Novak u polufinalu, protiv Federera brani ATP presto
Foto: REUTERS

Vimbldon

Novak u polufinalu, protiv Federera brani ATP presto

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle tri seta pobedio Majera a u petak ga čeka meč sa Federerom, koji pobedom može da se vrati na vrh ATP liste

LONDON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković je na terenu broj 1 a ne na Centralnom terenu porazio Florijana Majera sa 6:4, 6:1, 6:4, u četvrtfinalu Vimbldona na kojem brani titulu osvojenu prošle godine i sada ga u petak čeka duel sa Rodžerom Federero, koji ima priliku da se plasmanom u finalu bori za sedmu titulu u Londonu, ali i vrati na vrh ATP liste.

Rodžer Federer je sa 6:1, 6:2, 6:2 pobedio Rusa Mišu Južnjog.Biće to duel u kom će Švajcarac pobedom pokušati da posle godinu dana svrge Novaka sa vrha ATP liste.

Tekstualni prenos meča Đoković - Majer možete pročitati ovde.

Treći set

6:4 - Užasno težak gem. Majer je prvi put u meču u jednom gemu imao tri brejk lopte, ali se Đoković servisima vraćao u igru. Sledi meč sa Federerom i borba za odbranu pozicije broj jedan na ATP listi.

5:4 - Kao i u prvom setu, Novak deveti gem započinje sa dva poena 0:30. Skraćena lopta Majera ne prolazi 0:40. Forhend iz trka za brejk bez izgubljenog poena. Srbin sada servira za meč.

4:4 - U osmom gemu Majer vodi sa 15:30. Nemac stiže do brejk lopte. Novak se izvlači i izjednačava na 4:4u trećem setu.

3:4 - Đoković ima 0:30 u sedmom gemu. Majer je agresivan i na drugi servis, svestan da je na rubu ambisa 15:30. Servis je danas najjače oružje Nemca 30:30. Forhend Majera je u autu za brejk loptu. U jednom momentu činilo se da će Srbin napraviti brejk, ali za sada ništa. Majer se izvukao 3:4

3:3 -Prvi put malo neizvesnije. Majer je greškama Đokovića stigao do 40:30, ali je Novak forhendom rešio dileme, 3:3 na polovini trećeg seta.

2:3 - Majer deluje veoma umorno, ali ga servis i dalje drži u igri u trećem setu. Posle pet gemova Nemac vodi 2:3 bez brejka.

2:2 - Novak Nemcu nw sda priliku ni da zapreti 2:2.

1:2 - Novak se bolje kreće i čak i kada loptica pada pred Majera, Nemac ne stiče prednost 0:15. Novak je imao šansu, ali nažalost za sada ne dolazi do brejka. majer vodi 2:1 u trećem setu.

1:1 - Majer se sve teže kreće. Đoković to koristi i bez izgubljenog poena stiže do prvog gema u trećem setu 1:1.

0:1 - Novak je u prvom poenu promašio posle izlaska na mrežu. Nemac zatim bez izgubljenog poena osvaja gem i prekida seriju igrača protiv kojeg je pre meča i sam procenio da nema mnogo šanse.

Drugi set

6:1 - Čini se da je završnica prvog seta i brejk u desetom gemu tog dela igre odredio sudbinu Florijana Majera. Novak lako stiže do 6:1 i 2:0 u setovima i približava se polufinalu. Meč traje nešto više od jednog sata.

5:1 - Iz poena u poen Đokovićeva igra je na višem nivou. Majer kao da ne postoji, 0:40, a potom i dupli brejk. Novak je na gem od drugog seta 5:1.

4:1 - Najbolji teniser sveta potpuno kontroliše meč. Pošto je napravio brejk, Đoković sa samo jednim izgubljenim poenom uspeva da ga osigura i vodi 4:1 u drugom setu.

3:1 - Bacanjem i paradom na mreži, Majer stiže do prvog poena u četvrtom gemu. Novak pokazuje više strpljenja od rivala i osvaja poen u kom su on i Majer razmenili 32 udarca, 30:30, a potom i brejk šansa. Koristi je Đoković, 3:1 drugi set, a Majer deluje umorno i bezvoljno.

