ČEŠKI DUBL UBEDLJIV: Berdih i Štepanek savladali Zimonjića i Bozoljca

Gosti na korak od Salatare

ČEŠKI DUBL UBEDLJIV: Berdih i Štepanek savladali Zimonjića i Bozoljca

Tenis -
Reprezentaciji Češke potrebna je jedna pobeda trećeg dana kako bi odbranila titulu u Dejvis kupu
1 / 7

BEOGRAD - Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac nisu uspeli da se suprotstave češkom dublu Tomaš Berdih/Radek Štepanek drugog dana finala Dejvis kupa u Beogradu. Česi su se namučili samo u trećem setu - 3:0 (6:2, 6:4, 7:6 (4).Trenutni rezultat u finalu je 2:1 za Čehe pa će im u nedelju biti potrebna jedna pobeda u singlu kako bi odbranili titulu.

Prvi meč u nedelju igraće Novak Đoković i Tomaš Berdih, a posle njega na teren će Dušan Lajović i Radek Štepanek. Selektori imaju pravo da zamene igrače sat vremena pre početka meča.

TOK MEČA

3. SET

6:7 - Srbija je prva napravila mini brejk za 3:1, ali su Česi vezali četiri poena, potom sigurno servirali za 7:4 i 3:0 u meču.6:6 - Berdih osvaja servis i uvodi meč u takozvani taj-brejk.6:5 - Gem za infarkt. Česi su imali dve meč lopte, ali je Srbija uspela da se izvuče iz veoma, veoma neugodne situacije.5:5 - Ništa od eventualnog brejka, Štepanek je bez izgubljenog poena vodio Čehe do izjednačenja.5:4 - Srbija je na servis Bozoljca povela sa 40:0, potom greškama izgubila naredna dva, da bi ipak stigla do novog gema.4:4 - Dve neiznuđene greške Srbije, as Berdiha i novo izjednačenje u trećem setu. I dalje bez brejka.4:3 - Česi su uspeli da stignu do 30:30 na servis Zimonjića, ali gem pripada Srbiji.3:3 - Srbija je stigla do prve brejk lopte u meču, imala priliku da osvoji i naredni poen, ali su Štepanek, koji je servirao i Berdih bili neprobojni na mreži.3:2 - Bozoljac je sačuvao svoj servis, uz samo jedan izgubljeni poen. 2:2 - Novi gem za Čehe.2:1 - Siguran servis Zimonjića i novo vođstvo Srbije.1:1 - Ponavlja se stara priča, Srbija je stigla do 0:30, ali nije uspela da ugrozi servis Čeha.1.0 - As servisom Bozoljac je osvojio prvi gem u trećem setu pa Srbija prvi put u meču ima vođstvo.

2. SET

4:6 - Ne ide nikako. Česi neprikosnoveni na svom servisu.4:5 - Nada nije umrla, Srbija je sačuvala servis i stekla šanse da u narednom gemu eventualno vrati brejk.3:5 - Neprikosnoveni su Česi prilikom serviranja. Ovog puta je Štepanek bio taj koji je osvojio gem.3:4 - Bozoljac je sačuvao svoj servis, Srbija je iskoristila drugu vezanu gem loptu i sačuvala nadu za drugi set.2:4 - Srbija je na servis Berdiha osvojila dva poena, ali nije uspela da spase drugu gem loptu Čeha.2:3 - Česi su osvojili prva dva poena u gemu, Srbija naredna četiri za smanjenje rezultata.1:3 - Još jedan gem za Čehe. Štepanek je servirao za 40:0, Srbija je potom osvojila dva poena, a kada se činilo da ima šansu za izjednačenje, napravila je neiznuđenu grešku.1:2 - Dugačak gem, Bozoljac je servirao i posle izjednačenja uspeo da odservira dva snažna servisa za smanjenje rezultata u gemovima.0:2 - Ne ide, pa ne ide. Česi su potvrdili brejk i stekli veliko vođstvo na početku drugog seta.0:1 - Istovetan početak kao i u prvom setu. Česi prave brejk.

1. SET

2:6 - Bez problema Česi osvajaju šesti gem, samim tim i prvi set. Prvi set je trajao 31 minut.2:5 - Novi brejk Čeha. Na servis Bozoljca Česi su osvojili sve poene.2:4 - Berdih je servirao. Srbija je osvojila prva dva poena u gemu, ali je Češka potom vezala četiri poena. Berdih je odlično servirao.2:3 - Nenad Zimonjić je osvojio novi gem za Srbiju. Srpski dubl je stigao do 40:15, ali potom napravio dve greške zahvaljujući kojima su Česi stigli do izjednačenja. Ipak, dva snažna servisa naterala su Čehe na neiznuđene greške što je Srbiji donelo drugi gem.1:3 - Štepanek osvaja svoj servis, uz samo jedan izgubljeni poen.1:2 - Ilija Bozoljac je na svoj servis doneo Srbiji prvi gem u ovom meču. Bez izgubljenog poena Srbija smanjuje rezultat.0:2 - Češka kombinacija potvrdila je brejk iz prethodnog gema.0:1 - Česi su već u prvom gemu napravili brejk i to na servis Nenada Zimonjića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track