PRIZEMLJENJE OD RUSA: Katastrofalna Srbija sada se bori za prolaz u drugu fazu

Evropsko prvenstvo za rukometaše

PRIZEMLJENJE OD RUSA: Katastrofalna Srbija sada se bori za prolaz u drugu fazu

Ostali sportovi -
Porazom 25:27 Srbija je anulirala pobedu protiv Poljske i dovela u pitanje prolaz u narednu rundu šampionata na kom brani srebrnu medalju

Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je prvi poraz u Grupi C Evropskog prvenstva u Danskoj, pošto je usled katastrofalne igre izgubila od oslabljene Rusije 25:27 (14:14).

Izabranici selektora Vladana Matića sada će se pre svega boriti za prolaz u narednu fazu pošto posle dva kola imaju pobedu i poraz, a čeka ih meč sa Francuskom, koja je prvi favorit grupe. Srbiji je neophodan trijumf protiv moćnih Francuza, u suprotnom, moraće da se nada povoljnom ishodu meča Poljska - Rusija, u kojem nam pobeda Rusa garantuje prolaz bez bodova, kao i trijumf Poljaka od četiri gola, s tim da oni prethodno moraju da izgube od Francuza što se i dogodilo pošto su "trikolori" slavili 28:27..A kako je došlo do toga? Do rezultata 9:5 igra Srbije je bila dobra, a onda kao da smo sve vreme gledali prvih petnaest minuta drugog poluvremena meča sa Poljskom. Nigde nas nije bilo ni u napadu ni u odbrani i pravo je čudo, kako je posle prvih 30. minuta na semaforu stajalo 14:14.

Poklon iz prvog poluvremena nismo iskoristili. Naprotiv za osam minuta nstavka primili smo četiri a nismo postigli nijedan gol. Ali i u takvoj igri imali smo nekoliko prilika da se primaknemo protivniku, ali su i one otišle u nepovrat.

A onda je na polovini drugog poluvremena, kao "poslednji voz" stigao novi igrač više, sa kojim smo zbog lošeg napada i sa krila, ali i preko bekova imali mnogo problema.Po isteku dva minuta rezultat je bilo 19:21. Vremena je bilo, nedostajala je igra.

Nekoliko puta Srbija je prišla na "minus jedan", ali nikako nije uspevala da izjednači, pre svega zbog loše igre u odbrani.

Nešto više od dva minuta pre kraja smireni selektor Matić je rekao da ima vremena za preokret, ali je počeo da misli i o jednom bodu, kom smo bili bliži posle gola Vujina 24:25.

Ipak sa dva gola Rusi odnose čitav plen i bbacaju nas na ivicu provalije, potvrđujući da se najteže dobijaju unapred dobijene utakmice. Tekstualni prenos

Ništa od preokreta na kraju 25:27

Opet naivno primamo gol 24:26

Vujin pogađa 24:25, još dva minuta

Četiri minuta do kraja 23:25

Opet primamo gol sa igračem manje 21:23

Primamo gol sa krila 20:22

Vujin je pogodio penal 20:21

Mnogo se muči Srbija 19:21 do kraja je 13. minuta

Konačnio! Marko Vujin 16:18

U devetom minutu Srbija je preko Nemanjre Ilića postigla prvi gol u drugom poluvremenu 15:18

Opet nema gola sa igračem više, nema igre, ponov kao protiv Poljske veliki pad na startu drugog poluvremena

Ne ide, primamo gol sa crte, a potom i sa devet metara posle manje od tri minuta minus tri 14:17

Opet su Rusi poveli 14:15

Drugo poluvreme

Momir Ilić postiže gol na poluvremenu je nerešeno 14:14

Bez gola smo dva napada sa igračem više, ali evo novog isključenja za Ruse

Odbrana nije dovoljno čvrsta mnogo golova primamo sa "crte" 13:14

Igra se gol za gol 13:13

Bomba Nenadića 12:12

Vujin pogađa posle penala 11:12

Posle dva gola u mreži našeg tima, Matić traži minut odmora 10:12

"Orlovi" nisu šest minuta postigli gol, a Rusi dolaze do vođstva od 10:9. Usledila je bomba Momira Ilića za 10:10

Posle serije grešaka srpskog tima, Rusija je uspela da izjednači u 15. minutu na 9:9.Sedmerac za Rusiju, a Srbija ponovo ima igrača manje. Ovog puta je isključen Prodanović. Rusi koriste prednost igrača više i smanjuju u 14. minutu na 9:8. Na golu našeg tima je Milić umesto Stanića.

Rusi smanjuju na 7:5, ali ponovo Vujin i Nikčević podižu prednost našeg tima na 9:5.

Naši rukometaši golovima Vujina i Nikčevića u 9. minutu vode s 7:4, a selektor Rusije traži tajm-aut

Srbija igra dobro sa igračem manje pošto je u 6. minutu povela s 5:3.Rusi ponovo vode, ali naši stižu do izjednačenja. Srbija potom ostaje sa igračem manje pošto je na dva minuta isključen Nikola Manojlović.Prvi napad na utakmici ima Rusija i postiže prvi gol na meču. Nenadić pogađa za 1:1.I poluvremeSrbija je u prvom kolu pobedila Poljsku s 20:19, dok je Francuska bila bolja od Rusije s 35:28.Naša selekcija bi pobedom protiv Rusije obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track