ZA ANALE: Šefik golom sa svog gola doneo Zvezdi Kup! (VIDEO)

Vaterpolo

ZA ANALE: Šefik golom sa svog gola doneo Zvezdi Kup! (VIDEO)

Ostali sportovi -
Ovo je peti trofej za četu trenera Dejana Savića, koja je pre toga postala prvak Srbije, Evrope i osvajač evropskog Superkupa

Vaterpolisti Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Srbje pošto su u finalnoj utakmici završnog turnira u Beogradu savladali ekipu kragujevačkog Radničkog sa 12:11 (3:2, 3:3, 3:2, 3:4).U duelu trenutno dva najbolja srpska tima crveno-beli su zasluženo slavili na ispunjenom Tašmajdanu i još jednom pobedili Kragujevčane nakon trijumfa u novembru u Bečeju za Superkup Evrope.Odlučujući, neverovatan pogodak postigao je u poslednjoj sekundi golman Denis Šefik iznenadivši kolegu Zdravka Radića preko cele dužine bazena.Radnički je prvi put igrao u finalu nacionalnog kupa, ali nije uspeo da se revanšira velikom rivalu za poraze u 2013. godini, u finalu plej-ofa nacionalnog prvenstva i evropskom Superkupu..

Ovo je peti trofej za četu trenera Dejana Savića, koja je pre toga postala prvak Srbije, Evrope i osvajač evropskog Superkupa.

Golman Crvene zvede Denis Šefik bukvalno nije bio ni svestan šta je uradio."Šutnuo sam iz očaja, nisam imao šta da radim. Nije mi bilo na pameti da mogu. Jako je nezgodno odskočila, išla po vodi, odskočila pravo pred rukama Radića... To se dešava jako, jako retko... U stvari, ja se ne sećam ovakvog primera. Možda neko stariji da, ali ja ne".Finale je bilo fenomenalno."Presrećan sam jer smo dobili utakmicu u kojoj smo većim delom loše igrali. Dosta haotičan meč. Radnički je možda i bio bolji. A mi smo pobedili samo na osnovu tog talasa sa tribina", zaključio je Denis Šefik.

Kapiten vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da je njegova ekipa pobedila golom koji se retko viđa i obećao navijačima još bolje crveno-bele u nastavku prvenstva Srbije. "Prve dve četvrtine su bile jako izjednačene, sve do treće kada smo se mi odvojili na dva, a potom i na tri gola prednosti. To nismo uspeli da sačuvamo u poslednjoj deonici i da rešimo utakmicu pre poslednjih sekundi. Na kraju smo ovim golom osvojili Kup Srbije", rekao je Prlainović.

Zvezda je pobedila Radnički a pobedonosni gol postigao je golman Denis Šefik u poslednoj sekundi duela šutom preko celog bazena. "Video sam taj šut, bio sam negde na pola terena... Ovog puta nas je i sreća pogledala. Drago mi je što je to bio baš Denis (Šefik)", rekao je kapiten crveno-belih. Prlainović je rekao da Zvezdi nedostaju jake utakmice i da je to jedan od razloga što ranije nije prelomila meč. "Ovo nije najbolja Crvena zvezda. Siguran sam da ćemo biti bolji u nastavku prvenstva. Nedostaju nam jake utakmice i to je možda razlog zbog kog nismo utakmicu uspeli da rešimo ranije", rekao je Prlainović. On je dodao da je Radnički sjajna ekipa sastavljena od dobrih igrača i da ne bi bilo nezasluženo i da su oni osvojili Kup.

Finalna utakmica igrana je pred prepunim tribinama plivališta Tašmajdan, a Prlainović je dodao da takvo navijanje nema ni jedan drugi klub u Evropi. "Ovakvu atmosferu ima samo Zvezda, ni jedan drugi klub u Evropi. Kada se spoji naša energija u bazenu i njihova sa tribina, ovaj teren je neosvojiv. Tako je bilo do sada, nadam se da će tako ostati do kraja sezone", rekao je Prlainović.

