PUTUJ EVROPO: Zvezdi nisu pomogli ni delije ni penal
Foto: Saša Pavlić

Oproštaj od međunarodne scene

PUTUJ EVROPO: Zvezdi nisu pomogli ni delije ni penal

Fudbal -
Bezidejni crveno-beli nisu uspeli da nadoknade minus iz prvog meča u Odesi
1 / 5 Foto: Saša Pavlić

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras u Beogradu, u revanš meču trećeg kola, odigrali protiv Černomoreca bez golova (0:0).Pre sedam dana u Odesi ukrajinski tim slavio je sa 3:1.Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred oko 40.000 gledalaca, a sudio je Portugalac Artur Dijaz Soareš.

Ništa novo na Marakani. Fudbaleri Crvene zvezde opet su takmičenje u Evropi završili već u avgustu, šestu godinu uzastopno, ali stepenicu ranije nego prethodnih godina.Ukrajinski Černomorec nije tim koji bi trebalo da uliva strah u kosti, ali u dvomeču sa beogradskim crveno-belima pokazao je da je kvalitetniji, uigraniji, na kraju krajeva iskusniji i zasluženo ide dalje.Prelomni trenutak utakmice koja je odigrana u fantastičnom ambijentu, pred 40.000 ljudi i po nezapamćenoj vrućini, viđen je u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš promašio penal, ili preciznije rečeno, kada mu je golman Dmitri Bezotošni odbranio udarac.U skoro savršenom trenutku, u finišu prvog dela, Zvezda je dobila penal nakon akcije Ninkovića i Daude i prekršaja nad Ninkovićem, ali njen najiskusniji igrač, kapiten Nenad Milijaš, nije uspeo da pogodi mrežu.Posle toga su se sa tribina čuli povici „Milijaš napolje“, a trener Slaviša Stojanović ispunio je želju navijača i demoralisanog kapitena zamenio Filipom Kasalicom.Međutim, ništa nije pomoglo, napadi Zvezde bili su više stihijski, a tek poneki pokušaj nije bio dovoljan da se bar ostvari trijumf.Ruku na srce, sve je moglo da bude rešseno i ranije da je Antonov u 14. minutu pogodio zicer sa osam metara, ali mogla je i Zvezda ranije da povede, pošto su dobre prilike u prvom delu imali Pečnik, Ninković i Vešović.Navijačima i fudbalerima crveno-belih preostaje da se vrate u realnost i okrenu obavezama u nacionalnom šampionatu.Žreb za poslednju rundu kvalifikacija za Ligui Evrope biće održan sutra u Nionu, a Srbija će imati dva predstavnika - Partizan i Vojvodinu.

CRVENA ZVEZDA - ČERNOMOREC 0:0

Stadion: Crvene zvezdeGledalaca: 40.000Sudija: Artur Soareš (Portugal), Miranda, Tavareš.Strelci: -Žuti kartoni: Martinović 35., Vešović 75. - Kutas 45., Kovalčuk 54.CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Bajković - Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović - Kovačević - Milijaš (Kasalica od 46.), Ninković, Savićević (Milunović od 78.), Pečnik - Dauda (Mihajlović od 67.). Trener: Slaviša Stojanović.ČERNOMOREC (4-4-2): Bezotošnji - Mineiro, Berger, Fontanelo, Kutas - K. Kovalčuk, Bobko, Rijera (Zubejko od 88.), Đe Đeđe (Prjomov od 68.) - Samodin (Didenko od 80.), Antonov. Trener: Roman Grigorčuk.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

