Sudar kod aerodroma u Surčinu, auto prepolovljen
Foto: KURIR

Troje povređeno, dete na reanimaciji

Sudar kod aerodroma u Surčinu, auto prepolovljen

Crna Hronika -
Petogodišnja devojčica A. Dž. zadobila teške povrede sinoć, kada se "opel vektra" velikom brzinom zakucala u "micubiši" nedaleko od zgrade "Autokomerca". Teže povređen i vozač koji je jurio J. G. (37), dok je majka deteta E. Dž. (36) prošla s lakšim povredama
1 / 7 Foto: KURIR

BEOGRAD - Stravičan udes!Petogodišnja devojčica A. Dž. teško je povređena u stravičnom sudaru koji se sinoć, pola sata pre ponoći, dogodio na auto-putu Beograd-Zagreb, u blizini "Autokomerca", nedaleko od aerodroma "Nikola Tesla". Ona je prebačena na Odeljenje reanimacije Urgentnog centra, gde se lekari bore za njen život.

- U Urgentni centar primljeno je samo dete, koje je odmah prebačeno na reanimaciju. Ako joj se stanje bude stabilizovalo, trebalo bi da bude prebačena na neku od dečjih klinika - rekao je sinoć za Kurir Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.

Do sudara je došlo kada se "opel vektra" beogradskih registarskih tablica velikom brzinom zakucala u "micubiši" požarevačkih oznaka. U "micubišiju" su bili nesrećna devojčica, njena majka E. Dž. (36) i ujak, koji je vozio. Od siline udarca njihov automobil je odleteo sto metara napred i okrenuo se za 180 stepeni. Majka deteta je lakše povređena i ona je kolima Hitne pomoći otišla, kao pratnja, sa svojom ćerkicom u Urgentni centar. "Vektra" je probila zaštitnu ogradu i prevrnula se na krov. Vozač "opela" J. G. (37) teško je povređen i njega su izvukli vatrogasci, nakon čega je prebačen kolima Hitne pomoći u Urgentni.

- Vozio sam srednjom trakom i osetio strahovit udarac, posle čega smo se okrenuli. Zadnji deo automobila je bio potpuno smrskan, a devojčica je sedela na zadnjem sedištu. Bila je svesna, plakala je, a moja sestra je počela da jauče. Izašao sam napolje, gledao sam da ih što pre izvučem iz vozila. U tome su pomogli ljudi koji su se zaustavili da bi nam pomogli. Stavili smo njih dve na travu pored kolovoza i sačekali da dođe Hitna pomoć - rekao nam je vozač "micubišija" E. P. (37).(A.S.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track