CRNO-BELA ROMANTIKA: Partizan slavio protiv OFK Beograda i zadržao korak za Zvezdom
Foto: Partizan

Derbi 21. kola

CRNO-BELA ROMANTIKA: Partizan slavio protiv OFK Beograda i zadržao korak za Zvezdom

Fudbal -
Crno-beli autogolom Vasiljevića i golom kapitena Saše Ilića nastavili poteru za večitim rivalom

EOGRAD - Fudbaleri Parizana pobedili su na Karaburmi ekipu OFK Beograda sa 2:0 (1:0) u okviru 21. kola Superlige i tako se primakli vodećoj Crvenoj zvezdi na samo bod zaostatka.

Crno-beli su u prvom poluvremenu imali nekoliko odličnih šansi i dva puta pogađali prečku preko Petra Škuletića i Predraga Luke, ali su poveli u završnici prvog dela, kada je kapiten "romantičara" Nikola Vasiljević postigao autogol posle kornera Nikole Drinčića.

Prednost je udvostručio kapiten Saša Ilić golom u 56. minutu, kada se posle kornera najbolje snašao u petercu OFK Beograda.

Iliću je to bio 119. gol u dresu crno-belih čime je postao igrač sa najviše pogodaka u istoriji kluba, presigavši legendarnog Stjepana Bobeka.

Partizan sada ima 49 bodova, jedan manje od Zvezde koja je dan ranije petardom ispratila Voždovac.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

16:21 - (90+1. minut) Grbić menja Živkovića

Poslednja izmena na meču, Petar Grbić će provesti na terenu minut-dva pošto je zamenio Andriju Živkovića.

16:12 - (82. minut) Gajić menja Stanisavljevića

Trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić vrši izmenu, umesto Milana Gajića u igri je Aleksandar Stanisavljević.

16:08 - (78. minut) Umesto Ilića u igri je Pantić

Izmena u Partizanu, umesto Saše Ilića u igri je mladi Danilo Pantić.

16:02 - (72. minut) Mažić zatražio lekarsku pomoć

Neobična situacija na stadionu na Karaburmi. Glavni sudija meča Milorad Mažić zatražio je lekara Partizana dr Rosića pomoć.

15:59 - (69. minut) Volkov propustio priliku - 0:2

Mogao je Partizan da poveća vođstvo. Drinčić je ponovo izveo prekid, ovog puta skraćeni korner, Volkov je bio najviši u skoku, ali je njegova lopta odletela tik pored stative gola OFK Beograda.

15:55 - (65. minut) Malbašić menja Luku - 0:2

Izmena u ekipi Partizana, umesto Predraga Luke u igri je Filip Malbašić. Formacijski, ništa se neće poremetiti u igri Partizana.

15:49 - (59. minut) Volkov zaradio žuti karton - 0:2

Levi bek Partizana Vladimir Volkov dobio je žuti karton zbog čega će pauzirati u narednom kolu protiv Vojvodine.

15:46 - (56. minut) Saša Ilić duplirao prednost Partizana - 0:2

http://www.youtube.com/watch?v=PWUUzNABtRI

15:36 - (46. minut) Izmena u OFK Beogradu

Izmena u redovima OFK Beograda na startu drugog poluvremena. Trener Zlatko Krmpotić je u igru ubacio Aleksandra Ješića umesto Aleksandra Paloševića.

15:17 - (45+2) - Partizan poveo autogolom Vasiljevića - 0:1

http://www.youtube.com/watch?v=IJyqr2iVc9Y

GOOOL!!! Partizan je poveo autogolom Nikole Vasiljevića u drugom minutu nadoknade. Prethodio je korner za crno-bele kojeg je izveo Drinčić.

15:11 - (41. minut) Andrija Živković promašio lepu priliku - 0:0

Posle perioda "praznog hoda" s obe strane, usledila je kontra Partizana. Pogrešio je Planić, Luka je stigao do šesnaesterca domaćina, uposlio Andriju Živkovića, a ovaj šutirao pored stative.

14:53 - (23. minut) Luka pogodio prečku - 0:0

Samo dva minuta posle prečke Škuletića okvir gola OFK Beograda pogađa i Predrag Luka. Škuletić je prethodno izbegao ofsajd zamku, zavrnuo je u sredinu, Luka natrčao na povratnu loptu i pogodio prečku.

14:51 - (21. minut) Neverovatni promašaji Brašanca i Škuletića - 0:0

Partizan je u 21. minutu imao "mrtvu" šansu za vođstvo. Posle odličnog centaršuta Vulićevića Brašanac se našao potpuno sam na tri metra od gola Zečevića, ali je njegov šut glavom golman odbranio. Na loptu je natrčao Škuletić i s pet metara pogodio prečku.

14:41 - (11. minut) Prva prilika za OFK-u - 0:0

Domaćin je izveo opasan kontranapad preko Paločevića. OFK je dobio prvi korner na meču, ali je odbrana crno-belih dobro intervenisala.

14:40 - (10. minut) Planić sprečio vođstvo Partizana - 0:0

Mogao je Partizan da povede u 10. minutu, ali je Planić u poslednjem trenutku klizećim startom izbacio loptu u korner. Prethodno je Škuletić centrirao.

14:33 - (3. minut) Prva šansa na utakmici za Partizan - 0:0

Grobari, Foto: Printskrin
Grobari, Foto: Printskrin

Škuletić je iznudio prvi korner na meču. Napadač Partizana je centrirao u šesnaesterac domaćina, ali je lopta otišla tik pored stative golmana Zečevića pošto je neko od defanzivaca domaćeg tima zakačio loptu. Partizan u prvom poluvremenu napada ka severnoj strani stadiona na Maloj Karaburmi, gde su smešteni "Grobari".

14:20 - Partizan bez trojice startera

Trener Partizana Marko Nikolić ne može u ovom meču da računa na kompletan sastav. Zbog kartona i suspenzija ovaj meč s tribina pratiće Danko Lazović, Nikola Ninković i Branislav Trajković.

14:17 - Sastav timova

Sudija: Milan Mažić (pomoćnici Milovan Ristić, Dejan Petrović)OFK BEOGRAD: Zečević, Vasilić, Planić, Vasiljević, Obradović, Zdjelar, Pilipović, Gajić, Čavrić, Paločević. Dražić.PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Obradović, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Luka, Živković, Škuletić, Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track