Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

Dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta počeo je danas razgovorom predsednika Skupštine Ivice Dačića i delegacije Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister. Sredinom meseca će se uključiti i zainteresovane stranke. O tom dijalogu u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji govorio je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

 • USIJANJE DANA 19.04.2021. ZEMLJOTRES POSLE GAŠENJE LIGE ŠAMPIONA! KUDA IDE FUDBAL SA SUPERLIGOM EVROPE? DA LI ĆE NOVAC UBITI IGRU?

  USIJANJE DANA 19.04.2021. ZEMLJOTRES POSLE GAŠENJE LIGE ŠAMPIONA! KUDA IDE FUDBAL SA SUPERLIGOM EVROPE? DA LI ĆE NOVAC UBITI IGRU?

  Fudbal više nikada neće biti isti, 18. april ostaće upamćen u istoriji ovog sporta zbog odluke najjačih klubova, 12 ekipa, da se odvoje od UEFA i da osnuju svoje takmičenje - Superligu Evrope. Šta je motiv da se ovo uradi, da li je ideja nastala preko noći ili se ona dugo spremala, ko će profitirati, a ko izgubiti? Gosti: Zoran Avramović, fudbalski ekspert Ivan Ćurković, bivši predsednik Partizana Dragoslav Stepanović, fudbalski trener u Nemačkoj preko skajpa U emisiji ćemo emitovati ekskluzivnu video izjavu fudbalera Dragana Stojkovića Piksija o gašenju Lige šampiona. Gledajte Usijanje dana od 19.20h Voditelji: Silvija Slamnig i Goran Anđelković

 • USIJANJE - 17. 04 .2021: BRANISAV NEDIMOVIĆ

  USIJANJE - 17. 04 .2021: BRANISAV NEDIMOVIĆ

  Usijanje je politički tok-šou. Voditelj emisije Silvija Slamnig razgovaraće oči u oči sa eminentnim gostima na aktuelne političke i društvene teme i to u udarnom terminu, subotom od 20 časova.

 • USIJANJE DANA 16.04.2021. - DARKO NOŽIĆ I SNEŽANA BAŠIĆ: Treba li nam treća doza vakcine?

  USIJANJE DANA 16.04.2021. - DARKO NOŽIĆ I SNEŽANA BAŠIĆ: Treba li nam treća doza vakcine?

  Da li ćemo živeti sa vakcinom stalno? Direktor kompanije Fajzer rekao je da će najverovatnije biti potrebna treća doza vakcine protiv koronavirsa i to šest do 12 meseci od vakcinacije. Da li ćemo se zbog mutiranja virusa vakcinisati svake godine? Da li će moći da se kombiuju i menjaju naredne doze vakcina? Gosti Usijanja dana od 19.20 su: infektolog prof. dr Darko Nožić i dr Snežana Bašić, kardiolog i specijalista interne medicine. Urednik i voditelj Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 15.04.2021 ZELIĆ, ĆIRKOVIĆ-VELIČKOVIĆ, LAZANSKI: Srbija će proizvoditi Sputnjik V na Torlaku

  USIJANJE DANA 15.04.2021 ZELIĆ, ĆIRKOVIĆ-VELIČKOVIĆ, LAZANSKI: Srbija će proizvoditi Sputnjik V na Torlaku

  Srbija je postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnjik V. Kada kreće proizvodnja prvih doza, kako će se vršiti provere i izdavati dozvole, koliko to znači za Srbiju, kakve su reakcije u Moskvi, ali i koje su šanse da se u Srbiji proizvode i brzi antigenski testovi na koronavurus, večeras govore u Usijanju dana Pavle Zelić, magistar farmacije iz Agencije za lekove i medicinska sredstva, prof. dr Tanja Ćirković-Veličković sa Hemijskog fakulteta i dopisni član SANU, a preko skajpa se uključuje Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Moskvi Urednik i voditelj Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 14.04.2021. JOVANOVIĆ, JAKŠIĆ, ĐUKANOVIĆ: Prekrajanje granica na Balkanu

  USIJANJE DANA 14.04.2021. JOVANOVIĆ, JAKŠIĆ, ĐUKANOVIĆ: Prekrajanje granica na Balkanu

  Balkan se gotovo digao na noge kada je do javnosti došla informacija da je premijer Slovenije Janez Janša navodno pripremio neformalni dokument o radikalnim tezama za promene granica čak šest država: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Ovo otvara niz pitanja: kome odgovara dovršetak raspada Jugoslavije, odakle potiče ideja, zašto baš u ovom trenutku, a najvažnije, da li bi promene granica i podele mogle da se završe mirnim putem ili ovo ukazuje na neki novi sukob? Večeras o ovoj temi u Usijanju dana govore Vladislav Jovanović, bivši šef jugoslovenske diplomatije, Boško Jakšić, spoljno-politički komentator i prof. Dragan Đukanović, predsednik Centra za spoljnu politiku. Urednik i voditelj SIlvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 13.04.2021 - Psiholog Radmila Vulić Bojović i advokat Ivan Simić- Koliko su nam deca u opasnosti?

  USIJANJE DANA 13.04.2021 - Psiholog Radmila Vulić Bojović i advokat Ivan Simić- Koliko su nam deca u opasnosti?

  Kako se štititi od napasnika, koje su kazne za silovatelje, kako sačuvati decu i da li zaposleni u obezbeđenju prolaze adekvatne provere? Večeras o ovoj temi u Usijanju dana od 19.20 h govore Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Gordana Plemić, predsednica Udruženja "Roditelj", psiholog Radmila Vulić Bojović i advokat Ivan Simić. Urednik i voditelj Silvija Slamnig

 • USIJANJE DANA 12.04.2021. - MARIJA MILOVANOV, ALEKSANDAR RADONIĆ I DUŠAN RAJIĆ - ZAŠTO JE ZBOG 17 DINARA DEČAK DIJABETIČAR ZAVRŠIO NA BETONU?

  USIJANJE DANA 12.04.2021. - MARIJA MILOVANOV, ALEKSANDAR RADONIĆ I DUŠAN RAJIĆ - ZAŠTO JE ZBOG 17 DINARA DEČAK DIJABETIČAR ZAVRŠIO NA BETONU?

  Večeras u Usijanju dana Marija Milovanov, majka četranestogodišnjeg dečaka koji je zbog pada šećera završio na betonu ispred prodavnice gde mu, kako ka e, nisu dali krem bananicu, Dušan Rajić, personalni trener kom je u 18. godini otkiven dijabetes i novinar Aleksandar Radonić otac dvojice dečaka koji imaju dijabetes tip 1. Gledajte Usijanje dana od 19.20 na Kurir televiziji

 • USIJANJE DANA 09.04.2021. - MILJKO RISTIĆ, MILINA DORIĆ I ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ: DA LI VAKCINACIJA PROTIV KORONE TREBA DA BUDE OBAVEZNA

  USIJANJE DANA 09.04.2021. - MILJKO RISTIĆ, MILINA DORIĆ I ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ: DA LI VAKCINACIJA PROTIV KORONE TREBA DA BUDE OBAVEZNA

  Prof. dr Miljko Ristić, advokat Aleksandar Radivojević i advokatica Milina Dorić iz Pokreta "Živim za Srbiju" dr Jovane Stojković gosti su "Usijanja dana". Tema emisije je predlog o uvođenju obavezne vakcinacije medicinskih radnika protiv korone koji bi Vlada Srbije mogla da razmatra za nekoliko dana. Tu su i predlozi da obavezna vakcinacija bude i za ugostitelje, ali ima i najava da se proširi za sve građane.

 • USIJANJE DANA 08.04.2021. - GORAN VESIĆ I ACA LUKAS: IMA LI USLOVA ZA SVADBENA VESELJA?

  USIJANJE DANA 08.04.2021. - GORAN VESIĆ I ACA LUKAS: IMA LI USLOVA ZA SVADBENA VESELJA?

  Svadbena veselja su se prošle godine masovno otkazivala, ima li šanse da 2021. bude godina proslava ili će i sada ipak sve ostati samo u krugu najbližih? Koliki udar su zbog korone pretpreli ugostitelji, a koliki muzičari? Ko najnestrpljivije čeka da se mere popuste i da se život vrati u normalu? Zdravstveni radnici svakako, ali i muzičari i ugostitelji, kao i parovi koji žele da se venčaju. Grad Beograd ima i predloge kako da se "ivent" industrija ponovo vrati u život i spremna su četiri protokola za organizaciju događaja, i to za organizaciju rada noćnih klubova, venčanja, kongresa, festivala, koncerata sa živom muzikom. Kako će to izgledati i šta kažu muzičari, saznajte večeras u 19.20 od gostiju Usijanja dana, Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda i Ace Lukasa, muzičara. Urednik i voditelj emisije Silvija Slamnig.

 • USIJANJE DANA 07.04.2021. - GNJATOVIĆ, PETROVIĆ, POPOVIĆ, ŠEKLAR: Šta treba uraditi da se ostvari prognoza agencije Blumberg

  USIJANJE DANA 07.04.2021. - GNJATOVIĆ, PETROVIĆ, POPOVIĆ, ŠEKLAR: Šta treba uraditi da se ostvari prognoza agencije Blumberg

  Ukoliko naša zemlja nastavi ovim tempom. za samo pet meseci biće vakcinisano 75 odsto građana, što će značiti i pobedu nad ovom pošasti koja nas je zadesila, navodi agencija Blumberg. Za isti vremenski period ovaj procenat imunizovanih postićiće Velika Britanija i Izrael. Kolike su šanse da se predviđanja Blumberga ostvare? Gosti Usijanja dana Marija Gnjatović istraživač sa instituta za primenu nuklearne energije, doc. dr Ivana Petrović Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", Milanko Šekler virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu i Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda.