DANA - DRAGIŠA MIJAČIĆ - 20.10.2020.