Vajda: Đoković nije verovao da može biti najbolji

Trener najboljeg tenisera sveta

Vajda: Đoković nije verovao da može biti najbolji

Tenis -
Prekretnica je bila kada je Novak 2010. godine izgubio od Melcera na Rolan Garosu

Trener najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, Marjan Vajda rekao je da je poraz od Jirgena Melcera na Rolan Garosu pre dve godine predstavljao prekretnicu za srpskog igrača.

"U to vreme, 2010. godine, dominirali su Rodžer Federer i Rafael Nadal. Novak nije verovao da može da bude najbolji. Prekretnica je bila kada je iste godine izgubio od Melcera na Rolan Garosu. Najveći igrači uče na svojim greškama i Novak je baš to učinio", kazao je Vajda za zvanični sajta Vimbldona.

Vajda je naveo da je Đoković uvek išao korak po korak u dosadašnjoj karijeri.

"On je napredovao iz meča u meč, znao je da mora da radi i da se ponaša kao profesionalac. Bio je svestan da sve može da krene nizbrdo ako izostavi samo jednu stvar", dodao je Đokovićev trener.

Srpski teniser će u ponedeljak započeti odbranu titule na Vimbldonu.

"Sve svoje snove sam uspeo da pretvorim u stvarnost. Te trenutke nikada neću da zaboravim. Baš zbog tih momenata sam trenirao ceo život i bio posvećen tenisu. Svaki teniser mašta da bude broj jedan na svetu", rekao je Đoković za sajt londonskog turnira.Đoković će u ponedeljak u prvom kolu igrati protiv Španca Huana Karlosa Ferera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track