Sjajni Srbi ispala samo Doloncova

Počeo Vimbldon

Sjajni Srbi ispala samo Doloncova

Tenis -
Pobede ostvarili Đoković, Tipsarević, Troicki i Jovanovska, dok Jelena Janković svoj meč igra kasnije

Šestoro srpskih tenisera u ovom trenutku igra mečeve na Vimbldonu. Pratite rezultate.

Novak lako sa Fererom

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je lako i za manje od 100 minuta igre savladao Španca Huana Karlosa Ferera 6:3, 6:3, 6:1. U narednom kolu, Đoković će igrati protiv boljeg iz susreta Amerikanca Rajana Herisona i Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha.

U prva tri gema turnira na kom brani titulu, Novak je dozvolio Fereru da napravi brejk, koji je Đoković odmah vratio. Od tada pa do kraja seta, Novak je značajno podigao nivo igre i bez većih problema stigao do 6:3 u prvom setu.

Na startu drugog seta Novak je jasno stavio do znanja Fereru da nema nemaeru da se duže nego što je potrebno zadržava na Centralnom terenu. Odmah je napravljen brejk, koji je uz malo problema u osmom gemu uspešno sačuvao.

U devetom gemu, Novak je imao pet set lopti, poslednju je realizovao i poveo sa 2:0. Čini se da je otpor Fererea sada potpuno slomljen. Da Španac ne može da se vrati u meč na Centralnom terenu, bilo je jasno posle prva dva gema trećeg seta u kojima je Novak napravio brejk, koji je i osiguran - 3:0. Sve što se posle toga dešavalo bilo je samo stvar rutine.

Janko ubedljivo protiv Nalbandijana

U istom, trenutku Janko Tipsarević na terenu broj jedan igra jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola protiv Argentinca Davida Najlbandijana.

Četvrti duel Tipsarevića i Nalbandijana veoma je uzbudljiv. Janko je u petom gemu prvog seta napravio brejk, ali je u gemovima u kojima je servirao posle toga, imao dosta problema. Na sreću sve ih je pregurao i vodi sa 1:0, pošto je prvi set dobio sa 6:4.

U nastavku Janko je prvo napravio brejk, a zatim ga i osiguroa. Sada je 2:0 u drugom setu. Ta prednost je i dalje aktuelna, Srbin ima prednost od 4:2. Janko nažalost nije sačuvao brejk prednosti pa je drugi set odlučen u taj brejku.

Janko je imao tri set lopte, prvu je promašio, ali je narednu realizovao i došao do 2:0.

Nalbandijan je do treće deonice ispucao sav svoj arsenal, tako da je Janku ostalo da na svoj način privede meč kraju i pošalje sebe u narednu rundu Vimbldona. Naredni protivnik srpskom teniseru biće Amerikanac Rajan Sviting koji je iz daljeg takmičenja izbacio Potita Staraćea, jer mu je Italijan predao meč.

Viktor dobio dramu od pet setova

Viktor Troicki uspeo je da prevaziđe povredu članka i gubitak dva seta i da na kraju dobije petu deonicu u meču sa Marselom Granoljersom sa 8:6, čime se plasirao u drugo kolo Vimbldona.Sve je počelo odlično po našeg tenisera koji je, istina uz mnogo borbe, dobio prva dva seta. Rezultat je bio "tesan", ali je Troicki igrao odlično i delovalo je da će u trećoj deonici slomiti otpor Španca.Tada je, međutim, počeo da ga muči članak zbog čega se slabije kretao po terenu, što je Granoljersu omogućilo da dobije ne samo treći, već i četvrti set i to sa ubedljivih 6:2.Sve je išlo na ruku Granoljersu ali je Troicki stisnuo zube i nije se predavao. Pilule protiv bolova koje je dobio čini se da su dali rezultata, usledila je velika borba ali Viktor nijednog trenutka nije digao ruke. Činilo se na 6:6 u petom setu da će upravo povreda možda sprečiti Troickog da u produženom meču dođe do pobede, ali je Troicki ipak bio veoma uporan i da sa brejkom dođe do konačnog trijumfa posle tri sata i 40 minuta igre.Troicki će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Martina Klizana (Slovačka) i Huana Ignasija Ćele (Argentina).

Vesna Dolonc pala u završnici

Novopečena Srpkinja Vesna Dolonc sjajno je debitovala na Vimbldonu. Srpkina je odlično statrtovala u meču sa Tatjanom Pironkovom dobvila prvi set sa 7:5, ali tada stala i drugi deo igre izgubila bez osvojenog gema. To je nije obeshrabrilo pa se u odlučujućem setu vodila velika borba koja je pripala Pironkovoj sa 5:7

Danilidu predala Bojani

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas na startu pobedila Grkinju Eleni Danilidu.Danilidu je dobila prvi set rezultatom 7:5, Jovanovski je izjednačila dobivši drugi set 6:3 i u trećen povela 2:0, kada je Grkinja zbog povrede predala meč.Srpska teniserka je od početka bila veoma agresivna i u meču je imala 35 vinera, 19 više od Grkinje, ali je u prvom setu napravila mnogo neiznuđenih grešaka.U nastavku susreta je bila mnogo koncentrisanija i potpuno zasluženo je preokrenula rezultat.

U drugom kolu Jovanovski će igrati protiv Nemice Sabine Lisicki, koja je danas pobedila Petru Martić iz Hrvatske 6:4, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track