VELIKI ŠAMPION: Nenad Pagonis poklonio pojas prvaka sveta za pomoć maloj Nađi Novaković (9)
Foto: Kurir

Human gest

VELIKI ŠAMPION: Nenad Pagonis poklonio pojas prvaka sveta za pomoć maloj Nađi Novaković (9)

Ostali sportovi -
Pojas ima neprocenjivu vrednost za svakog borca, jer je to kruna njegovog rada. Ali, u ovom slučaju, ja na to gledam drugačije. Ljudski život ne može da se meri sa komadom zlata, gvožđa i kože, rekao je Pagonis

BEOGRAD - Višestruki prvak sveta u kikboksu, Nenad Pagonis uključio se u akciju pomoći za lečenje male Nađe Novaković (9).

Pagonis je odlučio je stavi na aukciju pojas profesionalnog prvaka sveta u kategoriji do 88.6 kilograma iz 2010. godine, kada je nokautirao Portugalca Antonija Souzu u trećoj rundi.

"Uključio sam se u akciju jer ne mogu da gledam kako nam deca umiru. Pojas ima neprocenjivu vrednost za svakog borca, jer je to kruna njegovog rada. Ali, u ovom slučaju, ja na to gledam drugačije. Ljudski život ne može da se meri sa komadom zlata, gvožđa i kože. Osvojio sam ovaj pojas, ali će on za mene imati najveću vrednost tek ako postignemo to da sa njim pomognemo maloj Nađi. Verujem da će završiti kod nekog dobrog čoveka koji će biti svestan da je time pomogao da se spase jedan dečji život. Pozivam i ostale sportiste da učine isto. Svako od nas ima medalje koje mu stoje u fiokama i policama, i samo skupljaju prašinu. Sportisti imaju veliko srce i znam da će to mnogi uraditi", rekao je Nenad Pagonis.

Sličan potez nedavno je učinio i košarkaški reprezentativac Milan Mačvan koji je donirao 20.000 evra za operaciju male Nađe.

Nađa Novaković je obolela od teške bolesti matičnih ćelija i lečenje je moguće hitnom transplatacijom koja može da se uradi samo u Nemačkoj ili Italiji.

Za Nađin život potrebno je još mnogo novca, zato ukoliko želite da pomognete, osim učešćem u aukciji to možete učiniti i putem uplate na žiro račune u Raiffeisen banci:
Dinarski: 265-0200000054378-94
Devizni: RS35265090000000000939
Ili slanjem SMS poruke s tekstom NAĐA na broj 5757 (za sve mreže) - cena poruke je 100 dinara sa PDV-om.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track