VRAĆAJU SE DOMA: Meksiko srušio hrvatske snove o osmini finala

Hrvati u suzama

VRAĆAJU SE DOMA: Meksiko srušio hrvatske snove o osmini finala

Brazil 2014 -
Fudbaleri Meksika savladali su Hrvatsku sa 3:1 u trećem kolu Grupe A i u direktnom okršaju izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu

RESIFE - Fudbaleri Meksika savladali su Hrvatsku sa 3:1 u trećem kolu Grupe A i u direktnom okršaju izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Meksiko je bio bolji u odlučujućem meču na "Areni Pernambuko" i zasluženo se plasirao u narednu fazu takmičenja kao drugoplasirani tim iz Grupe A.

Posle tvrdog prvog poluvremena u nastavku su postignuta četiri gola.Meksikanci su pitanje pobednika rešili u samo deset minuta, pošto su u periodu između 72. i 82. minuta postigli tri gola. Rafael Markez je načeo Hrvate u 72. minutu, prednost Meksika duplirao je Andres Gvardado tri minuta kasnije, da bi tačku na i stavio Čičarito u 82. minutu.Poraz Hrvatske ublažio je Ivan Perišić u 87. minutu.

Istovremeno, selekcija Brazila je savladala Kamerun sa 4:1 i potvrdila prvo mesto u toj grupi. Brazil je grupnu fazu takmičenja završio sa sedam osvojenih bodova, kojiko ima i reprezentacija BMeksika, ali Karioke imaju bolju gol razliku. Hrvatska je na kraju treća sa tri osvojena boda, dok je Kamerun takmičenje završio sa tri poraza i bez osvojenog boda. Hrvati su u prvom meču na Svetskom prvenstvu poraženi od Brazila (3:1), dok su u drugom kolu ubedljivo savladali Kamerun (4:0). Meksiko je na startu pobedio Kamerun (1:0), a potom je remirirao sa Brazilom (0:0). Grupa A se ukršta sa Grupom B, po sistemu prvi sa drugim. To znači da će Brazil u osmini finala igrati protiv Čilea, a Meksiko protiv Holandije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA23.52 - Kraj utakmice!Sve je poznato i u Grupi A, u osminu finala Svetskog prvenstva plasirale su se selekcije Brazila i Meksika. Meksiko je na "Areni Pernambuko" savladao Hrvatsku sa 3:1, dok je Brazil podedio Kamerun sa 4:1.23.46 (89. minut) - Crveni karton!Ante Rebić je startovao đonom na Penju i zasluženo dobija direktan crveni karton.

23.44 (87. minut) - Gooooool, Hrvatska smanjuje na 3:1! Sjajna akcija po levoj strani. Rakitić i petom dodao loptu Perišiću koji uspeva da postigne utešni gol za Hrvatsku.23.39 (82. minut) - Gooooool, Meksiko vodi 3:0!Ponovo je prekid bio koban za Hrvate. Posle novog kornera Markez je prosledio loptu na drugu stativu do Čičarita koji glavom postiže novi gol za Meksiko.

23.32 (75. minut)- Gooooool, Meksiko vodi 2:0!Peralta centrira sa desne strane, a Andres Gvardado sa penala još jednom trese hrvatsku mrežu.23.29 (72. minut) - Gooooool, Meksiko vodi 1:0!Erera je izveo korner, a Rafael Markez sjajno skače u kaznenom prostoru i matira Pletikosu.23.23 (66. minut) - Žuti kartonVaskez je dobio žuti karton. To je njegova druga javna opomena na Mundijalu u Brazilu.

23.22 (65. minut) - Ćorluka izbacuje loptu sa gol linijeNova prilika za Meksiko. Korner je izveo Erera, a Ćorluka sa gol linije otklanja opasnost.23.21 (64. minut) - Meksiko pokradenSudija Ravšan Irmatov iz Uzbekistana nije video očigledno igranje rukom Srne u kaznenom prostoru. Nakon šuta Gvardada sa leve strane Srna se bacio i rukama zaustavlja loptu. Samo korner za Meksiko.23.14 (57. minut) - Srna u poslednji časOpasan napad Meksika u poslednjem trenutku zaustavlja Dario Srna i izbacuje loptu u korner.

