POGODIO DVA PUTA: Jojić zadržao Partizan na vrhu
Foto: Partizan.rs

Pred praznim tribinama

POGODIO DVA PUTA: Jojić zadržao Partizan na vrhu

Fudbal -
Partizan protiv Spartaka slavio sa 2:0

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su na svom stadionu subotički Spartak sa 2:0, u 14. kolu Super lige Srbije. Oba gola za crno-bele postigao je Miloš Jojić, u 51. iz penala i 60. minutu. Partizan je tako ostao na prvom mestu na prvenstvenoj tabeli posle 14 utakmica, pošto ima 30 bodova, jedan više od drugoplasirane Crvene zvezde. Za Partizan je protiv Spartaka u 77. minutu u igru ušao 16-godišnji Ivan Šaponjić, koji je tako postao najmlađi debitant u klupskoj istoriji. Domaćin je uglavnom napadao u prvom poluvremenu, a najbolju šansu propustio je Predrag Luka pošto je u 32. minutu pogodio stativu. Prednost beogradskom klubu Jojić je doneo iz penala, pošto je arbitar Dejan Dimitrijević posle asistencije sudije iza gola svirao jedanaesterac zbog igranja rukom Gorana Antonića. Jojić je konačan rezultat postavio iz slobodnog udarca. Spartak je u 66. minutu imao priliku da postigne gol, ali Aleksandar Nosković nije dobro uspeo glavom da zahvati loptu na gol liniji, a napadač Subotičana je kasnije imao još jednu odličnu šansu, međutim odbranio mu je golman Partizana Vladimir Stojković. Utakmica na stadionu Partizana odigrana je bez publike zbog kazne koju su crno-beli dobili od Fudbalskog saveza Srbije.

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je da je zadovoljan pobedom, kojom su crno-beli sačuvali prvo mesto na tabeli i počeli da ispravljaju pojedine greške u igri."Žao mi je što smo opet igrali bez publike, pružili smo veoma dobru partiju, u većem delu smo kontrolisali meč, doduše imao je i Spartak nekoliko šansi. Mislim da smo zasluženo pobedili. Raduje me igra Malbašića i još nekih fudbalera, ali pre svega to što je cela ekipa igrala dobro i što nismo bili nestrpljivi. Polako ispravljamo određene greške u igri", rekao je Rašović posle meča.On je pohvalio igru Nikole Ninkovića, kao i Ivana Šaponjića, koji je sa 16 godina, tri meseca i 28 dana postao najmlađi debitant u istoriji kluba."Nisam razmišljao da će postati najmlađi debitant, namestila mu se situacija, drago mi je što je dobio priliku, jedino mi je žao što nije postigao gol na debiju", rekao je Rašović.Trener Spartaka iz Subotice Dragan Kanatlarovski čestitao je Partizanu na pobedi."Preostaje nam da u poslednjem kolu dođemo do pobede i završimo sezonu na dobrom mestu na tabeli. U prvom poluvremenu Partizan je bio bolji rival, a u drugom smo to bili mi. Nismo uspeli da postignemo gol, a kada je tako, na kraju stigne kazna. Bio je ovo dobar meč, jedino je falila publika na tribinama", rekao je Kanatlarovski.On nije želeo da komentariše suđene, jer nije mogao da vidi da li je bio penal i dodao da možda nije postojao prekršaj koji je prethodio drugom golu Miloša Jojića iz slobodnog udarca.

Tekstualni prenos

90. minut - Kraj utakmice75. minut - Igra se odvija na sredini terena. Partizan strpljivom igrom čuva vođstvo.69. minut - Cicmil posle kornera skače i glavom sa peterca šutira, ali lopta odlazi preko gola.66. minut - Velika prilika za Spartak. Nosković je ostao sam na gol liniji i onda nije uspeo da je glavom ubaci u prazan gol. 60. minut - GOLLLL!! 2:0! Jojić je pogodio mrežu gostiju iz slobodnog udarca.

http://www.youtube.com/watch?v=his89jkr4zA
GOLLl!! 1:0.
http://www.youtube.com/watch?v=aihdALmeWoA

42. minut - Ninković šutira sa oko 20 metara, a Aleksić odlično brani.38. minut - Malbašić odlično šutira, a Aleksić odbija loptu. Na nju natrčava Luka i sa 5 metara šutira, ali Cicmil blokira njegov udarac.37. minut - Ponovo dve idealne prilike u jednoj akciji za crno-bele. Malbašić je šutirao sa oko 16 metara, a Aleksić je odbio loptu, koja dolazi do Luke. Igrač Partizana šutira, a Aleksić izbacuje loptu u korner.32. minut - Dve šanse za Partizan. Luka je prvo uzdrmao prečku, a u nastavku akcije lopta dolazi do Jojića na 16 metara, čiji je udarac završio preko gola pošto ga je izblokirala odbrana Spartaka.27. minut - Prekid za Spartak, a nabačenu loptu glavom pored gola šalje Cicmil.24. minut - Malbašić na drugoj strani iz prve šutira sa 16 metara pravo u golmana Spartaka.23. minut - Prva šansa za Spartak. Antonić je ušao iza leđa odbrane Partizana, a Stojković je njegov udarac zaustavio nogom.22. minut - Igra se odvija na sredini terena.15. minut - Ostojić ubacuje dugačku loptu na 30 metara do Ilića, koji je dodaje do Ninkovića. On ulazi sa strane u 16 metara i šutira iz prve, ali lopta odlazi iznad prečke.14. minut - Ninković u solo prodoru, ulazi u kazneni prostor i šutira, ali se okliznuo i udarac je oslabio.8. minut - Partizan je preuzeo inicijativu i igra se uglavom na polovini Spartaka.4. minut - Malbašić dobro upošljen od Ninkovića, čiji je šut izblokirala odbrana Spartaka1. minut - Utakmica je počelaTOK UTAKMICE:

Superliga 14. kolo Radnički Kragujevac – Novi Pazar 2:0Spalević 15(p), Tintor 34

OFK Beograd – Crvena zvezda 1:2Čavrić 55 - Mrđa 43, Ninković 80 (p)

Javor – Jagodina 0:1Pešić 85

Radnički Niš – Čukarički 1:0Živković 90

Partizan – Spartak 2:0Jojić 51p, 60

Sloboda – Donji Srem 0:1Đuro 63

Vojvodina – Napredak 3:1Kaluđerović 18, Vranješ 21, Alivodić 80 - Gavrić 11

Nedelja

Rad – Voždovac 13.00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track