UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Milan nastavlja borbu za Ligu Evrope

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Milan nastavlja borbu za Ligu Evrope

Fudbal -
Tim trenera Sedorfa pobedio Kataniju sa 1:0 .

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Remi Espanjola i rajo Valjekana Fudbaleri Espanjola i Rajo Valjekana odigrali su u Barseloni nerešeno 2:2 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 33. kola španske Primere. Strelci za Espanjol bili su Kristijan Stuani u trećem minutu susreta i Dijego Koloto u 88. Golove za gostujuću ekipu postigli su Jago Falke u 43. minutu i Hoakin Larivej u 50.

Rajo je tokom celog susreta bio bolji rival, imali su znatno veći posed lopte i više šuteva u gol. Gosti su do same završnice meča bili na pragu prve pobede protiv Espanjola u gostima, ali je ekipa Havijera Agirea posle kornera i diskutabilne sudijske odluke uspela da dođe do izjendačenja. Espanjol tako posle ove utakmice zauzima deveto mesto sa 41 bodom, dok je Rajo 14. sa 37.

23:00 - Rukometaši Vardara najbolji u SEHA ligi Rukometaši skopskog Vardara osvojili su trofej regionalne SEHA lige pošto su u Novom Sadu, u finalnoj utakmici završnog turnira, savladali beloruski Brest Meškov sa 29:27 (14:15).Za najboljeg igrača turnira (MVP) proglašen je Timur Dibirov (Vardar), koji je i najbolje levo krilo, dok je najbolji golman Ivan Pešić iz Brest Meškova. U idealnoj postavi još su Oliver Rabej (Tatran), Igor Karačić (Vardar), Dainis Kristopans (Tatran), Zlatko Horvat (CO Zagreb) i Rastko Stojković (Brest Meškov).Treće mesto na turniru zauzeo je prošlogodišnji pobednik SEHA lige, Zagreb, koji je pobedio Tatran Prešov sa 36:28.

22:35 - Milan nastavio seriju pobeda Fudbaleri Milana pobedili su na svom terenu Kataniju sa 1:0 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 33. kola italijanske Serije A. Milan je tako upisao četvrtu vezanu pobedu, čime je ekipa teoretski ostala u trci za peto mesto i plasman u Ligu Evropa. Jedini gol na utakmici postigao je Rikardo Montolivo u 23. minutu. Milan trenutno zauzima osmo mesto sa 48 bodova, dok je Katanija poslednja, 20. sa isto toliko bodova.

21:55 - Krajinović osvojio Litl RokSrpski teniser Filip Krajinović osvojio je ITF Turnir u Litl Roku, drugi u nizu u SAD i drugu u karijeri. Krajinović je u finalu u Arkanzasu nadigrao Britanca Smetharsta u dva seta, sa 6:1, 7:6(3).Naš teniser je pre samo sedam dana trijumfovao i u Teksasu, na turniru u Harlingenu. Ovo su prve titule za Krajinovića u karijeri. Oba Fjučersa su se igrala za nagradni fond od 15.000 dolara.

21:43 - Košarkaši Reala ostvarili 33 pobedu u Španiji Košarkaši Real Madrida savladali su Estudijantes (71:64) i tako zabeležila 27. uzastopnu pobedu ove sezone, odnosno 28. ako se u obzir uzme i trijumf za titulu protiv Barselone u poslednjoj utakmici prošlosezonske plej-of serije. Poslednji put ovakav niz imao je takođe Real, u sezoni 1983/1984, ali to je i dalje daleko od apsolutnog rekorda španske lige koji je postavila generacija Reala od 1971. do 1974. godine koja je "vezala" 61 pobedu u prvenstvu! Aktuelni tim Madriđana je u tekućoj sezoni, uzevši u obzir i mečeve u Kupu Kralja i u Superkupu, ostvario 33 pobede u nacionalnim okvirima.

21:06 - Jagodincima za pobedu nad Radničkim dovoljno pet minuta Fudbleri Jagodine zatvoril su 23. kolo Jelen Superlige pobedom nad Radničkim iz Niša sa 2:1, preokretom u poslednjih pet minuta. Nišlije su povele u Jagodini početkom drugog poluvremena posle akcije Pejčića koju je završio Krstić. Ipak, domaćin u 86. minutu stiže do izjednačenja golom Šušnjara, posle dodavanja Pešića, da bi samo četiri minute kasnije Đurić doneo pobedu Jagodini i radost domaćim navijačima.

