Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

Dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta počeo je danas razgovorom predsednika Skupštine Ivice Dačića i delegacije Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister. Sredinom meseca će se uključiti i zainteresovane stranke. O tom dijalogu u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji govorio je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

 • USIJANJE DANA 29.03.2021. MIROSLAV KNEŽEVIĆ: Letovanje u doba korone

  USIJANJE DANA 29.03.2021. MIROSLAV KNEŽEVIĆ: Letovanje u doba korone

  Situacija sa ulaskom u zemlje, koje su našim građanima omiljene turističke destinacije, prošle letnje sezone menjala se iz časa u čas i granice su bile otvorene svega desetak dana. Može li se to ponovo očekivati? Da li je sigurno da će građani Srbije moći na letovanje u Grčku uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom ili uz negativan PCR ili brzi test? Šta je sa ostalim zemljama? Da li možemo da očekujemo da se smanji cena PCR testa ili da se pomogne agencijama i turistima da određeni deo iznosa subvencioniše država? Kakva pravila će važiti za decu? Odgovore na ova i brojna druga pitanja daće gosti Usijanja dana u 19.30 časova, Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu turizma i Momčilo Radić, vodič iz Atine, koji će se uključiti putem Skajpa.

 • USIJANJE DANA 26.03.2021. - IVANA DUDIĆ i DRAGAN PETROVIĆ PELE Kakvu torturu prolaze glumice i u Holivudu i u Srbiji

  USIJANJE DANA 26.03.2021. - IVANA DUDIĆ i DRAGAN PETROVIĆ PELE Kakvu torturu prolaze glumice i u Holivudu i u Srbiji

  Nakon svih skandala u vezi sa prijavama silovanja u glumačkom svetu, otvara se pitanje šta se dešava kada se ugase kamere. Da li iza dobijanja uloga stoji iskorišćavanje mladih glumaca ili je ipak reč o sporadičnim slučajevima o kojima se retko progovara? Gosti Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji su glumica Ivana Dudić i glumac i redovni profesor na FDU Dragan Petrović Pele.

 • USIJANJE DANA 25.03.2021- Boris Milićević i Vladan Glišić - Polemika oko istopolnih zajednica

  USIJANJE DANA 25.03.2021- Boris Milićević i Vladan Glišić - Polemika oko istopolnih zajednica

  Podeljenost društva oko zakona o istopolnim zajednicama danima je jedna od glavnih tema u medijima. Nakon što je Sinod SPC rekao da je Zakon o istopolnim zajednicama za Srpsku pravoslavnu crkvu neprihvatljiv, a više od 500 naučnika i javnih ličnosti potpisalo peticiju da se zalaže za usvajanje ovog Zakona, društvo se još glasnije izjašnjava i to pre skupštinske rasprave. Šta su argumenti za, a šta protiv ovog zakona? Na ovo i ostala pitanja u Usijanju dana na Kurir televiziji govori novinar i aktivista novinar i LGBT Marko Srejić, pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Boris Milićević i Vladan Glišić, narodni poslanik.

 • USIJANJE DANA 24.03.2021. - Mirsad Đerlek i Georgis Konstantantidis - Britanski soj opasan po decu, a još nema vakcina

  USIJANJE DANA 24.03.2021. - Mirsad Đerlek i Georgis Konstantantidis - Britanski soj opasan po decu, a još nema vakcina

  Zašto je britanski soj virusa nemilosrdan kad su u pitanju deca i da li će mlađi od 12 godina moći da se vakcinišu, samo se neka od pitanja koja će autorka i voditeljka emisije Ivana Majstorović postaviti svojim današnjim gostima. Njeni sagovornici biće Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i dr Georgis Konstantantidis, pedijatar.

 • USIJANJE DANA 23.03.2021 - Ljubinko Drulović i Ivica Kralj o krizi u srpskom fudbalu

  USIJANJE DANA 23.03.2021 - Ljubinko Drulović i Ivica Kralj o krizi u srpskom fudbalu

  Predsednik Slaviša Kokeza je podneo ostavku i to dva dana uoči prvog meča "orlova" u novom ciklusu takmičenja, sa Republikom Irskom (sutra u 20.45 na stadionu "Rajko Mitić"). Na takav čin Kokeza se odlučio posle optužbi za učešće u organizovanim kriminalnim radnjama. Stanje u FSS i srpskom fudbalu bila je tema emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji, čiji su gosti bili nekada proslavljeni reprezentativci Ivica Kralj i Ljubinko Drulović.

 • USIJANJE DANA 22.03.2021. TINTOR; JURIĆ, STANOJEVIĆ: LEČIĆ IZA INICIJALA SEKSUALNOG NAPASNIKA?

  USIJANJE DANA 22.03.2021. TINTOR; JURIĆ, STANOJEVIĆ: LEČIĆ IZA INICIJALA SEKSUALNOG NAPASNIKA?

  Glumica Danijela Štajnfeld u prisustvu zamenika javnog tužioca u policiji navela je identitet evenualnog izvršioca dela silovanja, rekla je Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Ona je potvrdila da su inicijali osobe koju je Danijela pomenula na saslušanju B.L. Mediji nezvanično pišu da je seksualni napasnik koga je Danijela označila kao izvršioca krivičnog dela glumac Branislav Lečić. Koliko je dug put do istine? Gosti Usijanja dana u 19.30 su advokat Jugoslav Tintor, osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić i koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

 • USIJANJE DANA 19.03.2021. NENAD RADIČEVIĆ, TVRTKO JAKOVINA, ADNAN HUSKIĆ: ODLAZAK VALENTINA INCKA IZ OHR U BiHIZ

  USIJANJE DANA 19.03.2021. NENAD RADIČEVIĆ, TVRTKO JAKOVINA, ADNAN HUSKIĆ: ODLAZAK VALENTINA INCKA IZ OHR U BiHIZ

  Valentin Incko odlazi sa čela OHR u Bosni i Hercegovini posle 12 godina, a zameniće ga nemački političar Kristijan Šmit. Da li promena znači da će Bosna i Hercegovina uskoro konačno prohodati samostalno kao država ili će još dugo da je međunarodna zajednica drži za ruku, tema je Usijanja dana u kojem gostuju Nenad Radičević, novinar iz Hajlderberga, Tvrtko Jakovina, profesor istorije na Sveučilištu u Zagrebu i Adnan Huskić, politički analitičar iz Sarajeva.

 • USIJANJE DANA 18.03.2021. - ARSEN RISTIĆ: UTICAJ KORONAVIRUSA NA SRCE

  USIJANJE DANA 18.03.2021. - ARSEN RISTIĆ: UTICAJ KORONAVIRUSA NA SRCE

  Svaki treći pacijent koji je preležao infekciju korona virusa ima ozbiljna srčana oštećenja, a broj ljudi koji završi u bolnici sa teškim oštećenjima uvećan je za petinu. U kakvoj su vezi korona i bolesti srca, tema je Usijanja dana. Gost emisije je dr Arsen Ristić. Voditelj i autor je Ljubiša Ivanović.

 • USIJANJE DANA - 17.03.2021. NEMANJA NENADIĆ: Zakon o poreklu imovine i posebnog poreza

  USIJANJE DANA - 17.03.2021. NEMANJA NENADIĆ: Zakon o poreklu imovine i posebnog poreza

  Građani Srbije koji žive raskalašno a svoj imetak ne mogu da opravdaju zakonitim primanjima mogli bi uskoro da se nađu na udaru Zakona o poreklu imovine i posebnog poreza. Šta je cilj ovog zakona tema je Usijanja dana. Gost je Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija.

 • USIJANJE DANA 16.03.2021. - BRANISLAV TIODOROVIĆ i MIŠA RELIĆ: ŠTA OČEKUJEMO OD NOVIH, POOŠTRENIH MERA?

  USIJANJE DANA 16.03.2021. - BRANISLAV TIODOROVIĆ i MIŠA RELIĆ: ŠTA OČEKUJEMO OD NOVIH, POOŠTRENIH MERA?

  Krizni štab Srbije za borbu protiv kovida 19 je doneo nove, pooštrene mere za narednih pet dana, ali je to tek deo onoga što je medicinski deo Kriznog štaba zahtevao u borbi protiv opakog virusa. Stvar se, očekivano, slomila na ugostiteljima, ali se ovde ne postavlja pitanje zašto na njima, već zašto samo pet dana. Takođe, ako uzmemo da je svaki put dosad Krizni štab objašnjavao da se efekat mera vidi tek sedam dana posle svršetka primene, pitanje je i da li će se idućeg ponedeljka moći razumno proceniti situacija koja se pogoršava. Gosti Usijanja su dr Branislav Tiodorović, infektolog i član Kriznog štaba i Miša Rečić iz Udruženja ugostitelja.