Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA - 01.03.2021. - ARIS MOVSESIJAN: DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE

Dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta počeo je danas razgovorom predsednika Skupštine Ivice Dačića i delegacije Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister. Sredinom meseca će se uključiti i zainteresovane stranke. O tom dijalogu u emisiji "Usijanje dana" na Kurir televiziji govorio je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

 • USIJANJE DANA - 24.02.2021. ŽELJKO MATORČEVIĆ, VLADIMIR RADOMIROVIĆ - Koliko su novinari u Srbiji ugroženi?

  USIJANJE DANA - 24.02.2021. ŽELJKO MATORČEVIĆ, VLADIMIR RADOMIROVIĆ - Koliko su novinari u Srbiji ugroženi?

  Noć 12. decembra 2018. mogla je da bude fatalna za novinara portala Žig info iz Grocke. Jovanović je pre ovog jezivog događaja pisao o malverzacijama bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića. Simonović je osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanje na paljenje kuće novinara. Šta ova presuda, iako prvostepena, znači za slobodu medija u Srbiji? Koliko su novinari u Srbiji ugroženi? Gosti Usijanja dana na Kurir televiziji Vladimir Radomirović, predsednik UNS-a, i Željko Matorčević, urednik portala Žig info.

 • USIJANJE DANA - 23.02.2021. - DEJAN VESELINOV: KOVID-PASOŠI ILI POTVRDA O VAKCINACIJI

  USIJANJE DANA - 23.02.2021. - DEJAN VESELINOV: KOVID-PASOŠI ILI POTVRDA O VAKCINACIJI

  Letnja sezona se uveliko bliži, a i dalje niJe poznato šta će nam osim pasoša biti potrebno da pređemo granicu ove godine. Kada ćemo znati na koji način ćemo putovati? Šta je izvesnije - kovid pasoši ili sertifikat o vakcinaciji? Na ova pitanja u "Usijanju dana" odgovor će dati gost Usijanja dana, konsultant u turizmu Dejan Veselinov.

 • USIJANJE DANA - 22.02.2021. - IVANA STEVANOVIĆ I IGOR JURIĆ: PANDEMIJA I PORAST KRIMINALA

  USIJANJE DANA - 22.02.2021. - IVANA STEVANOVIĆ I IGOR JURIĆ: PANDEMIJA I PORAST KRIMINALA

  Evropski dan žrtava kriminaliteta obeležava se 20 godina. Međutim, od danas, u Srbiji, žrtva više neće morati neposredno da se susretne sa optuženim pre, tokom i posle glavnog pretresa. Prvih pet viših sudova u Srbiji dobilo je video-konferencijsku opremu i posebno opremljene prostorije u kojima će biti omogućeno svedočenje žrtava i svedoka putem audio-video linka. Ipak, i pored ove vesti zabrinjava to što je tokom pandemije registrovan porast kriminala u celom svetu. Zašto je do toga došlo? Kako će nov način svedočenja doprineti zaštiti žrtve, ali i davanju kvalitetnijih iskaza pred sudom? Gosti Usijanja dana su dr Ivana Stevanović, direktorka Instituta za kriminološka istraživanja i Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić. Autor i voditelj Ivana Majstorović.

 • USIJANJE DANA - 19.02.2021. - NIK GAUVING: VAKCINA NIJE "SREBRNI METAK"

  USIJANJE DANA - 19.02.2021. - NIK GAUVING: VAKCINA NIJE "SREBRNI METAK"

  Godinu dana od proglašenja pandemije svet zapravo nije ni za korak bliži rešenju problema. Svi oni koji su verovali u vakcinu kao "srebrni metak" koji će stvari vratiti na staro, u zabludi su baš kao i oni koji su na startu širenja bolesti svesno ili nesvesno potcenjivali njenu moć i posledice. Naročito dugoročne. O tome koje su lekcije naučene, a koje tek treba naučiti u svetu loših đaka, razgovarali smo sa Nikom Gauvingom, direktorom projekta "Promisli nezamislivo" i bivšim urednikom informativne redakcije BBC.

 • USIJANJE DANA-18.02.2021.-PREDRAG SAVIĆ I VUK JOVANOVIĆ: Šta će izbor vladike Porfirija značiti za SPC? (KURIR TELEVIZIJA)

  USIJANJE DANA-18.02.2021.-PREDRAG SAVIĆ I VUK JOVANOVIĆ: Šta će izbor vladike Porfirija značiti za SPC? (KURIR TELEVIZIJA)

  USIJANJE DANA-18.02.2021. -PREDRAG SAVIC VUK JOVANOVIC Vladika Porfirije izabran je za novog srpskog patrijarha, 46. naslednik na tronu Svetog Save. Njegovo ime iz Jevanjđelja izvukao je monah Matej. Preostala dva kandidata koja su dobila podršku 36 članova Sabora bili su i episkop bački Irinej i banjalučki Jefrem. Šta bi izbor mkitropolita Porfirija mogao da znači za Srpsku Pravoslavnu Crkvu? Gosti Usijanja dana Vuk Jovanović teolog i religiolog i Predrag Savić advokat poznavalac Kanonskog prava.

 • USIJANJE DANA - 17.02.2021. - VLADIMIR KECMANOVIĆ: Bojkot Ninove nagrade

  USIJANJE DANA - 17.02.2021. - VLADIMIR KECMANOVIĆ: Bojkot Ninove nagrade

  Podeljenost oko Ninove nagrade i dalje ne jenjava. Mnogi pisci su već prošle godine obećali da neće učestvovati na konkursu , a poziv na bojkot usledio je zbog sastava žirija. Ove godine bila je slična situacija ali i dodatna reagovanja da se nagrađeni autor ogrešio o pojedine ličnosti iz naše novije istorije.Gost Usijanja dana u 19.30 na Kurir televiziji biće pisac Vladimir Kecmanović.

 • USIJANJE DANA - 16.02.2021. - ŽELJKO INJAC I DRAŠKO ĐENOVIĆ: Apostolski izbor patrijarha SPC

  USIJANJE DANA - 16.02.2021. - ŽELJKO INJAC I DRAŠKO ĐENOVIĆ: Apostolski izbor patrijarha SPC

  Srpska pravoslavna crkva već tri meseca nema poglavara. U četvrtak 18. februara biraće se 46. patrijarh apostolskim žrebom. Kako izgleda ta procedura tema je večerašnjeg Usijanja dana. Gosti Ivane Majstorović biće verski analitičari Draško Đenović i Željko Injac.

 • USIJANJE DANA - 15.02.2021. - MILOVAN DRECUN: Očekivanja Beograda posle izbora na KiM

  USIJANJE DANA - 15.02.2021. - MILOVAN DRECUN: Očekivanja Beograda posle izbora na KiM

  Treći put za nešto manje od dve godine biran je parlament na Kosovu. Rezultat je bio onakav kakav su istraživanja pokazivala. Samoopredeljene je pobedilo, a srpska lista osvojila svih 10 mandata. Međutim, pred novom Vladom na čije će se formiranje čekati jedno od novih starih izazova je nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Dijalog je obnovljen prošle godine, ali će izgleda opet da tapka u mestu. Šta Beograd sada može da očekuje, i šta pokazuje rezultat Srpske liste koji je identičan kao na prošlim izborima? Gost Usijanaj dana Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

 • USIJANJE DANA-12.02.2021- VLADIMIR LUČIĆ: O poslovnoj saradnji Telekoma i Telenora

  USIJANJE DANA-12.02.2021- VLADIMIR LUČIĆ: O poslovnoj saradnji Telekoma i Telenora

  Poslovna saradnja Telekoma i Telenora pod budnim je okom medija. Ima li u u ugovorima nešto sporno, utvrdiće regulatorni organi koji su, između ostalog, nadležni i da utvrde da li je u pitanju diskriminacija tržišta. Ugovor je za sada poslovna tajna, a generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić rekao je da će detalje ugovora izneti onda, kada ga odobri regulatorno telo. Gospodin Lučić je bio gost Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji, i od njega smo saznali šta je glavni cilj ovog ugovora.

 • USIJANJE DANA-11.02.2021 - Milanko Šekler - SVE VIŠE PITANJA O VAKCINI I KORONI: Kakva je veza između matematike i mikrobiologije?

  USIJANJE DANA-11.02.2021 - Milanko Šekler - SVE VIŠE PITANJA O VAKCINI I KORONI: Kakva je veza između matematike i mikrobiologije?

  Koje vesti pažljivije čitate? One o broju zaraženih,one o broju vakcinisanih, ili one o broju pristiglih vakcina? Ako se niste prijavili da li Vam je i dalje najteže pitanje koju vakcinu da izaberete, ili ste otišli nivo više - kakvu ćemo vakcinu u saradnji sa Rusima mi proizvoditi? Gost Usijanja dana u 19.30 Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler.