MUKE PO NOVAKU: Garsija Lopes preznojio Đokovića na putu do polufinala

Drama u Monte Karlu

MUKE PO NOVAKU: Garsija Lopes preznojio Đokovića na putu do polufinala

Tenis -
Novak Đoković je posle preokreta i velike drame u tri seta eliminisao i trećeg Španca u nizu Giljerma Garsiju-Lopesa sa 4:6, 6:3, 6:1.

MONTE KARLO - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu. Đoković je u četvrtfinalu, posle preokreta i velike drame u tri seta, eliminisao i trećeg Španca u nizu Giljerma Garsiju-Lopesa sa 4:6, 6:3, 6:1.To je bio njihov šesti međusobni meč i šesta pobeda Novaka Đokovića. Aktuelni šampion je do novog trijumfa stigao posle dva sata i 12 minuta igre. Novak će u subotnjem polufinalu po 34. put u karijeri igrati protiv najboljeg tenisera svih vremena Švajcarca Rodžera Federera. Federer se u četvrtfinalu takođe namučio sa Francuzom Žo-Vilfredom Congom, ali se na kraju ipak provukao do polufinala.

TOK MEČA20.15 - Đoković je polufinalu!Đoković nije želeo da čeka svoj servis već je posao završio novim brejkom. Drama na Centralnom terenu trajala je dva sata i 12 minuta, ali je Novak preživeo verovatno najbolju partiju Giljerma Garsije Lopesa. Đokovića u borbi za finale očekuje novi duel sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.20.06 - Novak ekspresno do gemaNovak u završnici trećeg seta dolazi do svog najbržeg gema na meču. Posle nešto više od jednog minuta Đoković je poveo sa 5:1 i nalazi se na korak od plasmana u polufinale.20.03 - Prvi gem za ŠpancaGiljermo Garsija Lopes se konačno upisao i u trećem setu i tako izbegao da ga Novak isprati sa eventualnim "krompirom". Đoković vodi sa 4:1.19.59 - Novi gem za Đokovića za 4:0Novak Đoković potvrđuje i drugi brejk u odlučujućem setu i sada vodi sa ubedljivih 4:0. Španac je u ovom gemu pružio nešto jači otpor aktuelnom šampionu. 19.51 - Španac posustaje, Đoković u naletuNovak je sve bliži polufinalu. On sada vodi sa 3:0 u odlučujućem setu i ima dva brejka prednosti u odnosu na Giljerma Garsiju Lopesa. Evidentno je da Španac u ovim trenucima nema pravu ideju i u takvoj situaciji on ne može da parira Đokoviću.

19.46 - Serija se nastavlja, Novak vodi 2:0Đoković osvaja i peti uzastopni gem. Srpski teniser u ovim trenucima na najbolji mogući način koristi veliki pad u igri svog rivala i rutinski stiže do vođstva od 2:0.19.42 - Potpuni rezultatski preokretĐoković odmah na startu trećeg seta ponovo oduzima servis svom rivalu. Posle velike drame u prethodnom setu Novak neočekivano lako stiže do tri vezane brejk lopte. On je realizovao drugu i tako ekspresno stiže do velike prednosti.III set19.36 - Novak poravnava na 1:1 u setovimaIgraće se treći odlučujući set i u poslednjem četvrtfinalu Mastesa u Monte Karlu. Novak je bio siguran na svom servisu i rezultatom 6:3 osvaja dramatičan drugi set.19.33 - Đoković servira za setIako je Španac bio bolji u drugom setu, Đoković prvi stiže do brejka. Novak vodi sa 5:3 i serviraće za izjednačenje u setovima.19.27 - Izvukao se Novak, vodi sa 4:3Đoković je u sedmom gemu spasio još dve vezane brejk lopte. Na 15:40 Novak je bio u velikom problemu, ali se na kraju izvukao iz nezgodne situacije. Sreća je bila na strani srpskog tenisera, pošto je Španac oba puta bio neprecijan - prvo iz bekhenda, a potom i iz forhenda. Borba se nastavlja.

19.20 - Novo izjednačenjeBorba se nastavlja. Posle šest odigranih gemova i dalje nema brejka u drugom setu. Garsija Lopes i dalje igra na izuzetno visokom nivou i ne dozvoljava Novaku da ga ozbiljnije ugrozi.19.15 - Velika drama, Novak vodi 3:2Đoković se propisno namučio na putu do novog gema, pošto je ponovo morao da neutrališe brejk loptu. Bio je to najbolji poen u meču, a na kraju je presudio Novakov kvalitet . Španac je u nekoliko navrata odigrao nestvrano dobro, ali je Đoković izdržao pritisak i poveo sa 3:219.04 - Španac ne dozvoljava brejk - 2:2Đoković na startu drugog seta ne uspeva da ugrozi servis svog rivala. Giljermo Garsija Lopes igra veoma sigurno i neočekivano lako izlazi na kraj sa drugim teniserom sveta. Rezultat je onovo izjednačen 2:2.19.00 - Novi gem za Novaka, vodi sa 2:1Srpski teniser na startu drugog seta rutinski osvaja svoje gemove, ali nikako ne uspeva da ozbiljnije ugrozi servis svog rivala.

