Uhapšen zbog mučenja i ubijanja magarca, vukao ga po putu
Foto: Print Screen

UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Uhapšen zbog mučenja i ubijanja magarca, vukao ga po putu

Planeta -
Sve se odigralo u crnogorskom naselju Mareza, na putu između imanja Knjaz prema nikšićkoj magistrali

PODGORICA - Magarac vezan za kamion u pokretu koji se muči i zadnjim nogama proklizava po asfatu... - ove gotovo neverovatne scene dogodile su se na periferiji glavnog grada Crne Gore, a snimak okrutnog mučenja životinje postavljen je na kanalu Jutjub.Sve se odigralo u crnogorskom naselju Mareza, na putu između imanja Knjaz prema nikšićkoj magistrali,prenose Vijesti.me.Kako piše autor snimka, snimak je napravljen u subotu 18. avgusta, a ostavljen je i broj registarskih tablica kamiona za koji je životinja bila vezana - DG*AG860.Simbolično ili ne, snimak je nazvan "Mučitelj sa Mareze".KOMENTAR: Ja ga nemam, a moj šura, koji je inače ovo snimio, svoje mišljenje izneo je na snimku, piše osoba koja je "okačila" video.Da li će policija reagovati nakon ovog očiglednog primera mučenja životinje, ostaje da se vidi...

Zbog mučenja životinja crnogorska policija uhapsila je danas V.S. (68) iz Danilovgrada. On je optužen za krivično delo ubijanje i mučenje životinja, saopštila je policija, ali se ne precizira da li je životinja preživela.- Pre dva dana V.S. je vezao magarca za teretno vozilo i vukao ga po lokalnom putu u podgoričkom, prigradskom naselju Mareza, dok je životinja pokušala da se izbavi - saopštila je policija.

Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja predviđa kaznu od dvadesetostrukog do dvestostrukog iznosa najniže cene rada u Crnoj Gori za onoga ko prisiljava životinje na ponašanje koje kod njih izaziva bol, patnju, povredu ili strah, odnosno navikavanje životinje na neprirodne i samouništavajuće oblike ponašanja, pišu podgoričke Vijesti. Za mučenje životinja predviđena je novčana kazna do 11.000 evra.

http://www.youtube.com/watch?v=PIhvcZUBDEA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track