Veljović: Samo supruga bi mogla da zna motiv masakra!

Veljović: Samo supruga bi mogla da zna motiv masakra!

Crna Hronika -
Direktor policije rekao da se nakon uviđaja ne može govoriti o motivu ubistva u Velikoj Ivanči. On je istakao da bi supruga izvršioca zločina, koja je teško ranjena, jedino trenutno mogla da ukaže na eventualni motiv

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras da se i nakon uviđaja ne znaju motivi današnjeg zločina u Velikoj Ivanči i da je pre dva meseca urađen nov nacrt Zakona o oružju i municiji koji će vrlo brzo, već ovih dana, biti upućen Vladi Srbije."Pre dva meseca je urađen nov nacrt Zakona o oružju i municiji i on predviđa da se ubuduće samo za držanje oružja predviđa lekarski pregled koji treba da se obavlja periodično negde od tri do pet godina", rekao je Veljović za RTS. On je naveo da se od 2007. godine na neki način radi na izmeni Zakona o oružju i municiji i da današnji događaj nije uslovio donošenje tog nacrta zakona.

Veljović je rekao i da nakon završenog uviđaja nisu u mogućnosti da kažu šta je motiv onoga što se desilo u Velikoj Ivanči. On je istakao da bi supruga izvršioca zločina, koja je teško ranjena, jedino trenutno mogla da ukaže na eventualni motiv zbog čega se sve desilo. Trinaest žrtava - bilans je nezapamćenog zločina u Srbiji koji je rano jutros najverovatnije počinio Ljubiša Bogdanović u pet kuća u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, a povodom tog tragičnog događaja Vlada Srbije proglasila je sredu, 10. april, za Dan žalosti.

Veći masakr u Velikoj Ivanči, gde je Bogdanović (60) hicima iz vatrenog oružja ubio šest muškaraca, šest žena i jedno dvogodišnje dete, sprečen je dolaskom policijske patrole, jer je, kada ih je ugledao, pucao sebi u glavu. Stanje Bogdanovića (60), koji je nakon ubistva 13 osoba u Velikoj Ivanči i pokušaja samoubistva dopremljen u Urgentni centar i dalje je kritično. Stanje njegove supruge Javorke Bogdanović (60), koja je takođe bila meta napada i koja je dovezena u veoma teškom stanju, neznatno je bolje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja