UKRALI AVANS: Poternica za leskovačkim biznismenima

Milione srpali u džepove

UKRALI AVANS: Poternica za leskovačkim biznismenima

Crna Hronika -
Čogurić nije sagradio stambenu zgradu i nije izveo radove na autobuskoj stanici, a na račun njegove firme grad je uplatio više od 50 miliona dinara na ime avansa. Avans od 34 miliona dinara uplaćen je i za izgradnju ulice u naselju Slavka Zlatanovića i Ulice Dubočica, koje nisu izgrađene

LESKOVAC - Istražni sudija Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić izjavio je da je dao nalog za raspisivanje poternice za dvojicom lokalnih biznismenima zbog zloupotrebe službenog pložaja. On je kazao da je 29. marta izdao naloge da poternice budu raspisane za vlasnikom "Energosistema Čogurić" Aleksandrom Čogurićem i vlasnikom preduzeća "Produkt" iz Pečenjevca Radovanom Jovanovićem.

Čogurić i Jovanović terete se da nisu poštovali ugovore koje su potpisali sa bivšim gradonačelnikom Leskovca Slobodanom Kocićem, iako su za te poslove primili avanse iz gradske kase.

Čogurić nije sagradio stambenu zgradu za socijalnu stanovanje i nije izveo radove na autobuskoj stanici, a na račun njegove firme grad je uplatio više od 50 miliona dinara na ime avansa.

Avans od 34 miliona dinara uplaćen je i "Produkutu" za izgradnju ulice u naselju Slavka Zlatanovića i Ulice Dubočica, koje nisu izgrađene.

Zbog zajključenja ugovora bez prethodno pribavljenih bankarskih garancija i zbog uplate avansa, 28. marta su pritvoreni bivši gradonačelnik Leksovca Slobodan Kocić i bivša direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragana Stošić sa još četvoro saradnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track