Tehnička greška: Ukrajina se izvinila Srbiji zbog spota

Ambasada Ukrajine

Tehnička greška: Ukrajina se izvinila Srbiji zbog spota

Planeta -
Video spot ni na koji način ne odražava lični stav Jacenjuka, niti zvanični stav Ukrajine u vezi s državama Balkana, navodi MSP

BEOGRAD - Ambasada Ukrajine u Beogradu uputila je danas notu Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Srbije u kojoj se izvinjava zbog tehničke greške u promotivnom video spotu premijera Ukrajine Arsenija Jacenjuka o njegovoj zemlji i EU.

Kako je saopšteno iz MSP, ambasada Ukrajine je istakla da video spot ni na koji način ne odražava lični stav Jacenjuka, niti zvanični stav Ukrajine u vezi s državama Balkana.

U saopštenju se navodi da je šef srpske diplomatije Ivan Mrkić juče, povodom spota u kome je, kako se navodi, naneta uvreda Srbiji time što je nema na mapi Evrope, izneo mišljenje otpravniku poslova ambasade Ukrajine u Beogradu.

U promotivnom spotu koji je sadašnji premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk snimio prošle godine, u vreme dok je bio samo jedan od opozionara, objašnjava se zašto bi Ukrajina trebalo da postane članica EU. U jednom trenutku je prikazana mapa na kojoj sve države bivše Jugoslavije čine jednu zemlju pod imenom Hrvatska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track