20:44 - Benfika na korak od titule Fudbaleri Benfike su vezali desetu pobedu u Primeiri i tri kola pre kraja trke samo im još jedna nedostaje da prigrabe pehar posle četiri godine. Tim trenera Žorža Žezusa slavio je i na gostovanju Aruki 2:0, zadržao šest bodova viška u odnosu na prvog pratioca Sporting i ukoliko u narednom kolu kod kuće savlada fenjeraša Oljanense proslaviće 33. šampionsku krunu.Aruka, koja je u poslednja dva meča na svom terenu osvojila šest bodova, držala se sve do završnice prvog dela, kad je Španac Rodrigo postigao 11 gol u sezoni, četvrti na poslednjih šest mečeva. Posao je početkom drugog dela dovršio Niko Gaitan i tako omogućio Benfiki da nastavi sjajan niz od čak 26 utakmica bez poraza u borbi za bodove. Lazar Marković je bio jedini Srbin na terenu, ali je zamenjen deset minuta pre kraja.20:10 - Rad odneo bodove iz Novog SadaFudbaleri Rada priredili su iznenađenje savladavši u Novom Sadu ekipu domaće Vojvodine sa 1:0, u utakmici 23. kola Superlige Srbije. Tim beogradskih "građevinara" osvojio je možda presudne bodove u borbi za opstanak. Rad je i dalje na začelju tabele, ali je posle današnjeg trijumfa napravio krupan korak ka željenom cilju. Jedini gol na utakmici postigao je Injac u 52. minutu.19:55 - Hal u finalu FA kupa protiv ArsenalaFudbaleri Hala plasirali su se u finale engleskog FA kupa, pošto su u polufinalu na Vemblija pobedili Šefild junajted s 5:3.Golove za Hal postigli su Sagbo u 42, Frijat u 49, Hadlston u 54, Kvin u 67. i Mejler u 90. Strelci za Šefild bili su Bakster u 19, Skugal u 44. i Marfi u 90.Hal će u finalu FA kupa igrati protiv Arsenala.

19:30 - Pas srećan što je ugledao Anu IvanovićSrpska teniserka Ana Ivanović postavila je na društvene mreže fotografiju sa jednim psom i ispod ostavila komentar: "Pretpostavljam da je bio srećan da me vidi!"

18:58 - Nove medalje za srpske veslače Samo dan pošto su uzeli šest medalja, srpski veslači ponovo su se okitili istim brojem medalja. Reprezentativci Srbije u veslanju bili su uspešni i na internacionalnoj regati u Italiji, gde su osvojili novu srebrnu medalju, kao i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, gde su se okitili sa još pet odličja. Drugog dana regate „Memorijal Paolo D’Aloja" u Pijedoluku srpski dubl skul Marko Marjanović-Aleksandar Filipović osvojio je srebro rezultatom 6:31,25 minuta, dok dvojac bez kormilara Nenad Beđik - Nikola Stojić nije veslao finale pošto je u subotu u drugoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 6:32,08 zauzeo četvrto mesto. Na "Kroacija Openu" u Zagrebu srebrne medalje osvojili su Miloš Vasić u skifu, Iva Obradović i Ivana Filipović u dvojcu bez kormilara i Viktor Pivač, Goran Jagar, Igor Lončarević i Jovan Popović u četvercu bez kormilara, a bronzane Radoje Đerić u skifu i Aleksandar Beđik i Aleksa Stanković u dvojcu bez kormilara.

18:25 - Pobede Donjeg Srema i OFK Beograda

Fudbaleri Donjeg Srema savladali su danas na domaćem terenu u Pećincima ekipu subotičkog Spartaka sa 1:0, a istim rezultatom OFK Beograd je na Karaburmi slavio protiv užičke Slobode (1:0), u utakmicama 23. kola Superlige Srbije. Oba tima osvojila su dragocene bodove u borbi za opstanak. Jedini gol za Donji Srem postigao je Mijić u 82. minutu, a pobedu OFK Beogradu doneo je Jovanović u 45. minutu.Donji Srem je na tabeli preskočio Javor i kragujevački Radnički i preuzeo 12. mesto, dok su "romantičari" ostali pretposlednji, ali sada s realnim izgledima da izbegnu selidbu u niži rang.

