UŽIVO SPREMA SE HAOS: Grobari premazali severnu tribinu zapaljivim lepkom, policija hapsi naoružane
Foto: Marina Lopičić

Horor na stadionu u Humskoj

UŽIVO SPREMA SE HAOS: Grobari premazali severnu tribinu zapaljivim lepkom, policija hapsi naoružane

Fudbal -
Prema poslednjima inofrmacijam privedeno je desetak navijača kod kojih je pretresom pronađena pirotehnika, noževi i predmeti pogodni za napad
1 / 2 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Navijači Partizana počeli su da sprovode pakleni plan kako bi sprečili po svaku cenu održavanje 146. derbija, tako što su sve stolice i ogradu na severnoj tribini premazali zapaljivim lepkom, saznaje Kurir.

16:44 - Kod Bijeljine došlo do tuče Delija i GrobaraVeća grupa navijača Crvene zvezde i Partizana sukobila se danas na izlazu iz Bijeljine u naselju Dvorovi.

16:14 - Policija: Preduzeli smo veliku akciju pretresa i privođenja navijača

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Policija je na osnovu operativnih saznanja da navijači "Partizana" u dogovoru sa upravom kluba planiraju da prekinu večerašnji derbi, preduzela veliku akciju pretresa i privođenja navijača, rekao je danas Tanjugu šef beogradske policije Vesko Milić.On je naveo da policija ima informacije da će navijači uz pomoć stručnog štaba pokušati da na tribine unesu veći broj pirotehničkih sredstava kako bi pre ili u toku utakmice napravili dimnu zavesu koja bi onemogućila održavanje meča."Policija vrši pretres navijača koji se kreću ka stadionu u Humskoj i po potrebi privođenja i oduzimanja predmeta. U toku su i kontradiverzioni pregledi objekata Upravne zgrade, igrača i stručnog štaba koji, prema saznanjima policije, imaju zadatak da unesu pirotehnička sredstva na stadion", precizirao je Milić.Prema njegovim rečima, Partizanu ne odgovara bodovna razlika i stanje na tabeli tako da se, po operativnim saznanjima, iz tog razloga planira prekid utakmice.Direkcija policije, beogradska policija i Žandarmerija maksimalno su angažovani na obezbedenju javnog reda i mira, sa namerom da svi vinovnici koji planiraju nerede budu privedeni.Po centru grada na Zelenom vencu, Slaviji i glavnim gradskim ulicama, preventivno su raspoređeni pripadnici policije, a kako javlja reporter Tanjuga situacija je uobičajena za subotnje popodne i nema incidenata.Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde treba da se održi večeras na Partizanovom stadionu u Humskoj, sa početkom u 19 časova.

15:10 - Policija privodi navijače sa noževima i pirotehnikom

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Kurir saznaje i da policija već intenzivno u pravcu prema stadionu privodi navijače kod kojih je pretresom pronađena pirotehnika, noževi i predmeti pogodni za napad. Prema poslednjima inofrmacijam privedeno je desetak navijača. Beogradska policija i žandarmerija maksimalno su angažovani na obezbeđenju javnog reda i mira, a prema najavama radi se na tome da se svi vinovnici koji planiraju nerede budu privedeni.

15:00 - Grobari planirali da omame Zvezdine navijače

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ovim planom, prema jednoj verziji, nameravali su da omame Zvezdine navijače na severnoj tribini udisanjem velike količine lepka, a prema drugoj da izazovu požar. Boravak na ovoj tribini doveo bi do toga da velikom broju navijača Crvene zvezde pozli, zbog čega bi bila potrebna intervencija hitne pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track