U Vukovaru ponovo skinuta dvojezična tabla
Foto: Tanjug

Igra nerava

U Vukovaru ponovo skinuta dvojezična tabla

Planeta -
Ovo je drugi put da je tabla skinuta sa zgrade Zavoda za zapošljavanje

VUKOVAR - U Vukovaru se nastavljaju problemi s postavljenim dvojezičnih latinično-ćiriličnih tabli na zgradama javnih i državnih ustanova u tom gradu, pa je tako prošle noći nepoznati počinitelj ponovo skinio tablu sa Zavoda za zapošljavanje.

Hrvatski mediji objavili su da je na zgradi Zavoda tabla bila ponovo postavljena u ponedeljak kada su dvojezični natpisi postavljeni na više lokacija u gradu. Te table bile su jeftinije od prethodnih i postavljene na većoj visini nego što je uobičajeno.

Ovo je drugi put da je tabla skinuta sa zgrade Zavoda. Od septembra kada su postavljene, dvojezične table na latiničnom i ćirličnom pismu su više puta skidane, pa potom postavljaje, a neko vreme ih je čuvala policija.

Posle prošlonedeljnog susreta premijera Zorana Milanovića i predstavnika Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, koji se protive dvojezičnosti u Vukovaru, dogovoreno je povlačenje policije. Milanović je posle sastanka poručio da table ostaju, jer se zakon mora poštovati, ali da ih policija više neće čuvati i da je sada "na svačijoj savesti i odgovornosti kako će se ponašati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track