UZ DOSTA MUKA: Đoković dobio Verdaska za četvrtfinale Pekinga
Foto: Reuters

Kina open

UZ DOSTA MUKA: Đoković dobio Verdaska za četvrtfinale Pekinga

Tenis -
Najbolji srpski teniser savladao Španca u meču 2. kola Kina opena u Pekingu, a naredni protivnik je Sem Kveri

PEKING - Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Španca Fernanda Verdaska sa 2:1 (7:5, 2:6, 6:2) u meču 2. kola Kina opena, a protivnik u četvrtfinalu biće Amerikanac Sem Kveri.

Prvi reket Srbije je posle prvog dobijenog seta prepustio inicijativu Špancu, ali je zato u trećem delu igre naglo podigao brzinu i povećao snagu udaraca, matiravši protivnika drugom meč loptom.

Đoković je tokom čitavog meča igrao po principu "toplo - hladno", što očigledno, na kraju nije prijalo njegovom protivniku.

Posle tesno dobijenog prvog seta, Đokoviću je u drugom delu igre naglo pala koncentracija, što je rezultovalo velikim brojem neiznuđenih grešaka. Verdasko je iskoristio taj pad u Đokovićevoj igri i uzvratio sa 6:2.

Srpski teniser je posle tog "predaha",ponovo namestio "nišanske sprave", pogađao je Verdaskov teren i na kraju realizovao drugu meč loptu.

Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv Amerikanca Sema Kverija koji je bio bolji od Stanislasa Vavrinku sa 6:3, 7:6 (7:2).Prvi teniser sveta Srbin Novak Đoković i Švajcarac Stanislas Vavrinka predali su polufinalni meč u dublu na ATP turnira u Pekingu bez borbe Ukrajincu Maksu Mirniju i Rumunu Horiju Tekauu.

Srpsko-švajcarski dubl odlučio je da odustane od daljeg učešća na turniru zbog povrede noge Vavrinke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track