KURIR SAZNAJE: Zvezda vraća Boaćija!
Foto: Reuters

Sprema se "bomba" na Marakani

KURIR SAZNAJE: Zvezda vraća Boaćija!

Fudbal -

Crvena zvezda vraća Ričmonda Boaćija, posle samo šest meseci, saznaje Kurir.

Sjajni napadač iz Gane mogao bi da postane veliko pojačanje Crvene zvezde u napadu na Ligu šampiona.

foto: Reuters

Crveno-beli moraju da završe posao sa Ričmondom Boaćijem i njegovim klubom Đangsu do četvrtka u ponoć, kada se završava prelazni rok u Kini. Sam fudbaler raspoložen je da se vrati u Beograd, a najviše zateže Đangsu. Naime, Kinezi su u završnim pregovorima sa Kolumbijcem Duvanom Zapatom za kojeg su Sampdoriji spremni da plate 25 miliona evra. To praktično znači da bi Đangsu sa njim i Boaćijem na platnom spisku imao petoricu stranaca, jer su tu Aleks Tešeira, Ramires i Gabrijel Paleta. Plus, tu je i Kamerunac Mukanđa koji je na pozajmici u Pekingu do kraja godine. Svi oni su zvučnija imena od Ričmonda Boaćija i imaju daleko veće ugovore. Tešeira i Ramires godišnje zarađuju 10 miliona evra, a Paleta 3,5. Pošto je Zapata napadač sasvim je izvesno da će istisnuti Boaćija iz ekipe.

Ričmond Boaći Nacionalnost: Gana Godine: 25 Visina: 186 cm Golova u Zvezdi: 39 Utakmica u Zvezdi: 48 Ugovor: decembar 2020.

Tu na scenu stupa Crvena zvezda, a i Boaći želi da se vrati u klub u kojem je sjajno igrao i gde ne bi morao da izgubi vreme na privikavanje. Plus, tu je i sportski izazov u vidu kvalifikacija za Ligu šampiona i borbe za titulu i kup u Srbiji. Ričmond Boaći bio bi idealna zamena za Aleksandra Pešića koji je dogovorio prelazak u Al Itihad iz Saudijske Arabije za 4,2 miliona evra. Crvena zvezda je u februaru prodala Ričmonda Boaćija u Đangsu za 5,5 miliona evra, a sam igrač je dogovorio platu od 2,36 miliona evra. Potpisao je ugovor do decembra 2020. godine, a od početka godine upisao je osam utakmica i dao dva gola. Đangsu je trenutno četvrti u Kineskoj ligi i bori se za prva tri mesta koja vode u Azijsku ligu šampiona.

Aleksandar Radonić

FOTO: REUTERS

Kinezi koče dogovor Plata najveći problem Najveći problem za Crvenu zvezdu je ogromna Boaćijeva plata u Đangsuu. Crveno-beli nemaju sredstva da preuzmu celu platu, pa žele dogovor sa Kinezima, dok je klub iz Nanđinga ponudio saradnju u vidu plate 50/50. To znači da bi Crvena zvezda za jednu sezonu morala da plati Boaćiju nešto više od 1,1 miliona evra, što je ogromna suma na koju crveno-beli ne mogu da pristanu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sa ovim timom kreće u napad na Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track