UNIŠTENA: Zbog lekara sam ostala bez materice i jajnika!

Porodilja iz Temerina optužuje doktora iz Betanije

UNIŠTENA: Zbog lekara sam ostala bez materice i jajnika!

Društvo -
Zbog čoveka koji nije mogao da uradi carski rez kako treba i koji je ostavio otvorenu venu, materica mi je bila puna krvi i zato neću moći da imam još dece, priča Slađana Polić (25)

TEMERIN - Uništen život.Slađana Polić (25) iz Temerina, nakon porođaja u novosadskoj Betaniji, ostala je bez materice i jednog jajnika i za to optužuje nesavesnog lekara.- Za sve je kriv doktor Nenad Ćetković. Zbog toga ću ga tužiti, da više nikad nikom ne uradi to što je meni uradio - priča Slađana.Ona dodaje da je imala normalnu trudnoću, da je bila zdrava, a da joj je sad život poremećen.- Više ne mogu da rađam, a hormoni su mi poremećeni - priča Slađana, koja se porodila 26. novembra.Normalna trudnoćaU otpusnoj listi, dodaje, vidi se da je odmah posle porođaja imala silne hirurške zahvate.- Porodila sam se 12 dana pre termina. Iako sam imala urednu trudnoću bez ikakvih problema, otišla sam u Betaniju jer sam iznenada osetila jake bolove. Kad sam stigla, u planu je bilo, kako su mi tad rekli, da se porodim prirodno uz epidural. Sve je lepo krenulo, a onda mi je jedan lekar probušio vodenjak - priča Slađana Polić, koja je na svet donela zdravu devojčicu.Kako kaže, odjednom je došao dr Ćetković i počeo da viče: „Hitan carski, hitan carski, bebin život je u pitanju“. Nakon porođaja našla se u šok-sobi.

Hematom na stomaku- Nedugo potom jedna sestra je primetila hematom na stomaku, koji je rastao. Da nije bilo nje, možda niko ne bi ni primetio i ja ne bih preživela. Ona je pozvala doktora Nenada. Ta sestra mi je kasnije rekla da je ta operacija jedna od tri najrizičnije otkako postoji Betanija - priča Slađana. Lekari su joj rekli da je došlo do komplikacija i da moraju da je operišu. Tad su joj saopštili da postoji opasnost od svega jedan odsto da će morati da joj izvade matericu i da je to jedan slučaj u milion.- Zbog doktora koji nije mogao da uradi carski rez kako treba, koji je ostavio otvorenu venu, materica mi je bila preplavljena krvlju. Taj doktor nije došao ni da proveri kako sam, a kamoli da je bio prisutan dok je rađena operacija - kaže Slađana.Posle te operacije Slađana je tri dana bila na aparatima u šok-sobi.- Izgubila sam dva litra krvi. I sve zato što on nije dobro ušio venu. Uništio me je. Ne mogu da dođem sebi i dok ne isteram to do kraja, neću stati - priča Polićeva.BezobziranKako kaže, dr Ćetković je samo jednom došao da je vidi.- Kad sam ga pitala šta se desilo, on mi je odgovorio: „To je tako normalno. Moralo je tako da bude. Pomirite se sa činjenicom, imate jedno dete“. Da, hvala bogu, imam jedno dete, a da li sam želela još dece - kaže ogorčena Slađana, koja dodaje da su je slali kod psihologa jer je upala u tešku depresiju.Nije prvi put da roditelji optužuju Kliniku za akušerstvo i ginekologiju Vojvodina, popularno nazvanu Betanija, za nemar lekara. Podsetimo, u tom porodilištu prošle godine su umrle dve bebe, jedna u januaru, a druga u avgustu. Takođe, u oktobru 2011. dve bebe su izgubile život.

Dokazi... Otpusna lista
Dokazi... Otpusna lista

BetanijaJEDAN OD NAJBOLJIHU Betaniji su negirali da je reč o lekarskoj grešci.- Carski rez je morao hitno da se uradi da bi se beba spasla jer je ispao pupčanik. Nakon toga stvorio se hematom jer je pacijentkinja imala proširene krvne sudove. I to nije lekarska greška, to se zove „opisana komplikacija“, koja se, nažalost, dešava svuda u svetu. Doktor koji ju je porađao savestan je lekar i jedan od boljih. Uradili smo sve po protokolu da bismo spasli bebu i ženu. Beba je ocenjena najvišom ocenom. Ovo je jedan slučaj od 6.500 porođaja na godišnjem nivou - rekli su u Betaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja