Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

Dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta počeo je danas razgovorom predsednika Skupštine Ivice Dačića i delegacije Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister. Sredinom meseca će se uključiti i zainteresovane stranke. O tom dijalogu u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji govorio je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

 • USIJANJE DANA 10.03.2021. ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ, STAŠA IVKOVIĆ, LJILJANA STANIŠIĆ: KAZNENA POLITIKA ZA OSVETNIČKE PORUKE

  USIJANJE DANA 10.03.2021. ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ, STAŠA IVKOVIĆ, LJILJANA STANIŠIĆ: KAZNENA POLITIKA ZA OSVETNIČKE PORUKE

  U grupi "eks Ju balkanska soba", na aplikaciji za dopisivanje Telegram, koja broji preko 36.000 članova iz Srbije i okruženja, muškarci su svakodnevno delili na stotine eksplicitnih privatnih snimaka i fotografija svojih bivših devojaka, kao i njihove adrese i brojeve telefona i tako im se svetili! Kakva je kaznena politika za one koji objavljuju ovakav sadržaj? Kako devojke čije su fotografije objavljivane mogu da se zaštite? Gosti Usijanaj dana Aleksandar Radivojević advokat, Staša Ivković koja je razotkrila sadržaj i Ljiljana Stanišić novinarka Kurira. Autor i voditelj Ivana Majstorović.

 • USIJANJE DANA - 09.03.2021. - BRANISLAV LEČIĆ

  USIJANJE DANA - 09.03.2021. - BRANISLAV LEČIĆ

  USIJANJE DANA - 09.03.2021. - BRANISLAV LEČIĆ

 • USIJANJE DANA - 08.03.2021. - POVERENICA BRANKICA JANKOVIĆ: DAN ŽENA U SRBIJI

  USIJANJE DANA - 08.03.2021. - POVERENICA BRANKICA JANKOVIĆ: DAN ŽENA U SRBIJI

  Počinioci nasilja u porodici u 90 odsto slučajeva su muškarci. Da bi žene zarađivale isto kao suprotni pol, moraju da rade 35 dana više. Da li je Dan žena praznik koji povećava promet cvećarama ili i opomena? Na ove teme razgovaraćemo sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti, Brankicom Janković.

 • USIJANJE DANA - 05.03.2021. - RANKO STOJIĆ i MILOŠ BJELINIĆ: HOĆE LI PIKSI VRATITI STARU SLAVU REPREZENTACIJI?

  USIJANJE DANA - 05.03.2021. - RANKO STOJIĆ i MILOŠ BJELINIĆ: HOĆE LI PIKSI VRATITI STARU SLAVU REPREZENTACIJI?

  Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora neposredno uoči starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Može li legendarni Dragan Stojković Piksi da vrati ugled i izgradi kult reprezentacije onako kako je to činio kao igrač, ostaje da se vidi. Sve ovo odvija se u okolnostima kada je i sam čelnik FSS Slaviša Kokeza interesantan policiji iz nefudbalskih razloga. Hoće li se i to odraziti na uspeh nacionalnog tima neke su od tema večerašnjeg Usijanja dana u kojem gostuju proslavljen golman i fudbalski menadžer Ranko Stojić i Miloš Bjelinić, novinar sportske redakcije Kurira.

 • USIJANJE DANA - 04.03.2021. - DRAGIŠA MIJAČIĆ: DECENIJA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE

  USIJANJE DANA - 04.03.2021. - DRAGIŠA MIJAČIĆ: DECENIJA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE

  Navršava se 10 godina dijaloga Beograda i Priština. Pregovarač EU Miroslav Lajčak je završio posetu pregovaračima obe strane sa jasnom porukom da nemamo više godine za sporazum koji je moguć za nekoliko meseci. Ovo je tema Usijanja dana u kojem gostuje Dragiša Mijačić, koordinator za pregovaračko poglavlje 35 pri Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji.

 • USIJANJE DANA - 03.03.2021. - Profesor dr Aleksandar Jovović - Zažto je vazduh u Srbiji zagađen?

  USIJANJE DANA - 03.03.2021. - Profesor dr Aleksandar Jovović - Zažto je vazduh u Srbiji zagađen?

  Kvalitet vazduha u Srbiji, naročito u Beogradu, poslednjih dana je bez konkurencije najlošiji u Evropi, a vrednosti štetnih materija su i do tri puta veće od dozvoljenih.

 • USIJANJE DANA - 02.03.2021. - DARKO OBRADOVIĆ: HIBRIDNI RAT

  USIJANJE DANA - 02.03.2021. - DARKO OBRADOVIĆ: HIBRIDNI RAT

  Asimetrično ratovanje, odnosno hibridno ratovanje, u poslednjoj deceniji je doslovno procvetalo. Okolnost kada jedna država želi da naudi drugoj, a da pritom ne ispali metak i "ne ostavi otiske prstiju" jedan je od najvažnijih izazova savremenih društava. Od plasirana lažnih vesti, do hakerskih napada, čitav spektar specijalnih metoda, danas omogućava i relativno inferiornim međunarodnim akterima da ozbiljno uzdrmaju neku zemlju. Propagandnim operacijama se urušava poverenje građana u demokratski poredak u svojoj zemlji. Postiže se veliki efekat uz vrlo malo troškova i bez upotrebe konvencionalnog oružja. Najpoznatiji primer je sajber napad iz Rusije na Sjedinjene Države tokom izbornog procesa 2016. godine. Ali meta nisu samo veliki. Gde je u svemu tome Srbija, između ostalog je tema Usijanja dana u kojem gostuje Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

 • USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

  USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

  Dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta počeo je danas razgovorom predsednika Skupštine Ivice Dačića i delegacije Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister. Sredinom meseca će se uključiti i zainteresovane stranke. O tom dijalogu u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji govorio je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

 • USIJANJE DANA - 26.02.2021. - ILIJA KAJTEZ i TOMISLAV ĐURIN: HAPŠENJA UVOD U VELIKA OTKRIĆA

  USIJANJE DANA - 26.02.2021. - ILIJA KAJTEZ i TOMISLAV ĐURIN: HAPŠENJA UVOD U VELIKA OTKRIĆA

  Gosti Usijanja dana u 19.30 Tomislav Đurin, pukovnik u penziji vojnoobaveštajne službe i prof. dr Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Autor i voditelj Ivana Majstorović.

 • USIJANJE DANA - 25.02.2021. - MARKO NICOVIĆ, MIROSLAV BJEGOVIĆ, MLADEN RADULOVIĆ: NOVI DETALJI U SLUČAJU BELIVUK

  USIJANJE DANA - 25.02.2021. - MARKO NICOVIĆ, MIROSLAV BJEGOVIĆ, MLADEN RADULOVIĆ: NOVI DETALJI U SLUČAJU BELIVUK

  Prikupljanje dokaza, pretres objekata za koje se sumnja da su bili baze pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i dalje traje. Šta nam pokazuju dosadašnje informacije iz istrage? Gosti Usijanja dana Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost i Mladen Radulović, urednik portala "Kurir". Autor i voditelj Ivana Majstorović.