18.57 - Garsija Lopes ne posustaje

Španac na startu drugog seta i dalje igra veoma dobro. Evidentno je da je Giljermo veoma motivisan, posebno posle odličnog prvog seta. Španac sigurnim servisom poravnava na 1:1. 18.53 - Đoković vodi sa 1:0Novak Đoković je drugi set otvorio sigurnim servisom i rutinski stiže do prednosti od 1:0 u gemovima.II set18.48 - Španac uzima prvi set rezultatom 6:4Garsija Lopes posle velike borbe u desetom gemu osvaja prvi set, rezultatom 6:4. Španac je iskoristio tek četvrtu set loptu. S druge strane, Novak je imao jednu brejk priliku, ali su ga greške ponovo skupo koštale.18.38 - Garsija Lopes servira za prvi setĐoković je bez većih problema dobio svoj servis gem i smanjio na 5:4, ali mu je potreban novi brejk ukoliko želi da ostane u prvom setu.

18.35 - Španac dobija najduži gem do sadaNovak je nastavio da pritiska Giljerma, ali se Španac nije dao. U nekoliko navrata sjajno se snašao na mreži i odbio svaki napad Đokovića, da bi na kraju stigao do vođstva od 5:3.18.28 - Novi gem za NovakaAktuelni šampion deluje sve sigurnije na Centralnom terenu. Đoković lako stiže do novog gema i smanjuje prednost Španca na 4:3. 18.26 - Budi se ĐokovićNovak odmah pravi ribrejk i smanjuje prednost Španca na 4:2. Đoković je imao dve vezane brejk lopte, ali je realizovao drugu i to posle fantastičnog drop šota.18.20 - Novi brejk Španca za 4:1Agonija se nastavlja. Đoković je u petom gemu po drugi put na meču ispustio servis i Garsija Lopes sada vodi sa ubedljivih 4:1. Đoković ne liči na sebe i nema ni traga od one igre koju je prikazao u prethodna dva meča.

18.17 - Novak u lošoj serijiĐoković je izgubio devet uzastopnih poena i gubi 3:1 u gemovima. Španac se razigrao posle neočekivanog brejka, ali mu na ruku ide i loša igra rivala. Novak u uvodnim gemovima pravi neshvatljive greške.18.13 - Garsija Lopes pravi brejkĐoković je osvojio prva tri poena, ali je zatim izgubio čak pet u nizu i praktično poklonio brejk svom rivalu. Neverovatan pad koncentracije kod srpskog tenisera.18.08 - Španac siguran na servisuGiljermo Garsija Lopes bez većih problema osvaja gem na svoj servis i stiže do izjednačenja. Španac je pokazao zube Novaku i jasno mu stavio do znanja da se neće lako predati.18.04 - Novak lako do prvog gemaDrugi reket sveta bez izgubljenog poena osvaja prvi gem na meču. Đoković je impresivno otvorio meč i od prvog poena vodi glavnu reč na Centralnom terenu. 17.52 - Đoković je na terenuUskoro počinje poslednje četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu između Novaka Đokovića i Giljerma Garsije-Lopesa. Teniseri su počeli da se zagrevaju, a Đoković će prvi servirati.

17.39 - Dobrodošli na Kurir sport!Upravo je završen duel Federer - Conga, koji je dobio Švajcarac sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:1. To znači da će Rodžer Federer biti Đokovićev rival u eventualnom polufinalu. Novak pre toga mora da opravda ulogu favorita u duelu sa još jednim Špancem Giljermom Garsijom-Lopesom. Garsija-Lopes je 38. igrač na ATP listi. On je na putu do četvrtfinala savladao Tomaša Berdiha, Aleksandra Dolgopolova i Benjamina Balerea. Đokoviću će ovo biti treći duel sa španskim teniserima u Kneževini, pošto je prethodno eliminisao Pabla Karenja Bustu (6:0, 6:1) i Alberta Montanjesa (6:1, 6:0). Posle neočekivane eliminacije Rafaela Nadala, Novak ima mnogo lakši zadatak u Monte Karlu.Đokovića u polufinalu čeka novi duel sa Rodžerom Federerom , dok će u eventualnom finalu igrati protiv pobednika meča David Ferer – Stanislas Vavrinka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track