U Resniku povređeno 13 policajaca, uhapšeno 20 osumnjičenih
Foto: KURIR

Epilog

U Resniku povređeno 13 policajaca, uhapšeno 20 osumnjičenih

Beograd -
Protiv 18 privedenih biće podnete krivične prijave i biće im određeno policijsko zadržavanje od 48 sati

BEOGRAD - U neredima u beogradskom predgrađu Resnik lakše je povređeno 13 policajaca i dva građanina, a privedeno je 20 osumnjičenih za nerede, izjavio je danas glavni policijski inspektor beogradske policije Luka Dejović.

Dejović je televiziji B 92 rekao da će protiv 18 privedenih biti podnete krivične prijave i biće im određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a protiv dve uhapšene osobe biće podnete prekršajne prijave. Inspektor je naveo da je u Resniku posle današnjih incidenata mirno i da nema okupljanja građana niti navijačkih grupa. Povređeni policajci su zbrinuti na Vojnomedicinskoj akademiji, a povređeni građani u Urgentnom centru.

U Resniku su izbili neredi zbog postavljanja kontejnera u koje bi trebalo da budu smešteni Romi raseljeni iz naselja Belvil na Novom Beogradu. Meštani Resnika protestovali su juče zbog odluke gradskih vlasti da u njihovo naselje presele Rome iz Belvila. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas osudio je "rasno motivisane nerede" u Resniku i istakao da zakon mora da važi za sve i da moraju biti kažnjeni napadači na policajce.

Đilas je istakao da su neredi u Resniku "isključivo rasno motivisani" i naveo da je to je ozbiljan problem o kojem se mora glasno i jasno govoriti. "Podsećam sve Beograđane da se zbog rasne netrpeljivosti Beograd u prošlosti dva puta stideo, da smo imali dane žalosti i dizali spomenike kada su na ulicama našeg grada stradala romska deca samo zato sto su druge boje kože", rekao je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track