18:15 - Napredak: Pazarci se tukli među sobom

Posle prekida utakmice Napredak - Novi Pazar, koji su izazvali navijači gostiju u Kruševcu ističu da su Pazarci isključivi krivci za nerede i pražnjenje južne tribine. "Fudbalski klub Napredak preduzeo je sve mere obezbeđenja utakmice, što je konstatovao i specijalni posmatrač i komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov kao i delegat utakmice. Utakmica je treći put prekinuta u 84. minutu, kada je došlo do međusobnog sukoba navijača Novog Pazara, i tom prilikom reagovali su pripadnici MUP-a i navijače gostujućeg tima udaljili sa stadiona. Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje nesportsko i nedolično ponašanje na sportskim priredbama, kao i svaki vid nasilja", ističe se u kratkom saopštenju Napretka.17:52 - Novi Pazar: Nadoknadićemo štetu NapretkuSrpski fudbalski superligaš Novi Pazar osudio je huligansko ponašanje svojih navijača i incidente koje su izazvali na prvenstvenoj utakmici 23. kola u subotu protiv Napretka u Kruševcu. Upravni odbor kluba izdao je saopštenje u kojem ističe da su na stadionu u Kruševcu viđene scene kojima nije mesto na sportskim borilištima i koje su "svakako za osudu", a da će načinjenu materijalnu štetu Novi Pazar nadoknaditi domaćinu."FK Novi Pazar će u narednim danima pokušati da utvrdi ko su ljudi među navijačima koji sebe nazivaju navijačima Novog Pazara, a koji su verovatno insinuirani iz raznih razloga, samo ne sportskih, i da li su namerno izazvali incidente. Očigledno nekim ljudima ne odgovara uspeh našeg kluba kada pri vođstvu od 1:0 prave incidente, kao i u završnici meča kada se lomio rezultat", navodi se u saopštenju Pazaraca.17:20 - Leverkuzen pobedio Hertu s 2:1Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su na svom terenu ekipu Herte s 2:1 u 30. kolu Bundeslige.Golove za Bajer postigli su Kisling u 1. i Brandt u 24. minutu. Jedini strelac za goste bio je Vagner u 38. minutu.Leverkuzen je 4. sa 51 bodom, dok je Herta 10. sa 27.Fudbaleri Hofenhajma pobedili su na svom terenu Augzburg sa 2:0. Strelci za Hofenhajm bili su Sejad Salihović u 19. minutu i Janik Vestegard u 41.

17:02 - Rađen: Rusi nisu kao nekadVaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen izrazio je zadovoljstvo što on i drugovi iz nacionalnog tima sutra kreću sa novim pripremama i dodao da očekuje trijumf nad Rusijom u kvalifikafcijama za Svetsku ligu. "Znamo naše ciljeve i idemo na pobedu. Već smo igrali sa njima u Rusiji, kvalitet njihovog vaterpola nije na nekadašnjem nivou. Propustili su prethodna tri olimpijska ciklusa i to je velika šteta za rusku reprezentaciju. Međutim, sigurno je da se Rusi neće unapred predati, ali sve zavisi od nas i igraće onoliko koliko im dopustimo", zaključio je Rađen.Utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsku ligu između vaterpolista Srbije i Rusije biće odigrana u utorak od 19 sati na bazenu SC Park u Kragujevcu.

16:35 - Radost na Enfildu. Liverpul pobedio Mančester siti s 3:2Fudbaleri Liverpula pobedili su na svom terenu ekipu Mančester sitija s 3:2 u derbi meču 34. kola engleske Premijer lige. Golove za Liverpul postigli su Sterling u 6, Škrtel u 26. i Kutinjo u 78. Pogotke za Siti postigli su Silva u 57. i Džonson (autogol) u 63. Liverpul je prvi na tabeli sa 77 bodova, dok je Čelsi drugi uz utakmicu manje. Mančester siti je treći sa 70 uz dve utakmice manje.

16:15 - Toti: Roma ne odustaje od tituleKapiten Rome Frančesko Toti ocenio je da njegov klub još ima šanse da osvoji titulu prvaka Italije, iako i dalje ima bodovni zaostatak za vodećim Juventusom. Klub iz Torina trenutno ima pet bodova više, ali i meč manje od Rome koja je sinoć kod kuće savladala Atalantu sa 3:1. Ekipa Rome u sledećem kolu, koje se igra 19. aprila, gostuje Fiorentini.15:56 - Demba Ba napušta ČelsiFudbaler Čelsija Demba Ba najavio je odlazak iz tog londonskog kluba po završetku sezone. Ba je nedavno dao gol koji je Čelsiju doneo pobedu protiv Pari Sen Žermena od 2:0 i plasman u polufinale Lige šampiona."Želim da napustim Čelsi. Hoću na svakom meču da igram 90 minuta i da uživam na terenu. Ove sezone nisam bio u toj poziciji i ne verujem da će se stvari promeniti u budućnosti u Čelsiju", rekao je Ba. On je dodao da mu menadžer Čelsija Žoze Murinjo nikada nije obrazlagao zašto ga ostavlja na klupi.