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić istakao je nakon šok završnice i neverovatnog pogotka za pobedu nad Radničkim (12:11) u poslednjoj sekundi golmana crveno-belih Denisa Šefika da je u tom "ludilu" video samo kako lopta ulazi u mrežu.

"Video sam samo kako lopta ulazi u gol! To je bilo najbitnije. Utakmica je bila na granici incidenta i mi smo imali više vremena vođstvo na meču. Problem je što smo za malo napravili veresiju od gotovog, ali Šefikov gol je učinio da zasluženo pobednimo. čestitam mojim momcima!", rekao je Savić.

Trener vaterpolista Radničkog Dejan Jovović istakao je nakon poraza i šokantnog pogotka golmana Denisa Šefika u poslednjoj sekundi za pobedu crveno-belih da takve stvari čine sport i da je prisustvovao velikoj i korektnoj borbi za trofej.

"Pa šta da radimo... Ovo je sport. Sudija je svirao gol, i gol je priznat. Bilo je ovo jedno veliko finale i radujem se ovakvim utakmica. Stigli smo Zvezdinih "+3", ali nismo mogli dalje. Ostaje nam Liga šampiona i prvenstvo da tu pokažemo šta znamo", rekao je Jovović.

http://www.youtube.com/watch?v=LCeDfT6NYYI

Tekstualni prenos

12:11 - Šefik daje gol sa svog gola za trofej

11:11 - Izjednačenje, serijom 3:0 Radnički se vraća, a drama se nastavlja

11:10 - Novi gol Kragujevčana, nastavlja se drama

11:9 - Radnički golom Filipovića ostaje u igri

11:8 - Vapenski pogađa možda i ključan gol

10:8 - Zvezda ne da prednost

9:8 - Radnički smanjuje zaostatak

Četvrta četvrtina

9:7 - Kragujevčani se ne predaju i smanjuju zaostatak

9:6 - Novi gol Viktora Rašovića, a sve na Tašu zbunila je bušna mreža

8:6 - Pogodio je Viktor Rašović

7:6 - Gol za Radnički

7:5 - Gol Vapenskog, Crvena zvezda prvi put ima plus dva

Treća četvrtina

6:5 - Majstorski lob Andrije Prlainovića donosi prednost Zvezdi na poluvremenu

5:5 - Serija golova se nastavlja, Filip Filipović sjajnim udarcem poravnava rezultat

5:4 - Zvezda ponovo vodi, strelac je Boris Vapenski

4:4 - Istom merom uzvraća Boris Zloković

4:3 - Majstorija Nikole Vukčeviča, koji šraubom postiže novi gol za crveno-bele

3:3 - Dušan Marković pronalazi rupu u odbrani i donosi izjednačenje Radničkom

Druga četvrtina

3:2 - Prvo vođstvo Crvene zvezde, Strahinja Rašović pogađa preko dvojice igrača Radničkog

2:2 - Novi rezultatski egal, Marko Avramović pogađa s desne strane

1:2 - Posle asistencije Dušan MArković uspeva i da se upiše u strelce i vraća prednost Radničkom

1:1 - Andrija Prlainović pogađa gornji desni ugao i poravnava rezultat0:1 - Miloš Korolija dovodi Radnički u vođstvo na asistenciju Dušana Markovića.Prva četvrtina

Aktuelni šampioni Evrope, sa jedne i osvajači Evrokupa sa druge strane naći će se u borbi za prvi trofej, nakon što su u finaliu savladali Vojvodinu (16:6), odnosno Partizan (9:7).

Trener Crvene zvezde i Radničkog Dejan Savić i Dejan Jovović istakli su pre meča na Tašmajdanu da očekuju težak i ujednačen meč i da će do trofeja doći tim koji bude igrao bolje u odnosu na ono što je prikazao u polufinalu.Na tribinama bazena Tašmajdan ima više od 2.000 navijača, a neki nisu ni uspeli da uđu na plivalište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track