Uhapšenog maloletnika(14) ne terete za ubistvo Bilickog(17)

Obrt

Uhapšenog maloletnika(14) ne terete za ubistvo Bilickog(17)

Crna Hronika -
P.P. je osumnjičen da je naneo teške telesne povrede pokojnom Ervinu Bilickom (17) iz Bečeja, a obdukcijom je utvrđeno da Bilicki nije umro od tih povreda, već da se udavio u bari vode u koju je pao nakon tuče

BEČEJ - Maloletni P.P. (14) iz Bečeja, neće odgovarati za ubistvo Ervina Bilickog već za nanošenje teških povreda.

Naime, obdukcija je ukazala da je nesrećni Blicki u stvari umro od gušenja vodom, a ne od udaraca koje mu je naneo osumnjičeni maloletnik.

P.P. je slušan je kod istražnog sudije u Višem sudu u Novom Sadu i nije mu određen pritvor, već je upućen u prihvatilište u novosadskom Centru za socijalni rad. P.P. je osumnjičen da je naneo teške telesne povrede pokojnom Ervinu Bilickom (17) iz Bečeja, a obdukcijom je utvrđeno da Bilicki nije umro od tih povreda, već da se udavio u bari vode u koju je pao nakon tuče sa P.P.

"Maloletni P.P. saslušan je u prisustvu oca i branioca, kao i u prisustvu tumača za mađarski jezik, jer ne razume dobro srpski. Upućen je u prihvatilište Centra za socijalni rad, do dalje odluke suda", naveo je istražbni sudija Alimpić.

On je rekao da Novi Sad zapravo praktično i nema prihvatilište za ovakve slučajeve i apelovao da se taj problem što pre reši i da grad dobije prihvatilište, kako maloletnici ne bi morali da budu upućivani u pritvor, zajedno sa raznim osuđenicima, gde im je bezbednost ugrožena.

Istražni sudija je objasnio je da je Centar za socijalni rad izašao u susret sudu i prilagodio jednu prostoriju, kako bi u nju večeras mogao da bude smešten P.P.

Alimpić je rekao da će u narednom periodu biti saslušani svedoci i urađena potrebna vestačenja.

Kako nezvanično saznajemo osumnjičeni maloletnik (15) pre sukoba sedeo je sa ubijenim Ervinom u kafani i obojica su bili pijani. Pošto su izašli na ulicu došlo je do tuče, kada je maloletnik Ervina udarao rukama i nogama usled čega je on pao u nesvest u baru od kišnice. Zbog čega nagutao vode i ugušio se.

Obojica su Mađari i nema međunacionalne pozadine, već su njih dvojica bili u svađi, saznaje Kurir iz izvora bliskog istrazi.

Član Saveta za bezbednost opštine Bečej Dalibor Kekić, kaže za Kurir da je kao zvaničnik lokalne samopurave ali i roditelj ,šokiran vešću da je policija uhapsila četrnaestogodišnjaka P.P iz Bečeja zbog sumnje da je odgovoran za smrt tri godine starijeg sugrađanina Ervina Bilickog:

- Dobro je što je policija brzo uspela da rasvetli slučaj koji je silno uznemirio ne samo građane Bečeja, nego i celokupnu domaću javnost. Kad god u Bečeju izbije bilo kakav konflikt, odmah se pojave neki koji tvrde da se radi o sukobu Mađara i Srba. Žalosno je što su neki ovaj strašan događaj iskoristili da među građane Bečeja šire strah i nepoverenje, jer su potencirali da se radi o međunacionalnom incidentu.

Lokalna samouprava imala je puno poverenje u istražne organe da će rasvetili smrt našeg mladog sugrađanina. Neka se nikad više ovako nešto u Bečeju ne ponovi- rekao je Kekić.

Da podsetimo, Ervin Bilicki je pronađen mrtav u nedelju rano ujutro na izlazu iz Bečeja, prema Bačkom Petrovom Selu. U prvim navodima se spominjalo da ga je pretukla grupa mladića i ostavila da leži u bari.

http://www.youtube.com/watch?v=TDCfMpC3nM8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track