15:28 - Inter ne pregovara sa Mihajlovićem Sportski direktor Intera Pjero Ausilio demantovao je da će na leto milanski tim preuzeti sadašnji trener Sampdorije Siniša Mihajlović. Poslednjih dana italijanski mediji su prenosili da je predsednik Intera Erik Tohir nezadovoljan radom Valtera Macarija, a kao mogući naslednik, uz srpskog trenera, spominje se i Frank de Bur iz Ajaksa."Da li je Mihajlović pravi trener za nas? Ne pregovaramo ni sa jednim trenerom jer smo zadovoljni radom Macarija. Želimo da on napravi jači tim i drugo nas ništa ne zanima. Hoćemo ponovo da se vratimo na značajno mesto u Evropi", rekao je Ausilio.15:04 - Konte: Trka za titulu je još otvorenaTrener fudbalera Juventusa Antonio Konte rekao je da je zadovoljan što se njegova ekipa u dva takmičenja bori za titulu i dodao da će trka za šampiona Italije do kraja biti neizvesna. Posle 33 kola u Seriji A Juventus je prvi na tabeli, a Roma je posle jučerašnje pobede protiv Atalante od 3:1, smanjila zaostatak na pet bodova za crno-belima, koji igraju protiv Udinezea. Juventus je posle ispadanja iz Lige šampiona u prvoj fazi nastavio takmičenje u Ligi Evropa, gde će u polufinalu igrati protiv Benfike. "Ovo je za nas teška sezona, u fizičkom i psihičkom smislu, ali dobro nam ide u oba takmičenja. Vratili smo se tamo gde nam je i mesto - na pravo mesto u ligi i ponosni smo na to. Želeli smo da se borimo za trofeje, a to i radimo. Ovo je veliko iskustvo za sve u klubu", rekao je Konte.14:41 - Remi Bolonje i ParmeFudbaleri Bolonje danas su na svom terenu odigrali 1:1 protiv Parme u utakmici 33. kola italijanske Serije A. Domaći tim je do prednosti došao u završnici prvog poluvremena kada je gol postigao Nikolo Čerubin. Parma je izjednačila golom Rafaela Paladina, posle asistencije Džonatana Bijabijanija. Bolonja se nalazi na 16. mestu na tabeli Serije A sa 28 bodova, samo tri boda više od Livorna i Sasuola koji su na pozicijama koje vode u drugu ligu.14:22 - Sevilja pobedila Betis u gradskom derbijuFudbaleri Sevilje pobedili su u gradskom derbiju Betis u gostima sa 2:0 u 33. kolu Primere i tako zadržali šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sevilja je zabeležila treću pobedu u nizu u Primeri, dok je Betis "zakucan" na poslednjem mestu i sa malim izgledima da ostane u ligi i naredne sezone.Junak utakmice bio je napadač Kevin Gameiro koji je bio dvostruki strelac. Prvi gol postigao je penala i navodnog prekršaja Hozea Karlosa, posle kojeg je dobio crveni karton. Francuski fudbaler je deset minuta pre kraja 13 golom u Primeri potvrdio pobedu Sevilje.13:58 - Kipsang pobedio na maratonu u LondonuSvetski rekorder, kenijski atletičar Vilson Kipsang pobedio je na maratonu u Londonu, a njegova sunarodnica Edna Kiplagat trijumfovala je u ženskoj konkurenciji. Kipsang je do druge pobede u Londonu došao za dva sata, četiri minuta i 29 sekundi. On je za 11 sekundi popravio rekord staze koji je Emanuel Mutai postavio 2011. godine. Drugo mesto zauzeo je Stenli Bivot iz Kenije sa 26 sekundi zaostatka, a treće mesto zauzeo je Cegaje Kebede iz Etiopije sa 2:06,29. U ženskoj konkurenciji pobedila je dvostruka svetska šampionka Kenijka Edna Kiplagat sa 2:20,21, a iza nje ostala je njena sunarodnica Florens Kiplagat, kao i olimpijska i svetska šampionka na 10.000 metara Tiruneš Dibaba iz Etiopije.13:30 - Pakjao vratio šampionsku tituluFilipinski bokser Meni Pajkao osvojio je titulu svetskog šampiona u velter kategoriji u verziji WBO pošto je u Las Vegasu, jednoglasnom odlukom sudija pobedio Amerikanca Timotija Bredlija. Pajkao je tako ostvario 56. pobedu u karijeri, uz pet nerešenih borbi i dva poraza i naneo je Bredliju prvi poraz, posle 31 pobede Amerikanca. Pakjao koji je od 2010. godine kongresmen na Filipinima, vratio je titulu jednoglasnom odlukom sudija: 116:112, 116:112 i 118:110. Filipinac se tako "osvetio" Bredliju za poraz iz 2012. godine, kada je Amerikanac trijumfovao podeljenom odlukom sudija, a prema mišljenju bokserskog sveta nezasluženo.

