USPEŠNA UCENA: Dačić smenio Bjelića na zahtev Veljovića!

SMENA U VRHU MUP SRBIJE

USPEŠNA UCENA: Dačić smenio Bjelića na zahtev Veljovića!

Društvo -
Veljović je tražio smenu Bjelića iako ga je godinama unazad nagrađivao povećanjem plate od čak 20 odsto zbog izuzetnih rezultata u radu

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić podlegao je ucenama direktora policije Milorada Veljovića i jutros smenio načelnika beogradske policije generala Stevana Bjelića, saznaje Kurir.

Veljović je tražio smenu Bjelića iako ga je godinama unazad ocenjivao najvišom ocenom i nagrađivao povećanjem plate od čak 20 odsto zbog izuzetnih rezultata u radu.

Nezvanično, zahtev je osvanuo na Dačićevom stolu još u ponedeljak, a on ga je jutros potpisao rekavši da na to mesto uskoro dolazi novi čovek.

Podsetimo, Veljović je kao zvanično obrazloženje za smenu Bjelića naveo propuste u radu. Međutim, dokumentacija u koju je Kurir imao uvid, pokazuje da je Veljović godinama unazad nagrađivao Bjelića, a njegov rad ocenjivao najvišom ocenom.- Čak je poslednji nalog za mesečno povećanje plate Bjeliću Veljović potpisao pre samo mesec dana, zbog izuzetnih rezultata postignutih u radu! Biće onda da je nešto drugo razlog zašto insistira na njegovoj smeni - kaže izvor Kurira iz MUP.Rešenja o nagrađivanju Stevana Bijelića godinama unazad potpisivao je i ministar policije i premijer Ivica Dačić. Direktor policije je kazao da ne može tolerisati pokušaj privatizacije i nepotizma beogradske policije, kao i to što su njegovi lični sukobi doveli do ozbiljnih profesionalnih blokada u radu policijske uprave za grad Beograd. Sve i da je tako kao što Veljović kaže, opet je pitanje njegove odgovornosti - zašto je ovom načelniku svakog meseca, dve i po godine unazad davao nagrade zbog postignutih rezultata, a njegov rad i zalaganje svake godine ocenjivao najvišom ocenom!?

Uvidom u dokumentaciju, Veljović je od januara 2011.godine, u kontinuitetu, do jula 2013. godine (od ukupno 31 meseca, samo 3 meseca nije dobio povišicu) potpisivao ukaz da se Bjeliću uveća plata za 20 odsto na mesečnom nivou zbog ostvarenih rezultata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track