2:1 - Majer se odlično kreće, ali Novak dobro pokriva teren i napad pretvara u poen za 15:0 u trećem gemu drugog seta. Nemac koristi drugi servis Đokovića, a zatim ga tera na grešku 30:30. Težak poen, odlične reakcije obojice, ali Novak stiže na Majerovu dijagonalu i dolazi do 40:30. Srbina neće prvi servis. Ali i dalje nema brejka, 2:1 u drugom setu.

1:1 - Čini se da Majera samo servis drži u igri. Jer ako se poen razvije Đoković u većini slučajeva usepeva da preuzme inicijativu. Posle četiri poena u drugom gemu 30:30. Nemac osvaja peti poen, a onda servisom stiže do 1:1.

1:0 - Novak deluje sve sigurnije. Bez izgubljenog poena i za samo četiri minuta igre u drugom setu Đoković vodi sa 1:0.

6:4 - Novak nikako da se adaptira na servis rivala. Kada god je uspeo da uđe u poen, Đoković je stizao blizu brejka, aliu desetom gemu Nemac vodi 40:15. Ne da se Đoković 40:30. Aut posle slajsa Majera za izjednačenje, Novak je na dva poena od prvog seta.

Set lopta. Majer je odlično servira a potom spasao brejk loptu. Posle dubokog riterna Đoković dobija novu šansu. Evo ga, dosta, muke i prekid zbog kiše, nisu poremetili Đokovića 6:4. prvi set.

5:4 - Nemcu je pauza prijala i po povratku na teren uzima prva četiri poena. U devetom gemu na servis Đokovića vodi 0:30. I peti poen pripada Nemcu, koji dolazi do tri vezane brejk lopte. Kakav poen. Majer je igrao agresivno, ali je paralela Đokovića pogodila liniju za 15:40.

Još samo jedna brejk lopta je ostala, jer Novak uzima drugi uzastopni poen. Neće biti brejka, Novak stiže do izjednačenja, ali je jako napeto. Dobro je, Majer je probijen na mreži i Đoković je posle zaostatka od 0:40 uspeo da povede 5:4.

4:4 - U osmom gemu prvog seta Novak je ponovo došao do brejk šanse, ali se Majer izvukao za 40:40. Potom je kiša koja je bila najavljena primorala tenisere da odu u svlačionicu a organizatore da na teren broj jedan navuku zaštitnu ciradu. Do kada ne zna se.

Majer je posle pauze dobio igru na razliku za 4:4.

4:3 - Novak je proigrao. Posle vraćanja brejka Đoković je bez izgubljenog poena vratio prednost na svoju stranu.

3:3 - Posle prvog poena delovalo je da je Majer sve sigurniji. Ali je potom Novak počeo da igra i uspeo je da iskosristi drugu brejk loptu za izjednačenje 3:3.

2:3 - Nemac dva puta riternira na liniju, ali samo jednom pogađa 15:15. Nemac je opušten udara maksimalno slobodno i ima dve brejk lopte 15:40. Florijan Majer pravi prvi brejk na meču 2:3.

2:2 - Majer se odlično kreće i posle dva poena vodi 30:0. Nemac udara snažno i precizno i uspeva da izbaci Đokovića van terena, 40:0. Sjajan ritern a onda još jedan poen 40:30. Majer uzima gem 2:2.

2:1 - U trećem gemu, Majer posle tri poena smanjuje zaostatak za Novakom 30:15. Dosta sreće, Srbin uzima poen 40:15. Slab bekhend, završava na mreži, gem se još igra 40:30. Prvo izjednačenje, čini se da Novak ima nekih problema sa sočivima. Dobar poen i posle toga servis za 2:1.

1:1 - U prvom gemu na servis Majera Novak je tek posle 40:0 osvojio prvi poen. Dalje od toga nije mogao.

1:0 - Bez mnogo muke. Novak lako dolazi do prvog gema na meču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track