HET-TRIK ŠAĆIRIJA: Švajcarska preko Hondurasa lako do osmine finala Mundijala

Veliki uspeh

HET-TRIK ŠAĆIRIJA: Švajcarska preko Hondurasa lako do osmine finala Mundijala

Brazil 2014 -
Fudbaleri Švajcarske savladali su Honduras sa 3:0 u trećem kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu

MANAUS - Fudbaleri Švajcarske savladali su Honduras sa 3:0 u trećem kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Pošto je u drugom meču Grupe E Ekvador remizirao sa Francuskom rezultatom 0:0, Švajcarska je kao drugoplasirana selekcija prošla u narednu fazu takmičenja.Heroj utakmice odigrane na "Areni Amazonija" bio je Đerdan Šaćiri koji je postigao het-trik. On je golovima u 6, 31. i 71. minutu upiasao jubilarni 50. het-trik u istoriji Mundijala. Prvo mesto u Grupi E osvojila je Francuska koja je u prvoj fazi upisala dve pobede i remi. Trikolori su tako sakupili sedam bodova, dok je Švajcarska sa dva trijumfa stigla do šest bodova. Trećeplasirani Ekvador na kraju je imao četiri boda, posle pobede, remija i poraza, dok je Honduras takmičenje završio bez bodova, sa tri poraza. Grupa E se u nastavku takmičenja ukršta sa Grupom F, po sistemu prvi sa drugim. To znači da će Francuska u osmini finama igrati protiv selekcije Nigerije, dok Švajcarce u nastavku takmičenja očekuje težak zadatak i duel sa reprezentacijom Argentine. TOK MEČA

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.51 - Kraj utakmiceFudbaleri Švajcarske plasirali su se u osminu finala Mundijala pošto su u trećem kolu Grupe E savladali Honduras.23.46 (90. minut) - Udarac iz daljineJedan od poslednjih pokušaja fudbalera Hondurasa. Figeroa je pokušao iz daljine, ali je golman Švajcarske bio oprezan.23.36 (80. minut) - Švajcarska čuva prednostŠvajcarci su stali na loptu posle trećeg gola. Oni su odradili posao i sada im ostaje da mirno privedu meč kraju. 23.27 (71. minut) - Gooooool, Švajcarska vodi 3:0!Het-trik Šaćirija! Ponovo je kombinovao sa Drmićem, a na kraju golman Valjadares po treći put kapitulira.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.22 (66. minut) - Žuti kartonReprezentativac Hondurasa Palasios dobija žuti karton.23.18 (62. minut) - Bekeles šutiraCentrirao je Huan Karlos Garsija, a golman Švajcarske boksuje loptu. Usledio je optimističan pokušaj Bekelesa, ali lopta ide preko gola.23.15 (59. minut) - Valjadares braniNovi udarac Šaćirija, ali golman Hondurasa brani njegov pokušaj i sprečava ga da postigne het-trik.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.08 (52. minut) - Nova pretnjaBengston ima novu priliku, ali njegov udarac blokiraju defanzivci Švajcarske.23.05 (49. minut) - Prilika za HondurasPrva šansa u nastavku. Dobar centaršut Palasiosa, ali Bengston ne stiže do lopte.23.02 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaII poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.47 - Kraj prvog poluvremena22.42 (43. minut) - Pokušaj DrmićaDrmić je upisao novi pokušaj, šutirao je u okvir gola, ali je golman Valjadares zaustavio njegov pokušaj.22.39 (40. minut) - Prinudna izmenaPrva izmena na utakmici izvršena je u redovima Hondurasa. Povređenog Kostlija menja Džeri Palasios.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.30 (31. minut) - Gooooool, Švajcarska vodi 2:0!Šaćiri po drugi put na meču trese mrežu Hondurasa. Drmić sjajno upošljava Šaćirija, koji hladnokrvno čeka da golman padne i duplira prednost Švajcarske.22.19 (20. minut) - Federer uz ŠvajcarskuČuveni švajcarski teniser Rodžer Federer trenutno se nalazi u Londonu gde nastupa na Vimbldonu, ali kao i većina tenisera prati dešavanja na Mundijalu u Brazilu. On se odmah posle gola Švajcarske oglasio na svom Tviteru.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track