GREŠKAMA DO PORAZA: Jelena Janković u polufinalu bez rešenja za Saru Erani
Foto: AP

Italijanka u finalu Rima

GREŠKAMA DO PORAZA: Jelena Janković u polufinalu bez rešenja za Saru Erani

Tenis -
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poražena je od 11. teniserke sveta Italijanke Sare Erani sa 6:3, 7:5 u polufinalu WTA turnira u Rimu

Uloge su se obrnule na startu drugog seta, s obzirom na to da je Jelena u narednom gemu ekspresno stigla do tri vezane brejk lopte. Međutim Erani je bila fantastična u defanzivi, a posebno na mreži. Italijanka je nekoliko poena odigrala sa puno osećaja i uspeva da se izvuče iz nezgodne situacije - 1:1.Srpska teniserka se ne predaje i ponovo dolazi do prednosti (2:1), a potom konačno uspeva da slomije otpor protivnice. Jelena u četvrtom gemu stiže do dve vezane brejk lopte, što joj donosi drugi brejk na meču i vođdtvo od 3:1.Jelena je u nastavku mnogo mirnija i koncentrisanija, a to potvrđuje i rezultat. Srpkinja je ponovo sigurna na servisu i vodi sa 4:1.Međutim, usledio je novi pad u igri Jelene Janković. Sara prvo smanjuje na 4:2, a potom se potpuno vraća u meč. Jelena nije izdržala pritisak, a Erani uz veliku podršku sa tribina pravi brejk za 4:3. Odmah zatim je usledilo i izjednačenje.Jelena u ovim trenucima nema rešenje za igru svoje protivnice. Erani je nastavila svoju seriju i u devetom gemu, kada ponovo uspeva da oduzme servis svojoj protivnici i da dođe u situaciju da servira za meč. Italijanka sada vodi 5:4.Sara Erani ne koristi prvu šansu. Jelena se ne predaje i uspeva da ostane u meču. Srpkinja novim brejkom siže do izjednačenja (5:5), pa se drama na Centralnom terenu nastavlja.Međutim, Jelenina radost nije dugo trajala, pošto je već u narednom gemu ponovo ispustila svoj servis. Italijanka je bila bolja u poslednja dva gema i posle jednog sata i 49 minuta igre stiže do velikog finala.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

I set

Jelena Janković je osvojila prvi poen u polufinalnom duelu sa Erani, ali Italijanka na kraju bez većih problema dolazi do prvog gema na svoj servis. Usledio je težak gem za srpsku teniserku, koja je tokom prvog poena izgubila ravnotežu i pala, ali se na sreću nije povredila. Erani osvaja i naredna dva poena i dolazi do tri vezane brejk lopte. Međutim, Jelena se sa tri fntastična vinera vraća u gem i serijom od pet vezanih poena stiže do izjednačenja - 1:1.Italijanka je odmah platila ceh zbog propuštenih prilika. Jelena u trećem gemu koristi stečeno samopouzdanje i dolazi do dve vezane brejk lopte od kojih koristi već prvu i oduzima servis protivnici za prvo vođstvo na meču - 2:1.

Foto: AP
Foto: AP

Jelena se ponovo muči na svoj servis. Italijanka još jednom ima tri vezane brejk lopte, ali ovog puta uspeva da napravi brejk. Jankovićeva je spasila dve, ali na trećoj Erani fantastičnim pasing šotom dobija već izgubljeni poen i poravnava na 2:2.Posle rutinskog gema Sare Erani, ponovo je viđena drama na servis srpske teniserke. U maratonskom gemu Italijanka je nastavila da igra veoma agresivno. Branila se Jelena svim silama, ali je na kraju poklekla na petoj brejk lopti. Erani je u prva tri gema na servis protivnice imala čak 11 brejk šansi i sada vodi sa 4:2.

Usledio je još jedan lagani gem domaće teniserke za 5:2, pa Jelena servira za opstanak u prvom setu.U pauzi Jelena se konsultovala sa bratom Markom, koji joj je savetovao da brže izlazi na mrežu. Jankovićeva u osmom gemu konačno prekida seriju protivnice od četiri gema i smanjuje na 5:3.Erani u devetom gemu ne dozvoljava iznenađenje i lako, posle 50 minuta igre, osvaja prvi set rezultatom 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track