23.08 (51. minut) - Greška RodrigezaRodrigez pravi veliku grešku u svom kaznenom prostoru. On je loše intervenisao i poklanja loptu hrvatskim napadačima. Međutim, ni Hrvati ne uspevaju da sačuvaju loptu. 23.07 (50. minut) - Hrvatska traži put do golaHrvati su mnogo ofanzivniji u nastavku meča. Svesni su da je vremena sve manje, ali odbrana Meksika za sada rutinski izlazi na kraj sa tim pokušajima.23.03 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaPočelo je drugo poluvreme. Hrvatska u nastavku mora da postigne gol ukoliko želi da izbegne eliminaciju sa Svetskog prvenstva.II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.47 (45. +3) - Kraj prvog poluvremenaPrvih 45 minuta završeno je uz dosta tenzije, ali nije bilo golova. Važnost utakmice utiče na igru obe selekcije. Meksiko je bio nešto opasniji, ali su i Hrvati imali nekoliko solidnih pokušaja.22.41 (42. minut) - Uzavrele strastiPosle kornera koji je izveo Erera, Moreno faulira Pletikosu. Dolazi do koškanja igrača ispred gola Hrvatske, ali se na kraju sve mirno završilo.22.38 (39. minut) - Markez seče kontuKapiten Meksika dobija žuti karton posle prekršaja nad Peršićem. On je tako zaustavio opasnu kontru Hrvata. U nastavku akcije Srna šutira preko gola sa gotovo 30 metara.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.28 (29. minut) - Još jedan neprecizan udaracPosle Pranjića šutirao je i Perišić, ali je rezultat isti - i ova lopta ide nebu pod oblake.22.26 (27. minut) - Pranjić šutira preko golaPosle pritiska Meksika, Hrvatska preti preko Pranjića. Međutim, njegov udarac odlazi preko gola. 22.18 (19. minut) - Ofanziva MeksikanacaPeralta ima novu priliku, ali se okliznuo u trenutku kada je hteo da uputi udarac. Lopta odlazi u gol-aut, Pletikosa može da odahne.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.15 (16. minut) - Erera trese prečkuErera sjajno šutira levom nogom sa više od 20 metara. Pletikosa ne može do lopte, ali prečka zaustavlja fantastičan pokušej Erere. Puno sreće za Hrvatsku.22.12 (13. minut) - Dobar napad HrvatskePerišić osvaja loptu na sredini i kreće kontru, ali nema igrača Hrvatske u kaznenom prostoru Meksika. Posle kornera Vaskez je u poslednjem trenutku interveniše ispred Mandžukića.22.08 (9. minut) - Prvi žuti kartonRakitić dobija prvi žuti karton posle oštrog starta na Vaskezu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.06 (7. minut) - Pokušaj PerišićaPonovo je izveo korner Pranjić. Ovog puta Perišić stiže do lopte, ali njegov pokušaj glavom ide visoko preko gola.22.05 (6. minut) - Korner za HrvatskuPrvo kakvo-takvo uzbuđenje pred golom Meksika. Pranjić je izveo korner, ali odbrana Meksika rutinski izbacuje loptu van kaznenog prostora.22.00 (1. minut) - Počela je utakmicaGlavni sudija Ravšan Irmatov iz Uzbekistana dao je znak za početak meča. Hrvatima je neophodna pobeda ako žele u osminu finala Mudijala, dok je Meksiku za prolaz dovoljan i bod.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.55 - Intoniraju se himneReprezentacije Hrvatske i Meksika su na terenu. Počelo je intoniranje nacionalnih himni, što znači da utakmica počinje za par minuta.21.45 - Startne postaveHrvatska: Pletikosa, Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Srna, Pranjić, Rakitić, Modrić, Olić, Perišić, Mandžukić. Meksiko: Očoa, Moreno, Markez, Rodrigez, Vaskez, Lajun, Gvardado, Erera, Agilar, Dos Santos, Peralta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track