88. minut - Treća izmena u ekipi Černomoreca, umesto Rijere u igri je Zubejko.82. minut - Velika gužva u šesnaestercu Černomoreca, nekoliko igrača Crvene zvezde je pokušalo da šutira, Milunović, Mihajlović, Kasalica, na kraju Ninković sa 11 metara, ali su Ukrajinci blokirali sve šuteve.80. minut - Izmena u Černomorecu, umesto Samodina u igri je Didenko.78. minut - Treća izmena u Zvezdi, umesto Savićevića u igri je Milunović. Stojanović baca sve karte u napad.75. minut - Vešović je dobio žuti karton, drugi za igrače Crvene zvezde.75. minut - Savićević iz očaja šutira sa oko 25 metara, po sredini gola i mlako za Bezotošnjija.68. minut - Umesto Đe Đeđea u igri je Prjomov.67. minut - Druga izmena u Crvenoj zvezdi, umesto Daude u igri je Mihajlović.66. minut - Slobodan udarac za Crvenu zvezdu sa 18 metara iskosa sa desne strane. Mladenović šutira ali pored leve stative.63. minut - Antonov je prošao između četvorice igrača Crvene zvezde, ušao u šesnaesterac, ali se Martinović požrtvovano bacio i blokirao šut.58. minut - Panika u odbrani Ukrajinaca, Pečnik je blokirao loptu koja se odbila u petarc gostiju, ali je golman Bezotošnji boksovao loptu u poslednjem trenutku.54. minut - Kovalčuk je zaradio žuti karton.51. minut - Antonov šutira sa 20-tak metara, ali loše.49. minut - Kutas šutira glavom sa desetak metara, Bajković je siguran.48. minut - Savićević je pokušao sa 20-tak metara, ali je izblokiran.46. minut - Izmena u Crvenoj zvezdi. Kapitena Milijaša kome je publika zviždala na kraju prvog poluvremena ostao je u svlačionici, a u igri je Filip Kasalica.

2. POLUVREME

http://www.youtube.com/watch?v=9FeBnwBW0kk

Kraj prvog poluvremena. Navijači sa severa su dali podršku svojim ljubimcima, sa istočne i zapadne su se čuli zvižduci. Milijašu su navijači skandirali "Milijaš, napolje!"

45. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Kutas je oborio Ninkovića tačno na ivici šesnaesterca i sudija Soareš pokazuje na belu tačku. Kutas dobija žuti karton. Milijaš promašuje penal. Šutirao je u desni donji ugao, ali je Bezotošnji pročitao nameru kapitena Milijaša.37. minut - Panika u odbrani Crvene zvezde, Bajković izbacuje loptu u aut. Prilično nesigurna reakcija odbrane. Nova šansa za Černomorec, ali je Rijera prebacio gol.36. minut - Antonov je ponovo šutirao iz šesnaesterca Zvezde posle dodavanja Đe Đeđea, ali preko gola.35. minut - Prvi žuti karton na meču, Martinović je na svom debiju zapisan u beležnicu.32. minut - Prekršaj za Černomorec na oko 25 metara po sredini. Kovačević je oborio Đe Đeđea. Kombinacija Ukrajinaca nije prošla pošto su napravili prekršaj u napadu posle centaršuta.30. minut - Ponovo Ninković u prilici da ozbiljnije ugrozi gol Černomoreca. Savićević je lepo stigao do ivicce šesnaesterca, dodao do Ninkovića koji je ipak slabo šutirao sa nekoliko metara.28. minut - Riera je iz poluvoleja šutirao sa oko deset metara, ali pored gola. Prethodno je Bobko centrirao sa desne strane.23. minut - Pritisak Crvene zvezde, dva kornera za redom. Posle drugog kornera Martinović je bio najviši, ali je loptu glavom poslao iznad gola.18. minut - Vešović je posle dodavanja Daude utrčao u šesnaesterac, šutirao sa deset metara, ali slabo za golmana gostiju.17. minut - Ninković promašuje sa pet metara stopostotnu šansu. Odlično je Dauda spustio glavom loptu posle centaršuta Savićevića, Ninković je natrčao, ali Bezotošnji nogom brani i odbija loptu u korner.14. minut - Neverovatan promašaj Antonova! Sjajna akcija Ukrajinaca, dupli pas, Antonov je izbio sam i sa penala šutirao pored stative.13. minut - Prekršaj za Crvenu zvezdu na oko 35 metara iskosa sa desne strane. Savićević je nabacio loptu, ali je odbrana Černomoreca intervenisala.12. minut - Prvi šut Černomoreca ka golu Bajkovića. Pokušao je Bobko, ali daleko od gola.10. minut - Milijaš je pokušao sa ivice šesnaesterca, lopta prolazi kraj leve stative gola gostiju.6. minut - Sjajno se Pečnik ubacio iza odbrane Ukrajinaca, u jednom trenutku je bio sam ispred golmana Betotošnjija, ali je iskosa sa leve strane pogodio samo spoljni deo mreže.1. minut - Crvena zvezda će u prvom poluvremenu napadati ka južnoj tribini.

1. POLUVREME

http://www.youtube.com/watch?v=Cs2rStDeGeA
http://www.youtube.com/watch?v=hkU84kB6vkk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track