AKCIJA GROM: U potrazi za dilerima uhapšeno 250 i pretreseno 909 lokacija
Foto: Pritscreen Rts

Na teritoriji svih 27 policijskih uprava

AKCIJA GROM: U potrazi za dilerima uhapšeno 250 i pretreseno 909 lokacija

Crna Hronika -
Po broju privedenih i količini pronađene droge prednjači Novi Sad, gde je zaplenjeno pet kilograma heroina

BEOGRAD - U okviru jutrošnje policijske akcije "Grom" protiv narko dilera izvršen je pretres na 909 lokacija, privedeno je nekoliko stotina osoba koje se povezuju sa prodajom i rasturanjem droge, a zasad će uz dokaze biti procesuirano i zadržano u pritvoru više od 250 osoba, izjavio direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je dodao i da su zaplenjene i velike količine oružja i municije kao i veliki broj automobila, a da je u Novom Pazaru uhapšena osoba za kojom se zbog ubistva tragalo duže vreme i u čijem stanu je pronađena veća količina bombi.

On je dodao i da su među uhapšenima i osobe koje pripadaju organizovanim kriminalnim grupama među kojima i huligani koji vrše nasilje na stadionima.Upitan da li su među uhapšenima i pripadnici navijačkih grupa, Veljović je odgovorio da među uhapšenima nisu navijači već huligani, dodavši da pravosuđe i tužilaštvo u takvim slučajevima treba svoj posao da završe do kraja.

Plan akcije skovan u Vrnjačkoj Banji

Direktor policije je rekao da je konačan plan akcije usaglašen pre nekoliko dana u Vranjačkoj Banji i izrazio zadovoljstvo što ništa od informacija nije "procurelo" u javnost.

Veljović je dodao i da se u Lazarevcu, koje je poznato po tome što je udruženje građana Sveti Sava objavilo slike osoba za koje tvrde da su dileri, pretresi obavljaju i sada.

"Niko u akciji neće biti zaštićen, bez obzira ko je i šta je", rekao je Veljović.On je istakao i da je lično dobijao prijave građana u vezi onih koji diluju drogu, a da su te prijave isto dobijali kabinet ministra unutrašnjih poslova i Biro za kordinaciju slzužbi bezbednosti, tako da su akciju inicirali sami građani.

Po broju privedenih i količini pronađene droge prednjači Novi Sad, gde je zaplenjeno pet kilograma heroina. Veljović je rekao da među privedenima ima ekstremista i članova organizovanih kriminalnih grupa.

On je kazao da će precizniji podaci o broj privednih i zaplenjenoj količini droge biti saopšteni tokom dana. U akciji je učestvovalo nekoliko hiljada policajaca.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u akciji "Grom", koja je u toku, pretreseno 909 lokacija na teritoriji cele Srbije, da se očekuje da 242 lica bude procesuirano, a da je za sada za 127 njih određeno policijsko zadržavanje.

"Akcija Grom ,koja je koordinirana akcija MUP-a, UKP-a, podružnih policjiskih uprava, SAJ-a, PTJ-a, ali i Tužilastva, sudova i bezbednosnih službi, sprovodi se u cilju sprečavanja proizvodnje rasturanja i prodaje narkotika.

Ovo je udar na disrtributivnu mrežu", rekao je Dačić novinarima u Vladi.On je precizirao da je to deo opšte i oštre borbe protiv organizovanog kriminala, narkotika, finansijskih zluopotreba huligana...rekao je premijer.

Prema njegovim rečima za sada su izvršene 134 zaplene, pronađena jedna laboratija , mnogo komada oružja, narkotika i rasvetljeno jedno ubistvo.

Podsetimo, jutros u 6 časova, na osnovu naloga donetog na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, kojom je predsedavao Aleksandar Vučić, započeta je sinhronizovana jednodnevna operativna akcija pod radnim nazivom „Grom“ u kojoj se, na teritoriji svih 27 policijskih uprava, privode pripadnici organizovanih kriminalnih grupa koji se bave distribucijom droge.

Na osnovu operativnih procena, očekuje se da će biti privedeno 500 lica koje se bave tom kriminalnom aktivnošću. Rezultati ove akcije biće saopšteni tokom dana, potvrđeno je Kuriru u Birou za kooordinaciju svih službi bezbednosti.

Zaplenjeno 18 kilograma narkotika, 118 određen policijski pritvor

Prema poslednjim informacijama protiv 261 osobe biće podnete krivične prijave, od kojih je za njih 118 određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Do sada je zaplenjeno oko 18 kg droge i veća količina oružja i eksploziva.

Prilikom pretresanja 909 lokacija pronađeno je ukupno: 18 kg različitih vrsta droge – heroina, marihuane i kokaina kao i 32 vagice za precizno merenje. U Kruševcu pronađena i mini laboratorija za proizvodnju skanka, 40 komada različite vrsta oružja (23 pištolja, 12 pušaka, 4 bombe, 1 samostrel) bez dozvole i 2848 komada municije privedene su i 3 osobe za kojima su bile raspisane portage od toga2 u Kruševcu- sudska potraga za razbojništva, 1 za Novi Pazar zbog ubistva.

U Mladenovacu uhapšen je D.M. (35) kod koga je pronađeno 30 paketića marihuane, u Obrenovcu je uhapšen D.M. (24) kod koga je pronađen pištolj, bomba,baklja, elektro šok, u Nišu će 16 biti procesuirano a za 13 određeno policijsko zadržavanje. U akciji je uhapšen je i V.E. jedan od vođa organizovane kriminalne grupe “ Bulevar”koja se prevashodno bavi prodajom droge.

U Novom Pazaru uhapšen je B.H. vođa navijačke grupe “ Torcida” Sandžak. Za njim bila raspisana policijska potraga zbog ubistva koje se dogodilo 14.oktobra 2013 kada je ubijen Mirsad Hajrović.

U Novom Sadu 17 će biti procesuirano,a za 7 određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. U Akciji kod M.B. zaplenjeno je 2.900 g heroina, 525g eksploziva, 15 komada detonatorskih kapisli, 1 malokalibarska puška

Na području Kraljeva pretresaju se 22 lokacije

U okviru operativne policijske akcije "Grom", koja je još uvek u toku, na području Kraljeva pretresaju se 22 lokacije, stanovi, kuće i skladišta, saopštila je Policijska uprava u Kraljevu.

Akcija u kojoj se privode pripadnici organizovanih kriminalnih grupa koje se bave drogom sprovodi se i u Vrnjačkoj Banji i Raškoj.

Vučić: Lopovluk, kriminal i korupcija se ne isplate. Srbija ne može i neće to tolerisati
Vučić: Lopovluk, kriminal i korupcija se ne isplate. Srbija ne može i neće to tolerisati
http://www.youtube.com/watch?v=M9RwIoQGliw
http://www.youtube.com/watch?v=yanolHvhjng

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track