13:11 - Selektor hokejaša Srbije: Navijači, pomozite!Selektor hokejaša Srbije Nikola Bera rekao je da svi u ekipi jedva čekaju utakmicu sa Islandom u četvrtom kolu Svetskog prvenstva Druge divizije jer ih pobeda u tom meču ostavlja u trci za jednu od medalja."Kada je hala Pionir puna, kao što je to bilo protiv Belgije i Estonije, mi uvek izvučemo ono najbolje. Igrači su tokom priprema imali treninge uveče u 22.15 i trenirali su skoro do ponoći. Neki su išli u školu i na posao, a neki su imali fakultetske obaveze. Međutim, to ih nije sprečilo da treniraju u tako kasne sate. Svi igrači jedva čekaju Island, a samo sa navijačima možemo da stvorimo prednost domaćeg terena", rekao je Bera.Sutrašnja takmica sa Islandom u hali Pionir počinje u 20 sati, deo prihoda od ulaznica biće doniran u fond za Nađu Novaković, koja pokušava da prikupi sredstva potrebna za hitnu operaciju koštane srži, a njen otac podbaciće prvi pak na utakmici.

12:39 - Dortmund ozbiljno razmišlja o Imobileu

Menadžer fudbalera Torina Ćira Imobilea, Marko Somela potvrdio je da bi taj igrač sledeće sezone mogao da nastavi karijeru u Borusiji iz Dortmunda. Imobile je u dosadašnjem toku sezone postigao 18 prvenstvenih golova za Torino i verovatno će biti na spisku reprezentacije Italije za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

12:20 - Etiopljanin Feleke pobednik maratona u Beču

Atletičar iz Etiopije Getu Feleke pobednik je današnjeg Bečkog maratona, na kojem je postavio i novi rekord te trke. Feleke je maraton završio u vremenu od dva sata, pet minuta i 41 sekunde, što je za minut i 17 sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda koji je držao Kenijac Henri Sugut.

11:10 - Inijesta: Nismo zaslužili poraz, surovo smo kažnjeni

Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters

Fudbaler Barselone Andres Inijesta ocenio je da je njegov klub porazom od Granade (0:1), u kome je Nejmar pokazao zavidne glumačke sposobnosti, napravio ogroman korak unazad u borbi za titulu šampiona Španije."Mislim da nismo zaslužili da budemo ovako kažnjeni. Trebalo je da pobedimo, ali nismo. Uradili smo sve da postignem gol. Napravili smo veliki korak unazad i mnogo nas boli ovaj poraz", rekao je Inijesta.Barselona sada ima 78 bodova, jedan manje od madridskog tandema, Atletika i Reala. 10:45 - Direktor Superlige: Staćemo na put nasilju na stadionima

Direktor fudbalske Superlige Srbije Vladimir Bulatović rekao je danas da će ta organizacija u ponedeljak detaljno razmotriti izveštaje o incidentima u Kruševcu i istakao da će učiniti sve da stane na put nasilju na stadionima.

09:48 - Navijači Novog Pazara divljali na stadionu u Kruševcu

Navijači Novog Pazara izazvali su incidente i lomili su stolice na stadionu u Kruševcu u finišu duela 23. kola Superlige Srbije protiv Napretka.

09:37 - Samo Boston pobedio kao gost

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros je odigrano osam utakmica, a pobedu kao gost ostvario je samo Boston savladavši Klivlend sa 111:99. Rezultati: L.A. Klipers - Sakramento 117:101, Šarlot - Filadelfija 111:105, Vašington - Milvoki 104:91, Atlanta - Majami 98:85, Hjuston - Nju Orleans 111:104, Dalas - Finiks 101:98, Denver - Juta 101:94.

09:25 - Verdasko u finalu

Španski teniser Fernando Verdasko plasirao se u finale ATP turnira u Hjustonu pošto je jutros savladao Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 6-4, 7-5. Protivnik Verdasku u "španskom finalu" biće njegov zemljak Nikolas Almagro kojem je Amerikanac Sem Kveri predao polufinalni meč bez borbe zbog povrede leđa.

08:55 - Pregled dana za subotu 12. aprilOvde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u subotu 12. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track